Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Błąd 16989 P0605 - brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Tak jak w temacie. Turbo dmucha 0.6 przepływka czuje wiatr dobrze, mechanicznie git, a jednak brak mu wigoru. Ręce opadają... Auto ma LPG stag 300 Pomocy

Control Module Part Number: 8D0 907 557

Component and/or Version: 1,8l R4/5VT MOTR HS D05

Software Coding: 04001

Work Shop Code: WSC 00000

1 Fault Found:

16989 - Internal Control Module: ROM Error

P0605 - 35-00 - -

Opublikowano

Witam

16989 P0605 425D Sterownik ECM - wadliwe działanie pamięci ROM. Brzmi dość poważnie i zapewne ma wpływ na poprawne działanie auta.

Pozdrawiam

Opublikowano

autodata karze sprawdzić zasilanie wiec sprawdziłem i jest ok rozbierałem ecu i grzebane w nim nie było. co robic?? ;(

Wyglada na to, ze sterownik sie pozegnal, auto zawirusowane masz? Jak nie to mozesz sprawdzic podmieniajac od kogos taki sam sterownik (moze na spocie).

Opublikowano

ik na alle drogo za 150 jest

Dobre pytanie :mysli:

Opublikowano

kompresja po 10 bar na każdym po ojeju 12 bar czyli ok ale zauważyłem ze kolektor pęknięty jest na górze i trochę pierdzi czy to może być winą spadku mocy? turbo bije na 0.6 bar

Opublikowano

Turbo pompuje OK, ten błąd może się pojawiać w przypadku chip lub przeładowania.

Jak masz gaz, to proponuję odłączyć akumulator a potem pojeździć na samej benzynie i sprawdzić.

Opublikowano

Ma LPG. No zrobię jak mówisz ale wątpię że pomoże. Dzwoniłem do elektryka który naprawia ECU i jestem umówiony po 1 września na diagnozę. dam znać jak i co. Śmieszy mnie tylko jedno... Do niego jedzie się łąką, polem, lasem, gdzie wrony pętle mają a samochody robi z całej polski. :> liczyłem przyśpieszenie i ma 13s do 100km/h ;( koszmar

Opublikowano

Wszyscy robią samochody z całej Polski :polew:

Ostatnio tak znajomemu gość powiedział od montażu klimy. Że nikt poza nimi nie poradzi sobie w pewnym aucie. A znajomy w 2 popołudnia zamontował climatronic, podjechałem, zakodowałem, zmieniliśmy moduł centralnej elektryki i działa jak należy.

Wypadało by zadzwonić z informacją do kolesia, że mają już konkurencję. :naughty:

Opublikowano

Prawdy się nie dowiesz. Wiem że 2 tyg czekam w kolejce. Kupiłem A4 tanio i muszę teraz cierpieć ale większość zrobię sam :kox: n75 poszedł do kosza a w jego miejsce poszedł zaworek dławiący. jest lepiej ale mało.