rafal_1281 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Witam... Jako, że są wakacje wpadło mi trochę grosza do kieszeni. Postanowiłem coś zrobić z kosmicznym bo prawie 20 L PB w mieście. Zaprowadziłem samochód do warsztatu. Podłączyli Audi pod komputer i sprawdzają spalanie po naciśnieciu pedału gazu wyskakiwało im ok 25 lirów Wymienili mi czujnik temperatury silnika bo pokazywało taki błąd. Miałem falujące obroty silnika mechanik stwierdził, że klimatyzacja włącza się i wyłącza wyją o ile się nie mylę nazwał to dławikiem. poskrobał dmuchną poszło 60 zł Następnie sprawdził coś z zapłonem wyszło mu -12 ale nie wiedzieli jak to robić. Dołączę wam paragon sami oceńcie koszta. I mam pytanie z tymi -12 coś jest nie tak ? Może to być przyczyną dużego spalania ? Aha i jeszcze wyszło że coś na 4 cylindrze pamiętam, że to jest związane ze spalaniem stukowym ale dokładnie nie pamiętam o co chodziło.
fend18 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Witam... Jako, że są wakacje wpadło mi trochę grosza do kieszeni. Postanowiłem coś zrobić z kosmicznym bo prawie 20 L PB w mieście. Zaprowadziłem samochód do warsztatu. Podłączyli Audi pod komputer i sprawdzają spalanie po naciśnieciu pedału gazu wyskakiwało im ok 25 lirów Wymienili mi czujnik temperatury silnika bo pokazywało taki błąd. Miałem falujące obroty silnika mechanik stwierdził, że klimatyzacja włącza się i wyłącza wyją o ile się nie mylę nazwał to dławikiem. poskrobał dmuchną poszło 60 zł Następnie sprawdził coś z zapłonem wyszło mu -12 ale nie wiedzieli jak to robić. Dołączę wam paragon sami oceńcie koszta. I mam pytanie z tymi -12 coś jest nie tak ? Może to być przyczyną dużego spalania ? Aha i jeszcze wyszło że coś na 4 cylindrze pamiętam, że to jest związane ze spalaniem stukowym ale dokładnie nie pamiętam o co chodziło. koszta sa przeogromne, oslona przegubu 27zl, a wymiana 70zl masakra. Od siebie dodam ze nigdy bym tyle nie zaplacil, za takie drobne rzeczy, az strach pomyslec ile by wzieli za wymiane rozrzadu.
pan kierownik Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Wymiana czujnika... 30pln za odpięcie wtyczki, wyciągnięcie zawleczki i podmianę czujnika Do tego, patrząc na cenę, wsadzili jakiś zamiennik... strata kasy.
fend18 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 kolego koniecznie napisz co to za warsztat i dodaj go do niepolecanych warsztatow
szogun0 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ehhh odezwali się. A ta osłonę, to mieli niby za darmo wymienić? Półośke wyjąć schodzi czasu.
rafal_1281 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ehhh odezwali się. A ta osłonę, to mieli niby za darmo wymienić? Półośke wyjąć schodzi czasu. Nikt nie mówi, że za darmo ale akurat już mieli zdjętą tarczę z zaciskami za co zapłaciłem. Może trochę przepłaciłem ale co zrobić.[br]Dopisany: 02 Sierpień 2009, 17:35_________________________________________________Dodam jeszcze, że facet powiedział, że w całym obiegu klimatyzacji mam jakieś opiłki.Mówił, że trzeba wymienić olej w sprężarce i coś tam jeszcze powiedzieli mi za to 550 zł wiec pojechałem. PS wymiana trwała 15 min
Mario Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ostatnio robiłem przegląd klimy z uzupełnieniem czynnika - 120 PLN + wymiana zaworu rozprężnego na nowy (oczywiście) - 20 PLN
fend18 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ehhh odezwali się. A ta osłonę, to mieli niby za darmo wymienić? Półośke wyjąć schodzi czasu. ale chyba nie powiesz ze te koszty sa normalne, mowie o robociznie
marewel Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 oslona przegubu 27zl, a wymiana 70zl masakra. Od siebie dodam ze nigdy bym tyle nie zaplacil, Bo widać ze nie masz pojęcia o czym rozmawiasz. Żadne ogromne koszta,normalna naprawa w normalnych pieniądzach.
