Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Misiek547 moge CI podrzucic swoj wsad 1.8T pb EU cyfrowy zegar biale podswietlenie tyle ze jest on z a6 czyli bedziesz mial odwrocone wskazanie paliwa ale mozna to przekodowac :decayed:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Misiek547 moge CI podrzucic swoj wsad 1.8T pb EU cyfrowy zegar biale podswietlenie tyle ze jest on z a6 czyli bedziesz mial odwrocone wskazanie paliwa ale mozna to przekodowac :decayed:

Spoko tylko powiedz jak to przekodowac

Opublikowano

4. Adaptacja immo i odpalenie auta.

Możesz jeszcze napisać jakie jest immo w roku modelowym 2000 i jak to się adaptuje?

Opublikowano

Misiek547 trzeba zmienic program pisany w hex-ie - podmienic ktoras linijke gdzies to na internecie widzialem jednak ktora nie wiem bo nie bylo mi to potrzebne :decayed:

Marcin6 w 2000 jest juz chyba immo3... wiem ze w liczniku z analogiem zegarkiem jest 2 w cyfrowym jest 3 (chociaz pewny nie jestem :grin:)

adaptacja tzn masz pin ze starego licznika i nowego i dopisujesz kluczyki do nowego licznika

- jezeli masz oba piny wystarczy zwyklu vag

- jezeli nie masz pinu z ktoregsk licznika wtedy trzeba je odczytac tacho badz commanderem

Opublikowano
Misiek547 trzeba zmienic program pisany w hex-ie - podmienic ktoras linijke gdzies to na internecie widzialem jednak ktora nie wiem bo nie bylo mi to potrzebne :decayed:

Marcin6 w 2000 jest juz chyba immo3... wiem ze w liczniku z analogiem zegarkiem jest 2 w cyfrowym jest 3 (chociaz pewny nie jestem :grin:)

adaptacja tzn masz pin ze starego licznika i nowego i dopisujesz kluczyki do nowego licznika

- jezeli masz oba piny wystarczy zwyklu vag

- jezeli nie masz pinu z ktoregsk licznika wtedy trzeba je odczytac tacho badz commanderem

W moim starym liczniku Jaegera 1/2 fis z białym podświetleniem i cyfrowym zegarkiem był immo 2. Zakupiłem nowy VDO i na starych pastylkach dał się zaadoptować bez problemu:wink:

Opublikowano

DOkladnie tak jesli sa Pin-y to kwesta wpisania starego i nowego i miedzy immo2 a immo3 nie powinno byc zadnego problemu

Opublikowano

no dobra, coś znalazłem licznik z fis kod 8D0 919 930 J, teraz mam pytanie, czy podejdzie do mojego autka? 2x32 pin 1x20 pin

co sądzicie?

(kaju182 i inni, gratuluję! wypunktowanie porad, to jest to! tak niewiele kosztuje...)

Opublikowano

kto doradzi który kabelek kupić vag tacho bo jest kilka wersji od 2,5 do 3,6 i nie wiem który podejdzie

---------- Post dopisany at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany at 10:21 ----------

co myślicie o tym VAG COMMANDER 2.5 K+CAN PIN Crash Immo Klucz Tacho (2618493939) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

misiek547 ja chyba mam ten sam a napewno od tego samego goscia i do wymiany licznika - wgrywania softow itp jest ok

znajde softa na lapku to Ci wysle :hi:

Opublikowano
misiek547 ja chyba mam ten sam a napewno od tego samego goscia i do wymiany licznika - wgrywania softow itp jest ok

Ok dzieki za info jeszcze dzis zamowie

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 18:01 ----------

no i jestem na etapie robienia przejściówki do licznika jak narazie napotkałem jeden problem w kostce niebieskiej pin 29 jest to sygnał brake co to za sygnał i do czego go podpiąć czy to może jest tak jak w moich starych kostkach pin odpowiedzialny za ciśnienie układu hamulcowego

Opublikowano

Ok dzieki za info jeszcze dzis zamowie

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 18:01 ----------

no i jestem na etapie robienia przejściówki do licznika jak narazie napotkałem jeden problem w kostce niebieskiej pin 29 jest to sygnał brake co to za sygnał i do czego go podpiąć czy to może jest tak jak w moich starych kostkach pin odpowiedzialny za ciśnienie układu hamulcowego

pin 29 to sygnał z czujnika poziomu płynu hamulcowego

Opublikowano

czyli to ten sam sygnał?

Opublikowano

tak

Opublikowano

W ramach porannego opierdalania się wykonałem czynność zainstalowania czujnika poziomu płynu spryskiwaczy. Silikon jeszcze się utwardza, zatem na blacie pięknie razi po oczach animacja z fontanną :decayed: mały mod, a cieszy... jakieś półtorej godzinki roboty ze zrzuceniem koła, nadkola, pociągnięcia druta przez ECU do kabiny i podłączeniem wszystkiego. Parę fotek też cykłem, zaraz zapodam :whistling:

Opublikowano

znalazłem wsady do licznika i czy ktoś mógł by mi powiedzieć czy są onne zamienne 8d0 920 980K na 8d0 920 931

Opublikowano

A co poradzicie na taki problem:

Robiłem podmianke zegarów, na nowym liczniku zaadoptowalem jeden ze starych kluczyków i odpalil.

Ustawilem commanderem (k+can 1,4) przebieg ze starego, ale opcja reset ecu nie zadzialala, wiec stwierdzilem ze odepne zegary i zamontuje je znowu. No i zrobilem cos glupiego - probowalem odpalic na wypietych zegarach...

Po zapieciu zegarów pokazal sie juz dobry przebieg, ale :

-mruga immo i nie daje sie uruchomic (na starych zegarach i innych kluczykach, ktore poprzednio dzialaly jest to samo)

- wywala blad ABS'u (brak komunikacji z zegarami)

- vag-com nie laczy sie ani z zegarami(07 cluster) ani z ECU (01 Engine)

Tak samo jest na nowych jak i starych zegarach(i kluczykach ktory wczesniej działały).

Co się mogło stać? I jak to naprawić?

Opublikowano

jescze jedno pytanko co to jest za sygnał w zielonej kostce pin 25 Bonnet oraz pin14 check????

Opublikowano
jescze jedno pytanko co to jest za sygnał w zielonej kostce pin 25 Bonnet oraz pin14 check????

25 - krańcówka przedniej maski

14 kontrolka check engine

Opublikowano

powiedz mi gdzie one znajdowały się w kostce w licznikach 98-99

Opublikowano

Nie ma ich wogóle, krańcówka maski była tylko w licznikach z białym podświetlaniem, kontrolki chcek engine również nie było