Jump to content
IGNORED

Wasze przebiegi w dieslach 1.9 TDI

qwert700

Recommended Posts

Jako, że kupiłem A4 B5 AJM 1.9 tdi 2000r z przebiegiem 166000km a okazuje się, że auto ma prawdopodobnie 240000km myślę, że dobrze by było popytać innych jak u Was z przebiegiem. Dodam, że po stanie auta nigdy bym nie powiedział, że auto ma ponad 240tkm, wszystko wygląda niemal jak nowe.
To jak u Was z przebiegiem?

• Upvote 1

U mnie najstarsi Indianie niewiedzą jaka jest prawda :naughty:

Po korekcjach wtrysków niby mało ale nie wieże w to :evil:

U mnie w b6 2001 teoretycznie 210k ale tylko teoretycznie. Mi to teoretycznie wystarczy bo fura smiga az milo wiec nie bede szukal problemow zwiazanych z real przebiegiem :)

W A6 w 1,9tdi 2001 mialem 360 tys smigal super, i caly czas pelny syntetyk :kox:

U mnie rocznik 97 niby 185 tyś jak kupowałem po kierownicy widać że troszkę więcej ale moje autko ponad trzy lata stało za czym ktoś je kupił pierwsza rejestracja w 2000 i jedyny właściciel w Niemczech ale oleju nie bierze to najważniejsze :)

no teraz mi pękło 193tkm... książka pokrywa się z bazą...

A ja miałem A4 B5 1.9 TDI 90 PS. Auto mialo przejechane 295 000 w 2006 06 10 a przyjechalo do Polski w 2006.08 wiec podejrzewam ze po przyjezdze do Polski z Francji miało ok 310 000!!!! W momencie sprzedazy miał przejechane ok 370000 i jezdzony był na pólsyntetyku. Oleju nie brał z silnika nic nie było słychać ogólnie mód mailina, fajna fucha dla handlarzy (mała polerka + cofka licznika w moim przypadku to było ok 130000). Teraz mam B6 z 2002 z pazdziernika model 2003 i mam 190 000 orginał z ksiazka i serwisem w bazie vw. Podsumowując wypowiedź całkiem możliwe ze po ciezkich poszukiwaniach uda sie znaleźć 10 letnmiego diesla z przebiegiem 180 000 ale wiekszosci przypadków co juz bylo poruszane na tym forum takie auta maja przejechane ok 30-40 000 rocznie. Moja stara audina pewnie ma juz kolo 400 000. 2400000 na 2000 rok to nie jest tak zle a moze nawet za mało może stał gdziesz w stodole i czekał na ćwiartke!!!!

u mnie w b6 AVB 247000

06.2000 rok, przebieg 240000 do 2005 przebieg 130tys. potwierdzone w ASO i książka

jeden i ten sam właściciel do roku 2008 więc pewnie może mieć te 240kkm :gwizdanie:

full syntetyk i śladowe ilości oleju bierze

dokładny pomiar 5000km dwie setki dolałem

auto w środku jak nowe ale maska poobijana od kamieni i gdzieniegdzie odpryski od kamieni ;(

1.9tdi ahu 1998r 330tys stan jak nowka :wink4: ksiazka serwisowa potwierdzona w aso

U mnie w AFNie prawdziwe 220 tyś. papiery itp na wszystko rok po roku ;)

Znam jednego użytkownika silnika "1Z" co ma przejechane 630 tyś i dalej śmiga bez problemów :)

u mnie 258 tyś, raczej oryginalny, jak kupowałem w 2005 miał 167 tyś

U mnie 160 000 :polew: ,ale po wytarciu kierownicy i apetycie na olej liczę conajmniej 2x tyle, albo i 3x :decayed:

Ja mam ok. 350k km sprawdzone w ASO.

