Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Problem z oświetleniem w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem w opcjach i nie znalazłem podświetlanych czerwonych - z kolei pakiet oświetlenie w rocznikach 01 i 02 na pewno tego nie zawierał - może roczniki wyżej? (nie mam pewności bo nie mam katalogów 03 i 04). Odblask był standardową opcją wyposażenia:

sw.jpg

Opublikowano
  • Autor

Kolega, sąsiad ma B6 Sedan S-line i u niego świece te czerwone...wiec moze ktos juz tam zagladał i cos przerobil

Opublikowano

Fakt, przerobić zawsze można. Który ma rocznik? Ma też białe pod spodem?

Opublikowano
  • Autor

Rocznik 2004 ...a jesli chodzi o białe to nie wiem.. nie ogladałem az tak dokladnie ;]

Opublikowano

Chyba rozkminiłem... W standardzie był odblask (8P0 947 412) - jeśli auto miało pakiet oświetlenie wkładali lampkę (8D0 947 411). W opisie pakietu oświetlenie tego nie dopisali. Przy okazji jak będziesz oglądał auto sąsiada - zerknij pod spód, pewnie białą lampkę też będzie miał :)

Opublikowano

Rocznik 2004 ...a jesli chodzi o białe to nie wiem.. nie ogladałem az tak dokladnie ;]

Nie wiem czy wszystkie,niech ktoś poprawi jak coś ale s-line mają podświetlenie czerwone na krawędzi i białe dolne.

Opublikowano
  • Autor

jak podpatrze u sąsiada to dam znac :)

Opublikowano

Nie wiem czy wszystkie,niech ktoś poprawi jak coś ale s-line mają podświetlenie czerwone na krawędzi i białe dolne.

Zgadza się. Pakiet oświetlenia wchodził w skład wewnętrznego pakietu S-Line :) Taką lampkę można sobie dorezać - tyle że ASO wyceniło ją sobie na 51zł :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

to ja wole z odblaskami jezdzic :)

Opublikowano

Heheheh :good: (...nie liczyłem jeszcze żarówki i wiązki ;))

Opublikowano
  • Autor

nawet nie chciałoby mi sie po to boczków zdejmowac.. uwazam ze da sie życ bez tego ;]

Opublikowano

Ja posiadam wersję S-Line z roku 2002 i mam jedynie czerwone światełka w boczkach drzwi, ale białych od spodu już nie posaidam, od czego to zależało że są czerwone a białe nie? Pakietu oświetlenia raczej nie mam, choć nawiewy są podświetlane, ale klamki i miejsce nóg pasażerów już nie.

Opublikowano

[...]

Bardzo często w naszych autach zamontowany jest niekompletny pakiet oświetlenia - u siebie np. mam podświetlane kratki nawiewów, podłokietnik i diody w panelu przednim ale klamek, drzwi i przestrzeni nóg już poskąpili i teraz będę musiał sam to rezać :decayed:

Mam podobny plan :decayed: Ale jak już Tobie pierwszemu się uda, to możemy liczyć na wpis w dziale Warsztat - Zrób to sam? :gwizdanie:
Opublikowano

U mnie też niestety tylko odblaski... :confused4: wiecie może jaki jest numer wiązki w drzwi do tych lampek (czerwone+białe lub osobno) i ile mniej więcej kosztuje w ASO? Lampki chodzą na Allegro po mniej więcej 15zł za sztukę. Słyszałem, że lampki o numerze 8D0 947 415 też pasują (podobno nie różnią się niczym od 8D0 947 411).

Nurtuje mnie jednak pytanie do czego można by podłączyć te lampki. Nie wiecie w jaki sposób rozwiązane jest to w oryginale? Może ktoś, kto ma u siebie w standardzie mógłby zajrzeć do środka i coś podpowiedzieć...? :mysli:

Opublikowano

Wydaje mi się że te lampki podłączone są do czujnika przy zamku w drzwiach i w momencie otwarcia drzwi (wyświetlane jest również otwarcie na fisie na liczniku) lampka się zapala w tych konkretnych drzwiach.

Opublikowano

Wydaje mi się że te lampki podłączone są do czujnika przy zamku w drzwiach i w momencie otwarcia drzwi (wyświetlane jest również otwarcie na fisie na liczniku) lampka się zapala w tych konkretnych drzwiach.

Zgadza się,niektórzy podlączali się pod krańcówki czujnika zamka

Opublikowano

z tego co oglądałem schematy wygląda, że jest to podpinane do autek z pakietem oświetlenia.. i wszystko spięte jest pod system central control który znajduje się pod lewym fotelem (J393),

albo coś kombinować z innym podłączeniem do regulatora(podnośnika szyb) do (16-pin connector, brown, rear left door control unit)

pin 2 z lampki do pinu 3 w brązowej kostce 16pinowej (w podnośniku)

pin 1 z lampki do pinu 6 w brązowej kostce 16pinowej (w podnośniku)

(chodź jest info, że to dla autek posiadających elektryczne szyby oraz pakiet oświetlenia).. ale można pomierzyć czy daje napięcie i podpiąć :)

Opublikowano

Ja posiadam wersję S-Line z roku 2002 i mam jedynie czerwone światełka w boczkach drzwi, ale białych od spodu już nie posaidam, od czego to zależało że są czerwone a białe nie? Pakietu oświetlenia raczej nie mam, choć nawiewy są podświetlane, ale klamki i miejsce nóg pasażerów już nie.

Zależało to od tego co się chciało "składaczom" włożyć do auta które szło na salon. W przeważającej ilości przypadków jest tak że nasze auta mają tylko poszczególne elementy pakietu oświetlenie - to norma.

[...]

Bardzo często w naszych autach zamontowany jest niekompletny pakiet oświetlenia - u siebie np. mam podświetlane kratki nawiewów, podłokietnik i diody w panelu przednim ale klamek, drzwi i przestrzeni nóg już poskąpili i teraz będę musiał sam to rezać :decayed:

Mam podobny plan :decayed: Ale jak już Tobie pierwszemu się uda, to możemy liczyć na wpis w dziale Warsztat - Zrób to sam? :gwizdanie:

Miałem taki plan, kupiłem już nawet części dla wyrezania podświetlanych klamek - okazało się jednak że moje boczki nie sa przystosowane do memo i pakietu oświetlenie (np. brak profilu na dolną lampkę, a ciąć nie mam zamiaru). Poluję więc na środek (fotele, kanapa i boczki) w full opcji - na allegro jeszcze takiego nie widziałem (zawsze czegoś brakuje), tylko u Mirona :D

U mnie też niestety tylko odblaski... :confused4: wiecie może jaki jest numer wiązki w drzwi do tych lampek (czerwone+białe lub osobno) i ile mniej więcej kosztuje w ASO? Lampki chodzą na Allegro po mniej więcej 15zł za sztukę. Słyszałem, że lampki o numerze 8D0 947 415 też pasują (podobno nie różnią się niczym od 8D0 947 411).

Nurtuje mnie jednak pytanie do czego można by podłączyć te lampki. Nie wiecie w jaki sposób rozwiązane jest to w oryginale? Może ktoś, kto ma u siebie w standardzie mógłby zajrzeć do środka i coś podpowiedzieć...? :mysli:

Trzeba pogadać z Poziem - rezał u siebie pakiet oświetlenie więc będzie wiedział co z czym połączyć. Jak nie to trzeba zerknąć do schematu ELSA.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Gdzie jest czujnik otwartych drzwi.

W drzwiach od strony pasażera lampki czerwona z boku i biała u dołu świecą tylko przy minimalnym otwarciu , jak otworzę drzwi szeroko obie gasną natomiast fis pokazuje otwarte drzwi. Żaróweczki sprawdziłem-obie są dobre.

Opublikowano

Słuchajcie, ja jak miałem A3 2004r z pakietem oświetlenia to jeszcze klamka była podświetlana takim światełkiem czerwonym.

dodam że tez mam odblaski teraz w A4 ;(