Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5] Centralny zamek wariuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem od jakiegos czasu centalny zamek nie dziala jak do tej pory. po otworzeniu samochodu z pilota, mija 5 sekund i centralny sie zamyka. Jeszcze niedawno mijalo okolo 30 zanim sie zamknal. Drugi problem to taki ze otwierajac zamek kierowcy od wewnatrz, nie otwieraja sie wszystkie dzwi otwieraja sie dopiero kiedy otworze je i zamkne ?? co to moze byc ?? pozdrawiam

:a4fan:

Opublikowano

Prawdopodobnie zimne luty w pompce centralnego zamka.

Opublikowano

Ja też poprawiałem luty w pompce i czyściłem jej płytkę - zaśniedziała, ale nic to nie dało dopiero doszedłem że przyczyną jest mechanizm zapadkowy w drzwiach który cięgnami zwiera lub rozwiera mikroprzełącznik cedntralnego w drzwiach....

Opublikowano

u mnie chodzi jak chce,tez mam z tym problemy.juz wyjmowałem pompkę i poczysciłem spirytem troche pomogło ale nie na długo,ma dni ze chodzi dobrze a ma takie ze wariuje

Opublikowano
:audi: u mnie jest tez maly z tym problem jak otwieram od strony kierowcy to tylko te drzwi sie otwieraja ale jak probuje od paszera czy tylem przez bagaznik to otwieraj sie wszystkie !!! gdzie to trzeba wyczyscisc ? ta pompka jest w bagazniku ??? :audi:
Opublikowano

tak pompka centralnego zamka jest w bagażniku po prawej stronie pod tapicerką.

Opublikowano

najczesciej jest to wina pompki bylo juz kilka razy na forum o tym

Opublikowano

U mnie jak otwieram od strony kierowcy, to otworzy tylko drzwi kierowcy. Dopiero jak pociągnę za klamkę to otwiera się cała reszta. Jak i to nie pomaga to podobną czynność muszę powtórzyć od strony pasażera. Z zamykaniem też są niezłe j... raz zamknie wszystko, raz tylko zamykane drzwi. Normalnie WITKI OPADAJĄ. Koś coś może poradzić? Pozdro

Opublikowano

Miałem ta sama sytuacje jak u ciebie, zimne luty

nagrzej pompke zamka centralengo powinno pomoc na jakis czas.

Opublikowano

Zimne (a raczej poodłamywane, jak w panelu od klimy) luty poprawione i od miesiąca jeszcze nie zawiódł... zobaczymy jak długo ;)

Opublikowano
W dniu 28.10.2007 o 11:54, Rudi napisał:

Zimne (a raczej poodłamywane, jak w panelu od klimy) luty poprawione i od miesiąca jeszcze nie zawiódł... zobaczymy jak długo ;)

Jak sie do tego zabrać Kolego?

Opublikowano

Potrzeba dobrą lutownicę, cynę, topnik lub pasta lutownicza i trochę pojęcia o lutowaniu.