Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chłopaki czy w liczniku można zmienić kodowanie prędkości ? licznik przekłamuje mi prędkość i strasznie mnie to denerwuje, jest jakaś metoda na korygację błędu poprzez kabel, tak jak np. spalanie ?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Rozbierz zegary, zdejmij wskazówki, zrób test zegarów i załóż wskazówki w odpowiednich miejscach, tzn na teście wskaźników obroty na 3tys a prędkość na 100km/h:wink:

Opublikowano

Jak uruchomić to funkcje w vagu ?

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano

Pytasz o kodowanie a testu zegarow zrobic nie potrafisz? Youtube poogladaj najszybciej obczaisz

---------- Post dopisany at 12:06 ---------- Poprzedni post napisany at 12:05 ----------

Edit mala pomylka to nie do ciwbie Sqizzy

Opublikowano
chłopaki czy w liczniku można zmienić kodowanie prędkości ? licznik przekłamuje mi prędkość i strasznie mnie to denerwuje, jest jakaś metoda na korygację błędu poprzez kabel, tak jak np. spalanie ?

Kodowaniem się nic nie da zrobić, może i zabawa wsadem coś by dała, ale to poziom GODLIKE.

Możliwe są dwie wady:

1) Wskazówki zostały krzywo nasadzone - W pełni poprawialne bez kosztów.

2) Silniczek prędkościomierza się sypie - no i tutaj już są koszta wymiany silniczka.

Jak uruchomić to funkcje w vagu ?

Jeśli pytasz o ten wspomniany output test to proszę bardzo:

VAG-COM lub VCDS. Wybieramy 17 - Instruments a później to jak na obrazku:

12266990516_7c3bd5fd08_o.jpg

output.png

Cały opis do OUTPUT TEST: Ross-Tech: VCDS-Lite Manual: Output Tests

AHA, chyba nie można tego testu zrobić w wersji shareware'owej.

W teście można przeklikać kilka funkcji i w jednej z nich przelatuje wskazówkami przez cały zakres po czym małe zatrzymuje w pionach, obrotów na 3000 a prędkości, jeśli mamy już ustawione KM/H to na 100km/h, czyli w poliftach też pion.

Oczywiście wskazówki można nałożyć podczas testu. Tak, ostrożność WSKAZANA, tak na wszelki wypadek. Na tym filmiku masz pokazane jak to wygląda:

Opublikowano

I o taką informację chodziło :-) Dziękuję

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano

Mam możliwość kupna licznika z pełnym fisem który idealnie świeci. Z tego co znalazłem pochodzi on od 2,5 tdi. Czy będzie on pasował do 1,9 tdi.

Oznaczenie licznika 8D0 919 881 HX.

Opublikowano

Z 2.5tdi do 1.9tdi będzie pasował, kwestia przekodowania.

Opublikowano

Halo, koledzy !!! a mnie ktoś pomoże z tym wsadem?

Opublikowano
Halo, koledzy !!! a mnie ktoś pomoże z tym wsadem?

nie ma tu CHYBA glowy co jest wstanie zmienic we wsadzie wskazania paliwa by dobrze w liczniku z a6 pokazywalo w a4

z tego co wiem wiekszosc zmieniala plywak na plywak z a6 lub plywak z a4 "odwracala" ale jak to juz nie wiem...

:hi:

Opublikowano

A czy licznik z zegarkiem cyfrowym podejdzie do przedlifta ?

Opublikowano

Tak, masz opisane co i jak w dziale warsztat

Opublikowano

:facepalm:

Opublikowano

forum jest po to aby zapytać, to pytam bo nie chcę wywalić kasy a potem okaże się że coś nie pasi. znajomy mi gadał że jak mam analogowy zegarek to z cyfrowym nie podejdzie... także już wiem że się mylił, dzięki za odpowiedź ;)

Opublikowano
forum jest po to aby zapytać, to pytam bo nie chcę wywalić kasy...

Wiedz tez ze Forum jest po to by je czytac zanim zapytasz.... a ze masz lenia to dlugo bedziesz pytal zanim dojdziesz do odpowiedniej wiedzy bo Ci co wiedza nie beda wiecznie odpowiadac na pytania ktore byly juz tysiace razy

EOT

:hi:

Opublikowano

Podejdzie, choć będą niewielkie problemy. Będziesz musiał zmienić zbiorniczek wyrównawczy, pokombinować z kontrolką od immo (albo zakleić, żeby nie denerwowała albo wylutować minusową nóżkę diody i podpiąć pod nią kabelek od swojego oryginalnego immo) i kontrolką airbag, bo mruga(świeci). Reszta jest bez żadnych problemów.

Powiem Ci tak, jak już masz zmieniać, to albo na licznik przedliftowy, ale tu ciężko trafić na wyświetlacz w dobrym stanie i tylko później same koszty dochodzą, albo na licznik po II lifcie, czyli z cyfrowym zegarkiem. I lift bym sobie odpuścił, bo roboty tyle samo, co przy II lifcie, a efekt mizerny.

Opublikowano

Kolega z forum zaoferowal mi licznik z zegarkiem cyfrowym i białym podświetleniem to chyba już po II lifcie. A co zrobić z kontrolką air bag ?

Opublikowano

Z kontrolka airbag nie wiem jeszcze. Ktoś tu pisał, ze trzeba zmienić piny przy sterowniku airbag. O ile dobrze pamiętam, to z pinu 7 trzeba wpiac w pin 30, ale jeszcze tego nie robiłem. Czekam aż będzie cieplej, to zmienię konsole środkową i spróbuje z tymi pinami.

Inna opcja, to wylutowanie diody airbag i zastąpienie jej zarowka, ale tego też nie próbowałem.

A białe podswietlenie to już II lift.

Opublikowano

Podejdzie, choć będą niewielkie problemy. Będziesz musiał zmienić zbiorniczek wyrównawczy, pokombinować z kontrolką od immo (albo zakleić, żeby nie denerwowała albo wylutować minusową nóżkę diody i podpiąć pod nią kabelek od swojego oryginalnego immo) i kontrolką airbag, bo mruga(świeci). Reszta jest bez żadnych problemów.

Powiem Ci tak, jak już masz zmieniać, to albo na licznik przedliftowy, ale tu ciężko trafić na wyświetlacz w dobrym stanie i tylko później same koszty dochodzą, albo na licznik po II lifcie, czyli z cyfrowym zegarkiem. I lift bym sobie odpuścił, bo roboty tyle samo, co przy II lifcie, a efekt mizerny.

Kolega zapomnial jeszcze o paru rzeczach :wink:

prosze doczytac na temat miski oleju i wskaznika poziomu

oraz o przejsciu z kosci 2x26 na 3x32 :whistling:

Opublikowano

Kolega zapomnial jeszcze o paru rzeczach :wink:

prosze doczytac na temat miski oleju i wskaznika poziomu

oraz o przejsciu z kosci 2x26 na 3x32 :whistling:

Zmiana kości, to rybka. Krąży tu opis, jak to wszystko zmienić. Prosta sprawa, tylko trochę trzeba posiedzieć. Dodatkowo przy zmianie na fis z przedlifta, niezależnie, na jaki licznik się zmienia i tak trzeba piny w kostkach przekładać, więc z dwojga złego lepiej już przechodzić na IIlift.

A o sensorze oleju, faktycznie zapomniałem. To pewnie dlatego, że jestem na etapie budowania emulatora i mam nadzieję, że już na dniach uda mi się pozbyć wstrętnego napisu SENSOR.