Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To najpierw wrzuć manete, potem będziemy dalej myśleć. Michał, PW.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

michal a stary licznik jaki masz??

---------- Post dopisany at 21:32 ---------- Poprzedni post napisany at 21:30 ----------

michał małe OT

to twoja furke na kalendarzu dzisiaj widzialem u Dzika w sklepie , mowie skas ja znam :kox:

Opublikowano
michal a stary licznik jaki masz??

Oba liczniki VDO, oba z czerwonym podświetleniem i wskazówkowym zegarkiem, oba bez Fisa. Jedyna różnica to data produkcji: stary 12.1997, a nowy 02.1999.

To u Dzika wciąż sierpień?:decayed:

Opublikowano
michal logujesz sie nowym pinem do licznika , kanal 50, tam bedzie domyslnie liczba 32000, w polu new value wpisujesz stary kod pin ze starego licznika który jednoczesnie powinien byc pinem immo no i wtedy licznik adaptuje sobie vin auta i kod immo

ale tak dziala immo 3 ktorego ty miec nie powinienes no ale niech cwiara sie wypowie

---------- Post dopisany at 21:28 ---------- Poprzedni post napisany at 21:27 ----------

ale jak jest zły pin to przy próbie logowanie wywala error

Dokladnie tak jest Bartek. Przy immo 3 do nowego licznika przechwytywany jest VIN i immo id z sterownika silnika. Oczywiście trzeba pamiętać że przy logowaniu jak i w kanale 50 przed pinem wpisujemy 0 , chyba że robisz to vasem to nie trzeba.

Opublikowano
To najpierw wrzuć manete, potem będziemy dalej myśleć. Michał, PW.

Spalanie chwilowe 51.0 - 51.9 :(

Opublikowano

a podłączyłeś kabelek :decayed: od spalania

Opublikowano

Wszyscy mi mowią że mam polifta i mam sie tym nie przejmować bo już mam ... Przerzucałem sie z miniliftowego jaegera (czerwone podswietlanie) do full lifta vdo (biale podswietlanie).

Opublikowano

Na stówę masz albo zle podłączone spalanie albo wogole bo pamiętam jak w Elsie pisało jeśli spalanie waha się w okolicach tam właśnie 51 l to albo zle albo wogole nie podlaczone

Opublikowano
Panowie, który zakładał emulator? Przyznawać się bo sprawa pilna:whistling:

Dalej pilne?????

Bo ja mam i swietnie sie spisuje polecam

Opublikowano
Panowie, który zakładał emulator? Przyznawać się bo sprawa pilna:whistling:

Dalej pilne?????

Bo ja mam i swietnie sie spisuje polecam

Wal do bidzia na PW, bo chłopak w potrzebie :whistling: dogadacie się, ogarnięty jest.

Opublikowano

Kaju nie byłem dzisiaj u dzika bo potrzeba nieść ludziom pomocy pilniejsza:kox: wiec czasu nie było, jak się nie odezwie do soboty to podjazd w sobotę bo wtedy będę miak możliwość

Opublikowano
Kaju nie byłem dzisiaj u dzika bo potrzeba nieść ludziom pomocy pilniejsza:kox: wiec czasu nie było, jak się nie odezwie do soboty to podjazd w sobotę bo wtedy będę miak możliwość

odezwał się dzisiaj :wink:

Opublikowano

Panowie zrobiłem sobie przejściowke kabli według schematu co jest na forum. Podłączam i cisza i ciemność... Obecnie mam licznik uk-nsi a podłączam vdo z a6 jakieś rady? Przejściowka dobra. Wg schematu. Sprawdzone 3 razy...

Opublikowano
Panowie zrobiłem sobie przejściowke kabli według schematu co jest na forum. Podłączam i cisza i ciemność... Obecnie mam licznik uk-nsi a podłączam vdo z a6 jakieś rady? Przejściowka dobra. Wg schematu. Sprawdzone 3 razy...

Totalnie nic się dzieje? U cwiary jeszcze banglał, światła włączałeś? Zapłon przekręciłeś? :decayed:

Opublikowano

U mnie tak to dzialalo

ane8ady5.jpg

Sprawdz zasilanie:

+12V pin 1,23

Masa pin 9,24

Niebieska kostka oczywiscie.

MA BYC 24 A NIE 34. SORKI.

Opublikowano
U mnie tak to dzialalo

http://img.tapatalk.com/d/13/04/25/ane8ady5.jpg

Sprawdz zasilanie:

+12V pin 1,23

Masa pin 9,34

Niebieska kostka oczywiscie

Łoda faaak? :shock3:

---------- Post dopisany at 20:47 ---------- Poprzedni post napisany at 20:46 ----------

k**wa ładny ten FIS nawet. W ręce go nawet nie miałem a był mój :grin:

Opublikowano

Na stole robi ok. Tylko ta przejściowka coś chyba du d*py...

Opublikowano

koledzy posiadam licznik w mojej audi poliftowej jeagera , wskaźnik poziomu paliwa źle wskazuje tzn zawsze pokazuje że posiadam ponad połowę zbiornika czy można jakoś naprawić ewentulanie wymienić jakąś część w tym liczniku , czekam na waszą pomoc

Opublikowano
koledzy posiadam licznik w mojej audi poliftowej jeagera , wskaźnik poziomu paliwa źle wskazuje tzn zawsze pokazuje że posiadam ponad połowę zbiornika czy można jakoś naprawić ewentulanie wymienić jakąś część w tym liczniku , czekam na waszą pomoc
ja bym się cieszył...cały czas ponad połowa:kox:

....a tak na poważnie...ja bym najpierw zaczął od odkręcenia pokrywy z baku i poruszał pływakiem...mnie się stary nie wiem jakim cudem, ale raz się zawiesił:wink:

Opublikowano

cwiara powinien coś poradzić, ma z pół pokoju gratów do liczników :whistling: