Grzesiek_A4 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Centralny zamek (pneumatyczno elektryczny) nie działa gdy otwieram drzwi kierowcy lub pasażera reszta drzwi oraz bagażnik pozostają zamknięte. Centralny zamek działa poprawnie gdy otwieram lub zamykam kluczykiem bagażnik wtedy wszystkie drzwi otwierają się lub zamykają. Gdzie szukać przyczyny???
karbonek Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Było tak zawsze czy nagle się stało ?
Grzesiek_A4 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Jak kupiłem to już tak było także nie wiem czy ktoś coś grzebał czy nie.
wowa04 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 witam - http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm , tam masz opisaną metode za pomocą VAG - pozdrawiam
Grzesiek_A4 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Z tym że ja posiadam centalny zamek bez pilota moja A4 pochodzi z 1995r i nie posiadam modułu komfortu ponadto mój kolega podpinał Vag-a i nic nie wykazało myśle że to problem mechaniczny nie wiem gdzie szukać przyczyny???
Dżej Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Posprawdzaj połączenia. Zwróć uwagę na ucięte kable, może jakiś domorosły fachura coś grzebał. Wszystkie zamki otwierasz jednym kluczykiem?
Grzesiek_A4 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Tak kluczyk pasuje do wszystkich drzwi jutro będe rozbierał boczki i czyścił styki mam nadzieje że to pomoże.
Lukas_84 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Jezeli przy otwieraniu kluczykiem otwierają się tylko drzwi kierowcy a przez zamek bagażnika całe auto to znaczy że ogulnie cała centralka jest dobra a przyczyny szukaj przy zamku w drzwiach kierowcy tam gdzie kable dochodzą
Sweet Lies Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Mam podobny problem. Mianowicie przy próbie otwarcia z kluczyka niejednokrotnie nie otwierają się pozostałe drzwi i bagażnik (zdarza się że po pociągnięciu za klamkę po próbie otwarcia z kluczyka otwierają się wszystkie zamki, czasem [bardzo rzadko wszystko działa poprawnie]). Z manipulacji przy centralnym zamku miała miejsce złączenie go na krótko z powodu awarii alarmu i odcięcia pompy paliwa przez pierwszego w okolicy elektryka . Przypomina mi o tym zagłuszona syrenka przy każdym otwarciu drzwi lub niezapalające się światło oświetlenia wnętrza przy wysiadaniu Próbowałem już podłączyć VAG'a - 0 błędów, zmieniłem także sterownik centralnego zamka koszt- 200zł i ostatecznie zdecyduje się prawdopodobnie na ponowne podłączenie alarmu. Dodam jeszcze w woli wyżalenia się że bardzo przyjemnie spędza się czas zamykaniu zamka przy np. oberwaniu chmury
Dżej Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Na to wygląda, że coś nie kontaktuje w samym zamku. Sprawdzałeś jak otwiera centralny z kluczyka od strony pasażera i z bagażnika?
koczek Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 CENTRALNY ZAMEK JEST OK ALE Z PILOTA Z BIEGIEM CZASU I ODLEGŁOŚCI OD AUTA NIE DZIAŁA (BATERIA JEST NOWIUTKA).CO RADZICIE?
karbonek Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Wyprowadź wyżej antenę od odbiornika lub udaj się autem na zadupie i sprawdź raz jeszcze. W wawie w okolicy centrum są takie zakłucenia, że pilot mi łapie jak przyłożę rękę do słupka w którym jest antena (takie zakłócenia), jak pojadę na wieś to mam spokojnie 300-400m zasięgu.
Sweet Lies Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 S Na to wygląda, że coś nie kontaktuje w samym zamku. Sprawdzałeś jak otwiera centralny z kluczyka od strony pasażera i z bagażnika? Sprawdzałem...od strony pasażera tak samo jak od strony kierowcy, czasem otwiera wszystkie, czasem jeden zamek, czasem jeden a po otwarciu drzwi...wszystkie. [br]Dopisany: 11 Wrzesień 2009, 17:28_________________________________________________Ja już wygrałem ze swoim centralnym zamkiem. Powód był na tyle prozaiczny że wstyd się przyznać. Przy wyjściu pomki centralnego zamka, gumowa końcówka przewodów CZ w kształcie literyt "L" była dociśnięta do samego końca. Za każdym razem pomka próbowała zamknąć zamek ale z powodu niedrożnych przewodów nie dawała rady. :wallbash:
Rekomendowane odpowiedzi