schiller Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 o Yelo to na nastepnym spociku musze sie przysluchac co ty tam masz
Yelo Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Póki co mam niewiele, to co mam dopiero pozwoliło mi przemyśleć co mi jest potrzebne, ale już teraz seria pozostaje daleko za Murzynami . Myślę, że po wakacjach uda mi się zrealizować plany co do Car Audio :smile:
Bartass_1 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Wy tu gadu gadu, a ja siedzę i strugam zwrotki hehe 400 litrów to sporo, ja tam narazie suba odstawiam do lamusa .. wprowadza nieład .. Róbcie sprzet bedziemy słuchać milego wieczoru..
talib1990 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Yelo ... głośniki w półke gdzie pojemnośc skrzyni wynosi ok 400 l ...to smiech ... ciekaw jestem który z producentów car audio by zalecił taki montaz.. każdy głośnik ma jakąś preferowaną pojemność, głębokość montażową.. i uwierz jakbyś te same głośniki wsadził na dobrym okablowaniu w wytłumione drzwi to by zagrały o wiele lepiej ... a o piecyk..jak nie chcesz duzo kaski wydawać zastanów się nad Blaupunktem np. GT2
Bartass_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Pojemność, ( litraż) drzwi to bardzo istotny czynnik, ale kurde lekko pojechaliśmy po bandzie ;/ autor postu bedzie sie gniewał
Yelo Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 talib1990, Optymalne warunki pracy głośnika, to takie gdzie jest on zamontowany na ścianie o nieskończonych rozmiarach (czyli nieskończony litraż). I miałem kiedyś w domu 125l zamkniętego suba z 4 głośnikami na zwrotnicach. Takiego basu w żadnym aucie nie słyszałem :biggrin: Litraż to podstawa przy przeniszeniu niskich częstotliwości.
Bartass_1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Optymalne warunki pracy głośnika, to takie gdzie jest on zamontowany na ścianie o nieskończonych rozmiarach (czyli nieskończony litraż). \ 3x NIE. jesli optymalnym rozwiazaniem wedlug Ciebie jest nieskonczenie wielki litraż to po co obudowa ???
Yelo Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ?? Bo nieskończony litraż jest niemożliwy? Chyba, że pokażesz mi nieskończoną ścianę.
wester Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 A co powiecie o wlozeniu glosnikow w przod takich firm jak np pioneer czy blaupunkt? warto kupic glosniki tych firm?
stanlej Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2007 autor postu bedzie sie gniewał e tam dobrz im wiecej info tym lepiej:) kazdy szczegolik ma znaczenie:) np pioneer czy blaupunkt? warto kupic glosniki tych firm? no walsnie>????dawac dalsze zestawy ??? :biggrin:
yater1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 No właśnie rozmowa o dźwięku jak i o smakach ma podobny przebieg każdy ma inne odczucia, czasem róźni ludzie odczuwają podobnie ale tylko podobnie. Mnie jakoś zawsze uczyli aby inwestować w raczej dobre głośniki niż super wyjechany odtwarzacz. Wydaje mi się, że jednak to głośniki ( i instalacja) mająnajwiększy wpływ na jakość dwieku, elektronikę zawsze mozna jakoś skorygować (własnie w zależności od wypasu odtwarzacza).
