Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chlopaki wiem ze lektura jest potezna ale mam szybkie pytanie :) w aucie u kolezki siedza zegary jagerra... czy moge je wynieminc na vdo? czy musze cos przerabiac.. jezeli tak to co ? pozdro

chodzi o auto po lifcie gdzie siedzi 1/2 fis?? no bo w przedliftach jeager chyba nie robili

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

taa polift. Chodzi o 1/2 fisa i wstępnie zeby sprawdzić rowniez na 1/2 tylko ze jegger na vdo :) wszystko polift 99r

Opublikowano

jesli chcesz zamienic jaeger 1/2 na vdo 1/2 to pinologia sie nie zmienia, wszystko to samo

nawet przy full fisie jak bys chcial wlozyc, pinologia jest ta sama, a nawet tak skonstruowana ze spalanie od razu dziala voltomierz i temp oleju bez przerabiania czegokolwiek

Opublikowano

No chyba, że jesteś lutowniczym masochistą jak ja to wtedy dorabiasz wszystkie opcje full FIS i bawisz się kabelkami kilka dni :P

Opublikowano

Witam

Koledzy pytanie jak wydobyc z 1/2 fis jaeger pin immo?

Potrzebuję również jakiś europejski sprawny wsad do 1.9 TDI aby chulał w liczniku 8D0920980xx

Opublikowano
jesli chcesz zamienic jaeger 1/2 na vdo 1/2 to pinologia sie nie zmienia, wszystko to samo

nawet przy full fisie jak bys chcial wlozyc, pinologia jest ta sama, a nawet tak skonstruowana ze spalanie od razu dziala voltomierz i temp oleju bez przerabiania czegokolwiek

jestes tego pewien ze zadnych pinow nie trzeba zmieniac? bo znajomy gdzies znalazl na necie ze niby trzeba... a nie chcialbym uwalic moich zegarow vdo ;p

Opublikowano

Na tym chomiku masz całą instrukcję, jak wymienić licznik z pół-fis na full fis: Wymiana FIS - VAG AUDI VW itd - soulmaster3m - Chomikuj.pl

Czytania trochę jest, ale wszystko tam znajdziesz.

Opublikowano

Ludziska a jak wygląda sprawa przebiegu przy wymianie z licznika z 1996 na 2000? Trzeba coś przleutowywać czy sie podpinać pod coś?

Opublikowano

Nic nie lutujesz. Podpinasz kabel i zmieniasz przebieg.

Opublikowano

jestes tego pewien ze zadnych pinow nie trzeba zmieniac? bo znajomy gdzies znalazl na necie ze niby trzeba... a nie chcialbym uwalic moich zegarow vdo ;p

komus juz to pisałem, słuchaj sie tych co to robili a nie tych co tylko o tym słyszeli !!!!

skoro przekladałem 1/2 na full jeager na vdo to chyba wiem o czym mówie

Opublikowano

komus juz to pisałem, słuchaj sie tych co to robili a nie tych co tylko o tym słyszeli !!!!

Witam

To będę bardzo wdzięczny jak podpowiesz jak ogarnąć immo w takim przypadku jak Twój?

1/2 fis jeager a pełny fis VDO angol obydwa poliftowe z białym podświetleniem i cyfrowym zegarkiem.

Opublikowano

mi wyciagał pin z jeagera koles i wzial za to nie mało, lecz Ty jego nie potrzebujesz bo masz immo 2 generacji, potrzebny Ci tylko pin z nowego angielskiego licznika

Opublikowano

Witam

To będę bardzo wdzięczny jak podpowiesz jak ogarnąć immo w takim przypadku jak Twój?

1/2 fis jeager a pełny fis VDO angol obydwa poliftowe z białym podświetleniem i cyfrowym zegarkiem.

pin chyba wystarczy z nowego licznika, a wiec zczytujesz pin commanderem, logujesz sie dodajesz klucze o po sprawie tak w skrocie

Opublikowano

A jakiś europejski wsad diesel do takiego licznika może posiadacie?

Opublikowano

a ja to dalej nie czaje o co chodzi z tymi wsadami, jak robilem fis to mi nie byl potrzebny zaden wsad

Opublikowano
a ja to dalej nie czaje o co chodzi z tymi wsadami, jak robilem fis to mi nie byl potrzebny zaden wsad

O to że ja mam angielski licznik w którym prędkościomierz ma główną skalę w milach/h i dodatkową w km/h i na godzinie 12-tej jest w nim prędkość 130km/h a mam luźną tarczkę europejską wyskalowaną tylko w km/h. A w europejskich na 12-tej jest 100km/h. A chciałbym ją sobie założyć i wtedy będzie przekłamywać prędkość. A jak zmieni się wsad (pamięć) licznika na europejski w którym na 12-tej jest zakodowana prędkość 100km/h to po zmianie tarczki będzie dobrze wskazywać prędkość.

Opublikowano

Piotrek daj maila wyśle Ci jutro wsad jak nie zapomnę, mam działający jeden co się nada

Opublikowano

O to że ja mam angielski licznik w którym prędkościomierz ma główną skalę w milach/h i dodatkową w km/h i na godzinie 12-tej jest w nim prędkość 130km/h a mam luźną tarczkę europejską wyskalowaną tylko w km/h. A w europejskich na 12-tej jest 100km/h. A chciałbym ją sobie założyć i wtedy będzie przekłamywać prędkość. A jak zmieni się wsad (pamięć) licznika na europejski w którym na 12-tej jest zakodowana prędkość 100km/h to po zmianie tarczki będzie dobrze wskazywać prędkość.

Jak uda Ci się dorwać tarczkę wyskalowaną do 260km/h, to wtedy na środku będzie 130km/h i możesz zmieniać bez zmiany wsadu. Ja u siebie tak zrobię. Widziałem nawet tu na forum, że ktoś taką tarczkę miał.

Opublikowano
Nic nie lutujesz. Podpinasz kabel i zmieniasz przebieg.

Że jak? Jest jakaś rozpiska bo z 400 stron mało co znalazłem na ten temat :-/