Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuje, ale wtedy znowu obrotomierz mi będzie inaczej pokazywał. Chyba, że po zwarciu spowrotem ustawić 6 cylindrów. Ide do auta

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

oryginalnie w nim bylo 04060.

Opublikowano

Nawet na 04040 jest to samo :wallbash: [br]Dopisany: 28 Czerwiec 2011, 11:18_________________________________________________Muszę któryś dzień na spokojnie siąść i wszystko na spokojnie spróbować jeszcze raz od początku. Dam znać co i jak.[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2011, 11:19_________________________________________________Dobra panowie, udało mi się zmasować piny 14, 15 i 16, w górnej części FISa pojawiło się ogromny napis, który spowodował uśmiech na mej papie, a brzmi ten napis: OK.

Teraz moje pytanie. Czy aby na pewno RNS-D łączy się z FISem już po CANie, czy jeszcze przez ena, data, clock? Bo znalazłem na necie coś oto takiego, co twierdzi, że druga opcja jest prawidłowa:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=12081.0;highlight=rns-e+od+a+do+z

Opublikowano

tylko po CAN,nie ma w tym liczniku pinow:DATA,CLOCK,ENABLE

Opublikowano

tylko po CAN,nie ma w tym liczniku pinow:DATA,CLOCK,ENABLE

chodzi o zegary z cyfrowym zegarkiem? Miałem w nich data, clock i ena i na tym śmigała mi symphony, teraz mam RNS-D to wiadomo tylko CAN...

dsc2928d.jpg

dsc2927.jpg

dsc2929e.jpg

dsc2923z.jpg

scaled.php?server=18&filename=dsc2942b.jpg&res=medium

scaled.php?server=835&filename=dsc2941.jpg&res=medium

Opublikowano

Tak cyfrowy zegarek. Widzę, że Tobie nawet komunikaty navi wyświetla na FISie... Możesz mi zobaczyć u siebie jakie masz kodowanie navi?

Opublikowano

Tak cyfrowy zegarek. Widzę, że Tobie nawet komunikaty navi wyświetla na FISie... Możesz mi zobaczyć u siebie jakie masz kodowanie navi?

Wyświetla, bo mam TMC :wink4: Główne kodowanie navi 00017. Tobie też potrzebny jest TMC jeśli chcesz mieć RDS i navi na FIS...

Opublikowano

Witam

Mógłbyś jeszcze podać jakie masz wartości na kanałach 60,61,62 w liczniku i numer tunera TMC

Opublikowano

60 - 1024

61 - 256

62 - 4

nr. TMC nie pamiętam, a jest zakopany pod deską :przebiegly:

Opublikowano

Aha ok, a nie wiesz czy tmc musi być od A4 czy może być z A6, A8

Opublikowano

Czyli nawet kodowanie mi nie pomoże jak zmienie... Muszę szukać TMC.

Opublikowano
:hi: panowie mam takie pytanko mam do kupienia licznik 1/2 fis z 2000 roku i na co mam zwrócić uwagę czy podejdzie a i jeszcze jedno licznik jest z manuala a ja mam automat z góry :notworthy:
Opublikowano

Czyli nawet kodowanie mi nie pomoże jak zmienie... Muszę szukać TMC.

Wrzosu ma na sprzedaż :wink4:

Opublikowano

Kupiłem z A6, podejdzie? Generalnie myślę, że tak, bo i navi i cyferblaty mam z A6...

Opublikowano

Kupiłem z A6, podejdzie? Generalnie myślę, że tak, bo i navi i cyferblaty mam z A6...

Zagada :wink4:

Opublikowano

Teraz tylko mi okablowanie zostało do kupienia, ale już się tak nie palę z tym, na spokojnie :) i bez stresu.

Opublikowano

:hi: panowie mam takie pytanko mam do kupienia licznik 1/2 fis z 2000 roku i na co mam zwrócić uwagę czy podejdzie a i jeszcze jedno licznik jest z manuala a ja mam automat z góry :notworthy:

pomocy ;(

Opublikowano

pomocy ;(

Nie kupuj pół fisa :wink4:

Opublikowano

pomocy ;(

Nie kupuj pół fisa :wink4:

MaxsteRR orientujesz sie czym sie różni licznik jager od VDO? czy jak mam pół fisa polifta z białym podświetleniem, to bez problemu wsadze pełny Fis Jagera?

Opublikowano

Pod który pin w której kostce podpiąć czujnik poziomu oleju licznik I lift. Da się w ogóle?