krycha1 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Widzę Yelo że tworzysz nowe podwaliny pod audio........ ponad 60 lat pracy specjalistów z tej dziedziny psu na budę........ i po co dodają do głośników te kartki z parametrami Thiele-Small'a... marnotrastwo papieru..... a jak taki sub 25 cm zagrałby w ścianie naczepy Tira.......... marzenie
schiller Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 a jak taki sub 25 cm zagrałby w ścianie naczepy Tira.......... marzenie to gdzie ja bym musial moja 30 wsadzic? Airbus A380
lvkasz9 Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Ja Ci proponuje taki zestawik : glosniki PoweeBass L6C 390 zl wzmacniacz CarPower HPB-604 450 zl radio Sony GT700D - 750 zl Wlasnie taki zestawik montuje siebie w a4 ...tylko glosniki musza byc na panelach Mdf Pozdrooo
Mad_MAX Opublikowano 4 Maja 2007 Opublikowano 4 Maja 2007 Ja polecam radyjko JVC KD-LX50R ale dostac je graniczy z cudem Sam na nie poluje Jako wzmacniacz polecam ALPINE z serii V12 ja mialem MRV-F705, gra wysmienicie Co do glosnikow sie nie wypowiadam bo nie wiem
sethio Opublikowano 19 Maja 2007 Opublikowano 19 Maja 2007 No wiec kolego ktory zapoczatkowales temat potrzebujesz na przod tweetery na slupkach najlepiej zeby byly skierowane w twoja strone przod drzwi woofery, na tylnej polce nic nie mocuj raz ze to nie profesjonalne i wiekszosc ludzi ubierajacych sie na sportowo tak robi ;] do bagaznika skrzynie drewniana (ew. plyta mdf) z dobrym glosnikiem niskotonowym nie zadna tube i do tego wszystkiego wzmacniacz ktory udzwignie skrzynie. jakiej firmy rzeczy hmm wzmak jbl polecam na allegro mozna dobry uzywany kupic np: http://allegro.pl/item196693398_jbl_gto_6000_1100w_6_kanalowy_moloch.html Glosnik do skrzyni moze byc JL dobrze znana amerykanska firma.
futro111 Opublikowano 24 Maja 2007 Opublikowano 24 Maja 2007 Prawda jest taka że w A4 mało który głosnik 13cm zagra dobrze, pierwsze co to panele na 16tki+dobre wygłuszenie... tylko że to juz koszy wyższy niż 1500 P.S. Ja wkładam właśnie do swojej jakies 16tki na przód, tylko nie wiem jakie??? Jakby miał ktoś jakąś propozycję, mieszkał w okolicy, chetnie posłucham. Na pokładzie mam już radyjko pioneer88rs+steg qmos6x75, subik dobiorę na końcu. Interesowałby mnie zestaw 2 drozyn odseparowany cena +/- 1500PLN. Z góry dzieki.
pyci99 Opublikowano 26 Maja 2007 Opublikowano 26 Maja 2007 Witam mam audi a4 95 rok przód głośniki simplex 16cm, oczywiscie panele i wytłumienie drzwi tył- głośników brak , w bagażniku jest tuba, a niestety bagażnik w sedanie jest tak szczelny ze ciśnienie z tuy rozsadza głośniki wzmaczniacz 4 kanałowy CALIBER radio ALPINE mode z 53 na koncu tuba blaupunkt jakas tam za 300zł wszystko kosztowało sporo kasy ale gra naprawde super nie gra moze głośno ale bardzo czysto jest bardzo fajny bas polecam
Bartass_1 Opublikowano 30 Maja 2007 Opublikowano 30 Maja 2007 Prawda jest taka że w A4 mało który głosnik 13cm zagra dobrze, pierwsze co to panele na 16tki+dobre wygłuszenie... tylko że to juz koszy wyższy niż 1500 P.S. Ja wkładam właśnie do swojej jakies 16tki na przód, tylko nie wiem jakie??? Jakby miał ktoś jakąś propozycję, mieszkał w okolicy, chetnie posłucham. Na pokładzie mam już radyjko pioneer88rs+steg qmos6x75, subik dobiorę na końcu. Interesowałby mnie zestaw 2 drozyn odseparowany cena +/- 1500PLN. Z góry dzieki. W tej kwocie możesz dorwać naprawde fajny zestawik, wzmacniacz masz mocny wieć poradzi sobie z wiekszoscia systemów. Ja zaproponuje Ci cos takiego, 1000 wydać na głośniki a te 500 przeznaczyc na strojenie-zwrtotnice.. chyba , ze zamierzasz puścić to aktywnie Warto rozwazyć ten zestaw http://www.allegro.pl/item197708478_legendarne_focal_utopia_165w_megaratytas.html uzupełnij profil
futro111 Opublikowano 31 Maja 2007 Opublikowano 31 Maja 2007 Warto rozwazyć ten zestaw http://www.allegro.pl/item197708478_legendarne_focal_utopia_165w_megaratytas.html Wiem, widziałem ta aukcję, ale nie wiem czy wart sie pchac w używkę (jeśli chodzi o głośniki).
Rekomendowane odpowiedzi