Mario Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Dodam jeszcze, że facet powiedział, że w całym obiegu klimatyzacji mam jakieś opiłki.Mówił, że trzeba wymienić olej w sprężarce i coś tam jeszcze powiedzieli mi za to 550 zł wiec pojechałem. PS wymiana trwała 15 min To właśnie kosztuje 140 zeta
szogun0 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Nikt nie mówi, że za darmo ale akurat już mieli zdjętą tarczę z zaciskami za co zapłaciłem. Zdjęte zaciski i tarcze, to jeszcze kawał drogi do wyciągnięcia półosi.
rafi_a4 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 troche jest z tym grzebania wiec cena nie mala ale nie kosmiczna
rafal_1281 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Podpowie mi ktoś jeszcze co może być z tym zapłonem, że coś tam wynosi -12 (minus dwanascie) I także coś ze spalaniem stukowym na 4 cylindrze ? Dokładnie Nie pamiętam o co chodzi. Do tego samochód jest lekko zamulony.
pan kierownik Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Podpowie mi ktoś jeszcze co może być z tym zapłonem, że coś tam wynosi -12 (minus dwanascie) I także coś ze spalaniem stukowym na 4 cylindrze ? Dokładnie Nie pamiętam o co chodzi. Do tego samochód jest lekko zamulony. Jeśli Ty nie pamiętasz to kto ma pamiętać? Ustaw się z jakimś klubowiczem w "swoim miejscu pobytu" na podpięcie pod VAG i wtedy dokładnie powiedz o co chodzi...
rafal_1281 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Myślałem, że jak wstepnie powiem o co chodzi ktoś skojarzy.
loco87 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 oslona przegubu 30pln robota 30pln. Kocham swego mechanika
bartek1605 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Podpowie mi ktoś jeszcze co może być z tym zapłonem, że coś tam wynosi -12 (minus dwanascie) I także coś ze spalaniem stukowym na 4 cylindrze ? Dokładnie Nie pamiętam o co chodzi. Do tego samochód jest lekko zamulony. masz do ustawienia zapłon, jak dobrze pamiętam na biegu jałowym powinno być +12 i jest to powodem spalania stukowego
czaki22 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jak masz opiłki w obiegu to po co wogole tam cos robisz przy tym jeszcze , uszkodzenie sprezarki juz niedlugo, dodam ze jak pojdzie dalej to po układzie
rafal_1281 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 jak masz opiłki w obiegu to po co wogole tam cos robisz przy tym jeszcze , uszkodzenie sprezarki juz niedlugo, dodam ze jak pojdzie dalej to po układzie To znaczy, że już nawet nie ma sensu bawić się klimatyzacją ? tzn już po klimatyzacji w tym samochodzie ;>[br]Dopisany: 04 Sierpień 2009, 14:08_________________________________________________Czy przyczyna tego zapłonu może być wymiana rozrządu ?
majkel_majki Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Nie, nie jest po klimatyzacji Kolego, nie ma takiego pojęcia jak "po układzie", chyba że po kasacji przodu kiedy wszystko miazga Trzeba tylko zainwestować trochę gorsza u fachowca nie u naciągaczy. Jak masz w układzie opiłki sprężarka kwalifikuje się do wymiany na nową, najlepiej kup regenerowaną do tego nowy osuszacz i płukanie układu, pobieżne szacunki na jakieś 1200- 1500 zł, max do 2 tys. Jeżeli byłzmieniany rozrząd i partacz przestawił pasek to silnik nie ma prawa normalnie pracować.
Rekomendowane odpowiedzi