Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz patrze, nie wiesz gdzie ma być podłączony pin 19 z czerwonej kostki?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Teraz dopiero zobaczyłem kolego twoje fotki :) ja też mam go tak wkręconego.

możesz podpowiedzieć jaki wkręciłeś czujnik i mniej więcej gdzie jest to miejsce wolne z gwintem? gdzieś za filtrem oleju?

Opublikowano

Czujnik kupiony w sklepie motoryzacyjnym jak powiesz ze chcesz czujnik temperatury oleju wkrecany w podstawe to ci znajda a wkrecony w podstawe tak jak na fotkach ktore dodalem ze 2 strony wczesniej jest to pierwsza dziurka z gwintem widoczna w podstawie u mnie nie bylo tam zadnych zaslepek ani nic takiego poprostu dziurka z gwintem

Opublikowano

Jak wy chcecie mieć poprawny pomiar temperatury oleju jak czujnik nie ma z nim fizycznego kontaktu :facepalm:

Jesli nie bylo zaslepki, to znaczy ze nie ma tam oleju, proste.

Mozna jeszcze wkrecic w glowice, z tylu od strony grodzi jest zaslepiony kanal olejowy.

Opublikowano

Wedlug etki jest to miejsce w ktorym oryginalnie jest wkrecany czujnik pomiaru temperatury oleju nie wiem czemu nie ma styku z olejem tez mnie to zdziwilo ale skoro inrzynierowie z audi tak sobie wymyslili to nie bede podwarzal ich pomyslu i tak tez sobie wkrecilem czujniczek temperaturke podaje calkiem fajnie poniewasz wskazowka porusza sie w zaleznosc jak mocno butujesz autko przy normalnej jezdzie stoi lekko ponizej 100 a przy dynamicznej dochodzi do 110 i wyzej nie wchodzi potem przy odpuszczeniu spowrotem powraca do 100 wiec jakis tam pomiar jest

A co do wkrecenia w glowice to bodajrze czujnik ma inna srednice gwintu niz to miejsce w glowicy wiec zaczelo by sie kombinowanie z dopasowaniem czujnika

Opublikowano

Wedlug etki jest to miejsce w ktorym oryginalnie jest wkrecany czujnik pomiaru temperatury oleju nie wiem czemu nie ma styku z olejem tez mnie to zdziwilo ale skoro inrzynierowie z audi tak sobie wymyslili to nie bede podwarzal ich pomyslu i tak tez sobie wkrecilem czujniczek temperaturke podaje calkiem fajnie poniewasz wskazowka porusza sie w zaleznosc jak mocno butujesz autko przy normalnej jezdzie stoi lekko ponizej 100 a przy dynamicznej dochodzi do 110 i wyzej nie wchodzi potem przy odpuszczeniu spowrotem powraca do 100 wiec jakis tam pomiar jest

A co do wkrecenia w glowice to bodajrze czujnik ma inna srednice gwintu niz to miejsce w glowicy wiec zaczelo by sie kombinowanie z dopasowaniem czujnika

Robilem to u siebie wiec nie wyskakuj mi z inzynierami, w afnie mialem te gniazdo o ktorym mowisz oraz obok korek zaslepiajacy kanal w podstawie. Mialem poczatkowo wkrecone w glowice a potem w podstawe. Gwint jest identyczny.
Opublikowano

Teraz dopiero zobaczyłem kolego twoje fotki :) ja też mam go tak wkręconego.

możesz podpowiedzieć jaki wkręciłeś czujnik i mniej więcej gdzie jest to miejsce wolne z gwintem? gdzieś za filtrem oleju?

W moim tak samo jest u ciebie, w podstawie filtra oleju jest korek na imbus5 ,obok czujnika oleju ciut wyżej nad nim korek wykręcasz i wkręcasz czujnik temp. oleju i ciągniesz przewód od niego do czerwonej kostki do FIS

Opublikowano

wkręcasz czujnik temp. oleju i ciągniesz przewód od niego do czerwonej kostki do FIS

jaka czerwona kostka? ja mam w fisie niebieską zieloną i szarą :eusathink:

Opublikowano

Czerwona kostka byla w przedlifcie, u Ciebie jest inny rozklad pinow. Najlepiej sprawdz w rozpisce

Opublikowano

Novwy Ci nie trzeba czujnika w podstawe filtra a w miske wraz z miska nowa

no chyba ze masz emulator i wskaźnik przedliftowy w liczniku poliftowym

Opublikowano

Tak szczerze to w tym temacie jest tyle stron że zrobił się moim skromnym zdaniem galimatias, niektórzy coś ogarneli i to opisali ale to odnaleźć to masakra.

Na fisie mam jeszcze błąd 'konewki oleju i podpis sensor' coś kojarze że olej trzeba zalać pod max i będzie ok czy się mylę? Do tego małego zegarka od temp. oleju muszę zmienić miskę oleju :o czy można to inaczej rozwiązać?

Opublikowano

Napis sensor i konewka to efekt tego ze masz czujnika w misce , daje on sygnal cyfrowy do licznika , czyli inaczej niż w przdlifcie, wyjścia są dwa, zmieniasz miskę na taka z czujnikiem, albo dajesz taki czujnik w podstawę, ale musisz zmontować sobie slawny juz emulator, i przelutowac przedliftowy wskaźnik do licznika

Opublikowano

Bediks wiesz co dokładnie trzeba zrobić z tym przelutowaniem tego wskaźnika? W które miejsce po tym zabiegu podać sygnał z czujnika

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Pytaj uzytkownika The A4

Opublikowano

Witam Panowie

Brak czasu ale zajrzec tu musze

Panowie moze w tym tygodniu sie zabiore i zobacze czy dam jescze rade zmontowac cos porobie foty nawet juz mialem ale karta powiedziala papa i po fotach

Wszystko tu jest jak kolega wyzej ale cos znalesc ???

Ale jest przeciez to w kilku stronach opisane zebrane do kupy

Postaram sie o dokladniejsze opisy ale nie dzis na weekendzie sie ogarne

Opublikowano

mam pytanie co na fisie wyświetlają się za kilometry? bo u mnie jakoś ta wartość wariuje, powinien to chyba być dystans do przejechania na paliwie w zbiorniku czy się mylę?

Opublikowano

Tak to wartość kilometrów do przejechania na paliwie w zbiorniku . Zmienia się bardzo dynamicznie w zależności od spalania chwilowego

Opublikowano

Tak tylko u mnie zamiast spadać podczas jazdy rośnie co może być nie tak? Coś źle podłączone?

Opublikowano

A licznik masz z a4 czy z a6

Opublikowano

Z A4, kodowanie zrobiłem na 4 cylindry bo to był z 2,5TDI wszystko podłączone zgodnie z wytycznymi wątku, tylko tej temp. oleju mały zegarek w rogu nie mam no i błąd oleju sensor.