Guest tymonA4

Ja mam 203 k, w serwisie nie bylem , ale mam ksiazeczke , gdzie ostatni wpis byl przy 183k , wiec zakladam, ze przebieg oryginalny :)

wiesz książeczki to są na allegro :> my mamy w tdi firmowych przy zakupie od 120tys do 180tys teraz na autach jest prawie po 200tys przebieg trudna sprawa

na przykład moje 1.8 ma 95tys sprawdzone w ASO

Moja niunia 2000 rok 105 tyś przebieg udokumentowany książka serw. kupiłem w 2007 z przebiegiem 76tys rozbitego :thumbdown: różnice na wtryskach minimalne jeden ma cos około 0,20 reszta jak nówki sztuki prawie zero ( sprawdzone na spocie i w serwisie bosh ) na dniach będą w dziale sprzedam bo zmieniam na większe :naughty: W środku niezniszczony jedyny defekt to dziura w dywaniku po obcasie ;(

201tyś w tej chwili :naughty:

przebiegami nie musicie się przejmować i tak pierwsze co narazi właścicieli 1.9TDI na większy wydatek to skrzynia biegów. Wytrzymują max 500kkm.

ja kupiłem swoją niunie od dziadka (farmera) w Belgi :P 1Z 1996r

przy kupnie w 2007... 209kkm potwierdzone z rozlatujaco sie ksiażką,serwisowane w ASO, auto miałem świerzo po wymianie rozrzadu,płynów i filtrów zero wkładu po sprowadzeniu jedyny mankament to troche rysek :) teraz mam 255kkm i wychdzi mi że na 15kkm przy stałej kontroli jakies 100-150ml oleju łyknie, jedyny wkłady jakie robiłem w ciagu ostatnich 2 lat to płyny, filtry(3x) nabijanie klimatyzacji(1x) przegóby(prawy lewy) ogumienie letnie

niuni nic nie doskwiera mysle ze przy dobrej eksploatacji to auto 1mkm by pykło spokojnie :hi:

przebiegami nie musicie się przejmować i tak pierwsze co narazi właścicieli 1.9TDI na większy wydatek to skrzynia biegów. Wytrzymują max 500kkm.

mało kto swoja niunika pyknie 200 tys :P a sumarum 500kkm to duzo jest

U mnie jak kupowałem n osi było 191700,a w rzeczywistości 240000. :naughty: Ale furacz śmiga aż miło więc przebieg nie mam znaczenia.Koleś od którego kupowałem auto zarzekał się,że nic nie grzebał przy liczniku.Powiedział,że prawdopodobnie turasy w raichu coś grzebali :decayed:.Ale koleś :good:-opuścił tysiaka.

Teraz mam 230k czyli w rzeczywistości 280k ale jest :good:

96' a pierwsza rejestracja 98 maj :)

kupno 192tkm teraz 197tkm. Ksiązke serwisową mam i ostatni wpis 2006 r jest na 160tkm ale oczywiscie nei wierze w to :)

turbo do wymiany wiec stwierdzam ze moze miec duzo wiecej :) ale jako ze doprowadzam autko do stanu bardzodobrego to przebieg mi :gwizdanie:

A6 C5 2.5 TDI V6 1999r. miałem przy sprzedaży 315tys, obecnie w e46 330xd 2002r. 210tys.km.

Najbardziej jednak zadziwia mnie moja Honda CRX 1.6 VTEC 1996r. Auto 2-u osobowe i 250tys.km na szafie. Wnętrze i silnik jak w nówce :)

Z tym potwierdzeniem wpisów w ASO to też różnie jest. Najlepiej potwierdzać całą historie a nie ostatni wpis. Handlarze znaleźli prosty sposób na potwierdzanie przeglądów. Auto wjeżdza do Polski, licznik w tył i do ASO z jakąś pierdółką. W tym momencie w systemie ASO pojawia się auto z potwierdzonym przeglądem-wizytą i odnotowanym nowym przebiegiem. Papierkowo wszystko gra i dzwoniąc do ASO potwierdzamy przegląd auta i jesteśmy heppi że ma 180tys.km. :> Może coś pomyliłem i pogmatwałem ale takie, podobne praktyki sa obecnie powszechnie stosowane.

u mnie jak kupiłem było 205tys teraz jest 235tys, książeczka jest i wydaje się być oryginalna, a jak jest naprawdę tego nie wiem :disgust: i nie sprawdzałem :tongue4: ale śmiga bezawaryjnie więc nie będę sobie głowy zawracał :decayed:

zapomniałem dodać, że od roku 99 do 08 był tylko jeden właściciel, później ja :>

Guest tymonA4

Kolega godz temu kupił passata 1,9 tdi 130 ps z 2004r

uwaga przebieg 350 tys długie trasy po niczech zniszczeń w środku zero spokojnie można polowe skręcić :wink4::polew: