Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spoko bez stresu dam rade, najważniejsze żebym dzisiaj auto odpalił tylko to dzisiaj zrobię bo jeden cymbal zawalił i kostki mi od fisa nie przyszły, jak masz nawet częściowo ten tutek to wyślij mi go ja [email protected] , ogarne sobie rozpiski linie, zresztą chlopaki tu też jeszcze są to pomogąa wrazie co, wiadomo rodzina najwazniejsza :hi:

Spoko, podeślę Ci co mam bez moich "wypocin", czyli jakieś fotki, rozpiski, instrukcję dopisania kluczy, ale to też po południu, bo za moment zamykam laptopa, nawet nie zdążę maila otworzyć :whistling:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no i hu....k

nie moge zaadatptowac kluczy do nowego licznika, za h*ja nie chce kodowac kluczy na vcdsie i na vag commanderze

w vcds daje na nowa wartosc kluczy, lampa immo na chwile sie zaswieca na stale po vzym zaczyna mrugac bardzo szybko

a wartosc zmienia sie ciagle na zero i nic z tym nie moge zrobic

w vagcommanderze tez nic , lampka immo nie gsnie, po wlozenu starego licznika 1/2 fis, zaplon i lamka immo gasnie

i nał łat??

dobra cwiara mówi ze pestki trzeba nowe, tylko poczekac musze az da dobry link do aukcji jakiejs

btw dzwonie dzisiaj do jednego goscia ode mnie z wiochy i mówi ze jedna pestka 50 zł bo one tak kosztuja :polew:

rozlaczylem sie :D

Opublikowano

Próbowałeś wpisać tylko 1 klucz?

U mnie było to samo, ale 1 przechodziło :facepalm:

Opublikowano

nie nic, zadna wartosc nie przechodzi

na zadnym kluczyku

faktycznie pestki nie chca sie zakodowac, sa przypsiane do jaegera i h*j chyba

Opublikowano

Drugi przypadek na forum, gdzie pestki jebły przy adaptacji. BTW Panowie, Moja B5 na sprzedaż. Pilnie potrzebna gotówka na ratowanie dupska brata. Chwila moment w ogłoszeniach.

Opublikowano

To bedzie to :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Post dopisany at 13:48 ---------- Poprzedni post napisany at 13:40 ----------

Drugi przypadek na forum, gdzie pestki jebły przy adaptacji. BTW Panowie, Moja B5 na sprzedaż. Pilnie potrzebna gotówka na ratowanie dupska brata. Chwila moment w ogłoszeniach.

No to nieciekawie :/

Opublikowano
no i hu....k

nie moge zaadatptowac kluczy do nowego licznika, za h*ja nie chce kodowac kluczy na vcdsie i na vag commanderze

w vcds daje na nowa wartosc kluczy, lampa immo na chwile sie zaswieca na stale po vzym zaczyna mrugac bardzo szybko

a wartosc zmienia sie ciagle na zero i nic z tym nie moge zrobic

w vagcommanderze tez nic , lampka immo nie gsnie, po wlozenu starego licznika 1/2 fis, zaplon i lamka immo gasnie

i nał łat??

dobra cwiara mówi ze pestki trzeba nowe, tylko poczekac musze az da dobry link do aukcji jakiejs

btw dzwonie dzisiaj do jednego goscia ode mnie z wiochy i mówi ze jedna pestka 50 zł bo one tak kosztuja :polew:

rozlaczylem sie :D

zegar z a6? U Polko_V to samo bylo, pestka nie dala sie zaprogramowac.

Opublikowano

u mnie z a4 licznik

dobra szkoda czasu zamówilem zobaczymy co bedzie

---------- Post dopisany at 14:20 ---------- Poprzedni post napisany at 13:58 ----------

zycie to dziwka :facepalm:

---------- Post dopisany at 14:50 ---------- Poprzedni post napisany at 14:20 ----------

a napisz mi ktos jeszcze czy przy zmianie wsadu trzeba bedzie na nowo dopisywac klucze do licznika

i czy jak teraz zakoduje je na angielskim wsadzie to czy nie bedzie znowu problemu jak potem wgram europejski

Opublikowano

zycie to dziwka :facepalm:

W każdym razie nie bajka :decayed:

Opublikowano

moje klucze koduja sie bez problemu (nie wiem jaki mam transponder) wg mnie te z jagera nie chca vdo... transpondery z vdo bez problemu koduja sie z kazdym licznikiem/wsadem

Opublikowano

W środę maja być wiec się okaże czy zadziała to

Opublikowano
moje klucze koduja sie bez problemu (nie wiem jaki mam transponder) wg mnie te z jagera nie chca vdo... transpondery z vdo bez problemu koduja sie z kazdym licznikiem/wsadem

Tez wlasnie o tym myslalem i bardzo mozliwe ze tak jest.

Opublikowano

witam

wiecie moze czy jak podłącze na którko cewke ze stacyjki pin w zielonej 2 i 17 to da sie dopisac pestke i czy immo przestanie mrugac ?

Próbowałem ale nie wiem czy transpondery mam dobre wyciągnołem z kluczyka z a6 99r tam tez było id48 ale niestety niechce zobaczyc. Moze to byc wina niewłasciwej pestki ?

Opublikowano

cwiara kaju cos mówil ze mozna w vagcommanderze wylaczyc immo prawda to??

widzialem na któryms screenie ze sa takie dwa przyciski immo on i immo off??

Opublikowano

to było by dobre ... bynajmniej narazie .. zeby kontrolka nie drazniła

Opublikowano
cwiara kaju cos mówil ze mozna w vagcommanderze wylaczyc immo prawda to??

widzialem na któryms screenie ze sa takie dwa przyciski immo on i immo off??

Pewnie ze mozna :) Nie pamietam jak jest w b5 ale w b6 po wylaczeniu immo migaja awaryjne i nie mozna ich wylaczyc. Sprawdz najlepiej.

Opublikowano

Ale pytanie jak bo nie mogę tego znaleźć w vag comanderze , to ze można widziałem gdzieś na screenie w necie a samemu tego w programie znaleźć nie mogłem

Opublikowano

Sorki, nie popatrzylem jaki masz silnik. Immo wylaczyc commanderem mozna tylko w klekocie w sterowniku EDC15 lub nowyszym EDC16. A wylacza sie po odczytaniu eeprom z EDC.

Opublikowano

oki dzieki

nic czekam na pestki, typ obiecal dzisiaj wysłac, moze na srode beda , najwieksza c**jnia bedzie z wydłubywaniem sterej pestki zeby jej nie zbic :facepalm: