Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

to jager z automatu notabene.. moj pol fis obchodzil sie bez tego zlacza, dodatko mial calkiem inny tyl licznika :blink:

Opublikowano

Na poprzedniej stronie wrzuciłem link z modułem odbiorczym

Opublikowano

dodam iż prawdopodobnie nie można dopasować byle jakiego modułu odbiorczego do byle jakiego licznika, swoje przypuszczenia opieram na:

podłączyłem moduł z audi A3 niemiec z licznikiem audi A6c5.... i od godziny 11 brak zmian (palmy nie ma a jaest już 23.25) w tym czasie licznik w innym a6c5 zdazyl sie juz dawno zsynchronizować :hi:

Opublikowano

Ja mam z takim numerem jak na tej aukcji, pierwszy raz jak zamontowałem też myślałem ze nie działa bo 2 dni musiałem czekać, wczoraj odłączałem akumulator i po kilku minutach złapało. Na kanale 19 w liczniku da się synchronizacje wyłączyć ale akurat u siebie ten kanał miałem nieaktywny

-> Channel 19 (Misc)

xxxx?: Remote Clock

0 - Remote Clock not active

1 - Remote Clock active[br]Dopisany: 07 Sierpień 2011, 23:29_________________________________________________

Ja mam z takim numerem jak na tej aukcji, pierwszy raz jak zamontowałem też myślałem ze nie działa bo 2 dni musiałem czekać, wczoraj odłączałem akumulator i po kilku minutach złapało. Na kanale 19 w liczniku da się synchronizacje wyłączyć ale akurat u siebie ten kanał miałem nieaktywny

-> Channel 19 (Misc)

xxxx?: Remote Clock

I z tego co widzę na allegro to wszystkie mają numer 4B0 919 145 B

0 - Remote Clock not active

1 - Remote Clock active

Opublikowano

dobra panowie ostatnie pytanie :) 2 problemy, mianowicie swieci sie airbag nadal :( zapala sie po jakis 2 minutach od wlaczenia zaplonu napoczatku miga tak ze prawie tego nie widac ulamki sekund potem zapala sie na stale i swieci a dwa sposob na sensor na fisie zeby nie swiecil?, zegary to poliftowe s4 2001 rok

Opublikowano

dobra panowie ostatnie pytanie :) 2 problemy, mianowicie swieci sie airbag nadal :( zapala sie po jakis 2 minutach od wlaczenia zaplonu napoczatku miga tak ze prawie tego nie widac ulamki sekund potem zapala sie na stale i swieci a dwa sposob na sensor na fisie zeby nie swiecil?, zegary to poliftowe s4 2001 rok

na pin maski przedniej podaj mase i nie bedzie palil sie sensor,albo zmiana miski.Co do airbag to trzeba zrobic inwenter odezwij sie w czwartek na priv jak wypali to dam Ci namiar kto robi takie rzeczy.

Opublikowano

Panowie zauważyłem że Temp oleju najpierw rośnie mi do 120-140stopni później w około 1-2sek spada na okolice 90-100 i tak stoi w zależności jak jadę, czasem jednak temp znów skacze na 120-140 stopni bardzo szybko (fizycznie nie ma możliwości podgrzać coś w takim tempie) po czym po jakimś czasie schodzi na 90-100stopni. Dodatkowo zauważyłem że gdy skręcam ostro w lewo to temp spada z tych 120-140 od razu na 90-100 :decayed:

Czujnik w misce czy coś z połączeniem? Zegary ok u znajomego nie robią takich numerów[br]Dopisany: 08 Sierpień 2011, 09:26_________________________________________________jeszcze jeden problem ale u znajomego, jak pisałem wcześniej nie ma on manetki do kompa. manu przerzuca za pomocą guziczków pod deską... no i przyszła pora na reset danych i tu niespodzianka po dotknięciu "resetu" do masy gaśnie czerwona część FISa i nie zapali się do póki nie dotknie jeszcze raz masy tym "resetem" może reset łączy się z plusem czy co? :mysli:

Opublikowano

jak raz lekko nacisniesz to gasnie jak przytrzymasz to wtedy reset

Opublikowano

dzięki, nie myśleliśmy żeby to przytrzymać :embarrassed:

Opublikowano

Swoja droga manetka to nie taka znowu droga impreza a o ile wygodniej :)

Opublikowano

to nie moja decyzja więc niech se klika :wink4:

Opublikowano

Jeśli ktoś zmienił licznik na poliftowy z cyfrowym zegarem i ma problem z SENSOREM OLEJU to podanie masy na pin 25 - Pokrywa przedziału silnikowego w kostce zielonej rozwiązuje problem. :hi:

kilka stron wczesniej

Opublikowano

nieczaje jak dac mase na maske ?

chodzi kolego i czujnik który posiadasz jeżeli masz czujnik oleju w misie. Gdy zaświeci ci sie poziom oleju wystarczy że otworzysz maske i licznik już nie wyświetla komunikatu wiec jeżeli podasz na odpowiedni pin w liczniku mase to nie bedzie on wyświetlał konewki informującej o niskim poziomie oleju.

Opublikowano

chodzi o to jak wylaczyn zeby nie migal sensor czyjnika niemam :) a niski poziom oleju dziala :)

Opublikowano

Kolego standardowo to masz czujnik spadku ciśnienia oleju w układnie a nie poziomu. Tak jak koledzy pisali musisz podać pod pin odpowiedzialny za czujnik poziomu oleju mase rozpiske pinów nasz klika stron wcześniej. Albo kupić mise z czujnikiem poziomu oleju i temperatury.

Opublikowano

Pany a z ciekawości jak aktywować kontrolkę niezapięcia pasów :mysli:

Opublikowano

jak masz kodowanie XXXXX to dodajesz 2 do drugiej cyfry i bedzie X(2+X)XXX

Opublikowano

Dobra, napiszę wprost, posiadam licznik z anglika, elektroniczny zegar, fis po naprawie, szukam osoby która mi ogarnie temat wsadu, tak żebym mógł włożyć tarczkę europejską ze starego licznika...

Dosyć pilne, oczywiście się odwdzięczę, nie mam o tym zielonego pojęcia... :rolleyes: