Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pin 3 - sygnał z czujnika temperatury

Albo pin 10, jeśli wyświetlacz ma 10 pinów.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czy w liczniku w autach przed 97 rokiem, (czyli zegarek analogowy bez cyfr i prędkościomierz do 220km/h wtyczki 2x26 i 1x20) do podłączenia wtyczki od fisa obowiązuje ten schemat ? :

kostka_T20.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

Gdzieś w temacie przewineła mi się informacja że sygnał spalania podajemy do tej małej czarnej czteropinowej kostki. Czy to prawda ?

Opublikowano
Czy w liczniku w autach przed 97 rokiem, (czyli zegarek analogowy bez cyfr i prędkościomierz do 220km/h wtyczki 2x26 i 1x20) do podłączenia wtyczki od fisa obowiązuje ten schemat ? :

Gdzieś w temacie przewineła mi się informacja że sygnał spalania podajemy do tej małej czarnej czteropinowej kostki. Czy to prawda ?

To jest właśnie schemat do podpięcia kostki fisa w tym roczniku. Zresztą sam nagłówek na to wskazuje.

Czteropinowa kostka czarna jest od temp. oleju, a nie od spalania. Na innym schemacie znajdziesz kostkę i pin, do którego trzeba podać sygnał od spalania.

Opublikowano

To jest właśnie schemat do podpięcia kostki fisa w tym roczniku. Zresztą sam nagłówek na to wskazuje.

Czteropinowa kostka czarna jest od temp. oleju, a nie od spalania. Na innym schemacie znajdziesz kostkę i pin, do którego trzeba podać sygnał od spalania.

sygnał spalania z tego co widzę na tym schemacie ma iść do pinu 1 w kostce FISa. Do któego pinu w tej małej czarnej kostce muszę podać sygnał z czujnika temperatury oleju ?

---------- Post dopisany at 21:53 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

znalazłem czarna 4pinowa kostka pin1 to sygnał temp. oleju

Opublikowano

Faktycznie w przedlifcie idzie do tej właśnie kostki. Nie przyjrzałem się.

Opublikowano

Witam pozwolę się podepnąć pod temacik. Potrzebuję informacji który pin z ECU odpowiedzialny jest za spalanie podawane na FIS. Silnik 1.8t AEB 95r.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

no a ja wlasnie sobie zrabalem ladny licznik od c5. a wszystko przez moja chora ciekawosc. wgralem sobie nowy wsad i kaplica. brak prawie wszystkiego. sa tylko kontrolki i wskazowki od oleju i volty. samochod pali i jezdzi. wgranie orginalnego wsadu nic nie dalo. co teraz robic? kto pomoze?

Opublikowano

Pisz do cwiary , moze go odreanimuje

Opublikowano

chlopaki a ktos poradzil sobie z ikona Airbag? nie w sensie jej zaklejania czy co kolwiek innego... tylko zeby dzialala jak nalezy? jak to bylo w przedliftowych?

Opublikowano
no a ja wlasnie sobie zrabalem ladny licznik od c5. a wszystko przez moja chora ciekawosc. wgralem sobie nowy wsad i kaplica. brak prawie wszystkiego. sa tylko kontrolki i wskazowki od oleju i volty. samochod pali i jezdzi. wgranie orginalnego wsadu nic nie dalo. co teraz robic? kto pomoze?

ujebałem wsad? :kox: chwal się krzaczkami, uwielbiam takie zamordowane hexy oglądać :banan: wiadomo, że Szyby i tak nikt nie przebije, ale bardzo chętnie spojrzę :naughty: jaki numer licznika? pisz do cwiary, jest do uratowania na pewno, tylko trzeba na programatorze kości zrobić :wink:

---------- Post dopisany at 19:36 ---------- Poprzedni post napisany at 19:35 ----------

chlopaki a ktos poradzil sobie z ikona Airbag? nie w sensie jej zaklejania czy co kolwiek innego... tylko zeby dzialala jak nalezy? jak to bylo w przedliftowych?

w przedlifcie jest żarówka, w polifcie dioda

Opublikowano

a nie mowilem ze c5 fl to nie jest takie hop siup?

jak znam zycie i fl-owe budziki to anielski orszak mu zagral jak nic :whistling:

---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ----------

a na wyswietlaczy dziennym kilometrow co pokazuje?

Opublikowano

pewnie nic albo error, bo przy dEf'ie to jeszcze nie zaśpiewał i może go uratować ori wsad. ale jak ten nie pomaga - to już po nim i tylko programator

Opublikowano
pewnie nic albo error, bo przy dEf'ie to jeszcze nie zaśpiewał i może go uratować ori wsad. ale jak ten nie pomaga - to już po nim i tylko programator

comanderem uwalilem tak budzik z c5 fl ze i programator i nowe kosci nie pomogly :naughty::kox:

:guma:

Opublikowano

comanderem uwalilem tak budzik z c5 fl ze i programator i nowe kosci nie pomogly :naughty::kox:

:guma:

kolejny egzorcysta, k**wa mać :grin:

Opublikowano

no trudno, ryzyk fizyk bylo. moj licznik to 4B0 920 981 J. nic nie wyswietla. pala sie tylko kontrolki, a wskazowki od voltow i oleju(ten max po lewej) wskazuja max,brak podswietlenia. samochod odpala tak jak poprzednio,tzn. miga immo ale jezdzi. dodam ze to angol. nie jestem az tak zmartwiony bo mam drugi a ten kupilem w zasadzie dla wyswietlacza i ringow. takze w razie czego bedzie na czesci. ale jak sie uda uratowac,to tez super. to do kogo mam pisac,kolega cwiara?

Opublikowano

jeśli to jest licznik z allroada (a tak mi wychodzi z googlarki), to nic dziwnego, że go uwaliłeś

---------- Post dopisany at 20:33 ---------- Poprzedni post napisany at 20:32 ----------

3554379200_1381940252.jpg

fajna opcja wyświetlania otwartych drzwi - może by tak wrócić do grzebania w wsadach :naughty:

Opublikowano

Można milion razy pisać, że z C5 nie pasuje do B5... ale nie... niektórzy i tak swoje... skąpy dwa razy traci niestety... teraz i tak trzeba kupić z B5 :facepalm::grin::decayed:

Opublikowano

w przedlifcie jest żarówka, w polifcie dioda

tyle to i ja wiem a cos konkretnego?

Opublikowano
Można milion razy pisać, że z C5 nie pasuje do B5... ale nie... niektórzy i tak swoje... skąpy dwa razy traci niestety... teraz i tak trzeba kupić z B5 :facepalm::grin::decayed:

pasuje pasuje, bo ja u siebie adaptowałem allroada, ale trzeba głowy na karku i przede wszystkim sprzętu :wink: fota allroada u mnie:

dscf6833d.jpg

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:41 ----------

a nawet bez grzebania w zbiorniku można odwrócić w wsadzie wskazanie paliwa - ile to roboty :decayed:

Opublikowano

ale ze jak poskapilem? przeciez napisalem,ze kupilem go na czesci,bo mam juz od B5 ale z walnietym wyswietlaczem.

---------- Post dopisany at 21:45 ---------- Poprzedni post napisany at 21:43 ----------

pasuje pasuje, bo ja u siebie adaptowałem allroada, ale trzeba głowy na karku i przede wszystkim sprzętu :wink: fota allroada u mnie:

https://imagizer.imageshack.us/v2/675x507q90/546/dscf6833d.jpg

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:41 ----------

a nawet bez grzebania w zbiorniku można odwrócić w wsadzie wskazanie paliwa - ile to roboty :decayed:

to kolego poratuj tym wsadem,czy juz nic sie nie da zrobic?