Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Dziwny stukot klimy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pewien problem mianowicie gdy odpale autko nic nie szarpie nie stuka, problem zaczyna się gdy włącze klime, zaczyna narywac silnikiem, trzasc calym autem i dziwny stukot pod maska... Dodam jeszcze ze strasznie traci moc... Jak wylacze klime to wszystko wraca do normy czyli wszystko chodzi gladko jak powinno... Co to moze byc? Bardzo prosze o pomoc...

Opublikowano

coś ze sprężarką...

a gdy masz włączoną klime to chłodzi??

Opublikowano

Tak chlodzi i do dosc dobrze mozna nawet powiedziec ze bardzo dobrze ale nie chce tak jezdzic na wlaczonej bo kit wie co sie tam moze dalej stac... Mozna gdzies zregenerowac taka sprezarke??

Opublikowano

proponuję udać się do serwisu klimatyzacji niech zerkną co jej dolega

Opublikowano

Bylem juz w firmie gdzie sie zajmuja klima ale oni nawet nie otwozyli maski, opowiedzialem co sie dzieje z autkiem a oni mi powiedzieli ze to sprezarka klimy i tak wymiana 200zl sprezarka po regeneracji 800zl cos tam jeszcze i napelnienie okolo 150zlrazem zmieszcze sie w 1300zl spory wydatek na moje oszczednosci... Takie sa ceny czy poprostu chca mnie naciagnac, co sadzicie o tym a moze wie ktos gdzie bedzie taniej w okolicach Gliwic?? Albo poleci mi jakiegos dobrego mechanika :wink4:

Opublikowano

jak ja naprawiałem sprężarkę to odkręcenie i przykręcenie sprężarki kosztowało 50PLN, odciągnięcie i napełnienie czynnikiem 100PLN (miałem pełną klimę)

sprężarki ogólem są drogie, ale najpierw ktoś musi dobrze zdiagnozować przyczynę Twojej usterki[br]Dopisany: 23 Lipiec 2009, 12:12_________________________________________________proponuję udać się tutaj:

ZAPRASZAMY SERDECZNIE

fcebb77fa05c90cd.jpg

dokładny adres:

Centrum Handlowe Arena, Al. Jana Nowaka Jeziorańskiego 1, 44-102 Gliwice

napewno ktoś Ci podpowie gdzie podjechac na sprawdzenie

Opublikowano

No wlasnie wiec bede musial sie udac do innego serwisu klimy i zobaczymy co mi powiedza ... Z gory wielkie dzieki za zainteresowanie sie moim wątkiem :) Jak dojde do tego co to jest i ile kosztuje "kosztowala" naprawa to napisze wiadomosc zeby inni mieli latwiej :)

Opublikowano

W świętochłowicach na miczurina 6 jest serwis niezależny audi vw. Podjedź tam, facet zna sie na rzeczy, na pewno Ci pomoże. tel. 795560341. ale obawiam sie, że sprężarke masz do wymiany.

Opublikowano

odświeżam temat. Mam podobne objawy jak założyciel tego postu. Po włączeniu klimatyzacji zaczyna być mocno słyszalny stukot w okolicach sprężarki klimy. Silnik drga. Chłodzenie jest natomiast normalne. Dziwnie także drga napinacz paska.

Opublikowano

sprawdź w jakim stanie masz napinacz

w mojej audi też fachman stwierdził że sprężarka się zaciera bo mocno hałasowała , wymieniłem napinacz i hałas znikł

poluzuj napinacz i zobacz w jakim jest stanie