Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wasze przebiegi w dieslach 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D u mnie w B5 AHU (96r) Jest na budziku 260TKM ale tak jak inni mówią po wyglądzie tapicerki będzie zapewne ze 2x tyle :decayed: choć oleju nie je w ogóle co jest zdziwieniem :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie. W Dieslu sciaganym z Niemiec nalezy liczyć 40 tys rocznie. tego sie trzymajmy - a w niewiedzy i naiwności nie bedziem trwać. :good:

Opublikowano

Panowie. W Dieslu sciaganym z Niemiec nalezy liczyć 40 tys rocznie. tego sie trzymajmy - a w niewiedzy i naiwności nie bedziem trwać. :good:

Nie wszystkie osoby prywatne w niemczech co kupywali diesle robili 40tys. rocznie .

Znam takich co kupywali diesle i jeździli od czasu do czasu.. :gwizdanie:

Opublikowano

Nie wszystkie osoby prywatne w niemczech co kupywali diesle robili 40tys. rocznie .

Wyjątki, które potwierdzają regułę...

Niemcy nie jeżdżą autem dłużej niż 3-4 lata (oczywiscie mowa o autach nowych). Góra 5 lat. Prywatnie więc nikt nie kupuje diesli bo się to zwyczajnie nie kalkuluje. Do tego KFZ Steuer (podatek od auta) dla diesla jest 40%-60% wyższy niż dla otto (zanieczyszczenie środowiska). Olej napędowy drogi. To wszystko decyduje o tym, ze diesle jezdza jako auta firmowe, a te robia min 40 tys rocznie. Cała tajemnica przebiegu w dieslu.

Opublikowano

Moja Niunia przybyła z zachodu w połowie 2010r. rok prod. to 96r. w takim razie muszę liczyć około pół miliona km a u mnie tylko 260tkm :kox:

Opublikowano

Trafiają się rodzynki i nie ma co gadac. Swego czasu byłem kilka razy w niemczech za autem z ogłoszenia- czasami sie nie dowierza czy to nie podpucha jest ale da sie wyrwac. Nie wiem jak teraz ja byłem 3 lata temu. pzdr

Opublikowano

A nie da się tego jakoś sprawdzić ??? podobno jak ktoś serwisuje auto w oryginalnym serwisie to tam wbijają w komputer auta uaktualniony przebieg którego już na bank nie można cofnąć. ale nie wiem czy to prawda :mysli:

Opublikowano

Wyjątki, które potwierdzają regułę...

Niemcy nie jeżdżą autem dłużej niż 3-4 lata (oczywiscie mowa o autach nowych). Góra 5 lat. Prywatnie więc nikt nie kupuje diesli bo się to zwyczajnie nie kalkuluje. Do tego KFZ Steuer (podatek od auta) dla diesla jest 40%-60% wyższy niż dla otto (zanieczyszczenie środowiska). Olej napędowy drogi. To wszystko decyduje o tym, ze diesle jezdza jako auta firmowe, a te robia min 40 tys rocznie. Cała tajemnica przebiegu w dieslu.

Nie ma na to reguły. Ponadto w 2000r (średnio z tego roku są nasze auta) diesel kosztował o niebo mniej niż teraz.

Opublikowano

A4 B5 (8D) AJM 1.9 TDI 115 KM z 06.2000r, z przebiegiem 262000km. Wczoraj przyjechałem nim z Holandi. Ale bryka :> :gwizdanie: Od holendra, z udokumentowanym przebiegiem :good:

Opublikowano

Dzisiaj bylem po drodze w ASO sprawdzic dla jaj wpisy w historii. W 2005 roku 325 000km. A na liczniku 254 000 ;D mysle ze jak byl sprowadzony w 2006 roku cofneli na 180 000 wiec teraz bedzie miał ok 400-450 k km. Ważne ze jezdzi, auto ma 16 lat wiec swoje przezyło :)

