suhy Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam. Czy to możliwe żeby 1.6 z sekwencją paliło mi 15l/100km? Po mieście... Pozdrowionka.
Bogumił Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Skoro tyle pali to jest możliwe . 1. albo ciężka noga, 2. albo kiepsko ustawiona mapa wtrysków, 3. albo stacja na której się tankujesz ma "bardzo dobrze" ustawione dystrybutory, 4. nie wierzę w ekonomiczne silniki - kwestia stosunku mocy do masy samochodu (ale to tylko moja prywatna zupełnie subiektywna opinia ).
cobradd Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 mi sie w 1.8 nie udało przekroczyć 13, ale przy niesprzyjających warunkach sądze że 15 jest osiągalne. Jedź na przegląd, niech ci wymienia filtry zerkną na mapę, to przecie grosze kosztuje.
aramis Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 U mnie przy tym samym silniku - klima 90%, miasto 50% i żwawe poruszanie się doszedłem do 12L/100km, ale 15 to chyba trochę dużo. Dodam jeszcze że mapę mam prawie idealnie , bo zawsze mozna próbować poprawić.
suhy Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Panowie ale na prawde jak bym go troche cisnol to 15 wyjdzie? No bez przesady...
Bogumił Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Miałem trasę 100km po mieście i 80km po autostradzie po, której jechałem jakieś 160-180km/h i spalił mi jakieś 14 litrów. Jestem przekonany, że gdybym jechał znacznie szybciej to bym spokojnie spalił 15litrów.
Dev Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 najpierw Vag, potem gdybanie do sprawdzenia sonda lambda, termostat i czujnik wody jak to wygląda na benzynie???? tez duzo pali???? zajedz do stacji diagnostycznej i sprawdz spalanie na analizatorze spalin (silnik na benzynie) HC<75
juby_p Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 fajnie to czasem moje 2.8 quattro i tiptronic pali mniej, powiedz ile przejechałeś na swojej instalce albo na wtryskach jak były wymieniane i jakie masz wtryski gazowe czy temu wzrostowi spalania towarzyszylo jakieś zdazenie czy tak bylo od początku?
Rekomendowane odpowiedzi