Opublikowano

Nie ma co się oszukiwac jezdzimy autami co mają pół milona zrobione. Tylko w głowie kazdy ma urojone ze tak kolo 200 tys jak jest- jest najlepiej i Ci handlarze cofają dla nas liczniki bo my chcemy jezdzic furami powyzej 10 lat i jak ma nie wiecej jak 300 tys nasmigane he he :tongue4:. Dobrze, ze teraz da sie to w serwisie chociaz sprawdzic przed kupnem. Sam jestem ciekawy mojego auta jak go kupiłem w tamtym roku miał 155 tyś. ksiazka niby mi sie wydaje ze orginał i w ostatnim przegladzie w belgi tez niby wydaje mi sie ten papier oryginalny ale kto tam wie- teraz wszystko mozna kupic. A kolego Łukasz ile płaciłeś za taką informację- tez dla swojej ciekawości sobie kiedys pojadę i sprawdzę bo mam ponad dziesiecioletni samochód i mam na liczniku 165 tys he he

Opublikowano

Ja w końcu sprawdziłem u siebie handlarz cofnął licznik o 100 tyś teraz ma 320 tyś czyli na dotarciu

:>

Opublikowano

Nie ma co się oszukiwac jezdzimy autami co mają pół milona zrobione. Tylko w głowie kazdy ma urojone ze tak kolo 200 tys jak jest- jest najlepiej i Ci handlarze cofają dla nas liczniki bo my chcemy jezdzic furami powyzej 10 lat i jak ma nie wiecej jak 300 tys nasmigane he he :tongue4:. Dobrze, ze teraz da sie to w serwisie chociaz sprawdzic przed kupnem. Sam jestem ciekawy mojego auta jak go kupiłem w tamtym roku miał 155 tyś. ksiazka niby mi sie wydaje ze orginał i w ostatnim przegladzie w belgi tez niby wydaje mi sie ten papier oryginalny ale kto tam wie- teraz wszystko mozna kupic. A kolego Łukasz ile płaciłeś za taką informację- tez dla swojej ciekawości sobie kiedys pojadę i sprawdzę bo mam ponad dziesiecioletni samochód i mam na liczniku 165 tys he he

Próbuje to wyklarować ale lepiej trwać w świadomej "niewiedzy" - zawsze to lżej na sercu :cwaniak1:

Opublikowano

Mój przy kupnie w sierpniu 09 miał 169.000km, a po sprawdzeniu VIN-u w grudniu 08r miał 210.000km, cofneli tylko 40tyś km więc nie jest zle :)

Opublikowano

Mój przy kupnie w sierpniu 09 miał 169.000km, a po sprawdzeniu VIN-u w grudniu 08r miał 210.000km, cofneli tylko 40tyś km więc nie jest zle :)

mysle ze wiecej bo po wpisie to mogł jeszcze zrobic nawet 50 k km :) przeciez nie stał od grugnia do sierpnia. Tak czy tak przebieg nie duzy

Opublikowano

Mój przy kupnie z Niemiec w listopadzie 2010 miał udokumentowane 293 tyś. Teraz ma 306 tyś. i turbo już się kończy, poza tym wszystko jest ok.

Wnętrze wygląda dobrze, fotel kierowcy jest trochę wytarty z boku i kierownica u góry ma małe "ubytki". Oleju chlapnie 1l na 10 tyś., ale nogę mam ciezką :kox:

Opublikowano

Mój przy kupnie z Niemiec w listopadzie 2010 miał udokumentowane 293 tyś. Teraz ma 306 tyś. i turbo już się kończy, poza tym wszystko jest ok.

Wnętrze wygląda dobrze, fotel kierowcy jest trochę wytarty z boku i kierownica u góry ma małe "ubytki". Oleju chlapnie 1l na 10 tyś., ale nogę mam ciezką :kox:

:good:

przynajmniej jeden potrafi sie przyznać :decayed: ja u siebie obecnie 326tys i też litre sobie wypije na 10tys :wink4: więc wszystko w normie

Opublikowano

moje audi ma obecnie 302000km ale pamiętajmy, że przebieg nie jest wyznacznikiem stanu auta bo znam takich kierowców którzy potrafią nowe auto w dwa lata zajechać i to jeszcze poniżej 110kkm

Opublikowano

mój touran highline z 2007 1.9tdi 185tkm.

takze w garazu nie stał :wink4:

Opublikowano

Przebieg jest ważny, i kupując auto można sprawdzić jego autentyczność.

Na co niestety nie mamy wpływu to sposób w jaki auto było eksploatowane nawet z tym małym przebiegiem.