Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak mam zegarek elektroniczny

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to szukaj takiego z zegarkiem elektronicznym. I tak będziesz szukać tutaj lub po allegro a mało kto podaje numer.

1) zegarek elektroniczny = ostatni lift

2) czarny tył = 99,99% VDO

W razie co to masz tutaj rozpiskę numerów i już mniej więcej wiesz co masz

http://www.partsbase.org/audi/audi-a4-avant-a4-eu-2000-91900-combi-instrument-see-illustration/

http://www.partsbase.org/audi/audi-a4-avant-a4-eu-2000-92000-combi-instrument/

Opublikowano

tak rozumiem lecz dużo jest takich o numerach 8D0 919 XXX, mało zaś jest 8D0 920 i nie wiem jakich w końcu szukać :(

Opublikowano

Łatwiej będzie jak ty podasz numer jaki znalazłeś a ktoś na bank odpowie ci czy się nada.

Tak patrzę, że wszystkie jakie miałem to 8D0 920 xxx

1/2 fis miałem 8D0 920 900 K to miał możliwość podpięcia anteny synchronizacji zegara.

Opublikowano

wie ktos co moze byc przyczyna ze na fisie po ok 20 sekundach wyskakuje mi komunikat o niskim plynie chłodniczm? zegary z 98roku ja mam 96 i robie przejsciówki. 20pin ze niebieskiej 26pinowej kostki (poziom płynu chłodniczego) podłączny z 22pinem 32pinowej niebieskiej czyli jest dobrze podłączone a komunikat wywala. Jak podepne mase to nic nie krzyczy. Zaznaczam że takie coś dzieje sie od początku bo jeszcze nie jeżdze na fisie tylko przejsciówki ogarniam

Opublikowano

A nie jest tak ze przed 97/98 i po odczyt niskiego stanu płynu był inaczej odczytywany ? Wtedy trzeba zbiorniczek wymienić na polift

Opublikowano

no ale czytajac pierwszego posta i czesc calego tematu nie spotkalem sie ze trzeba zbiorniczek wymieniac, zreszta wydaje mi sie ze te z 96 i 98 sa takie same. Co innego ze zbiorniczkiem od spryskiwaczy. Ale dziwne ze na starych zegarach bez fisa jak odepne czujnik od zbiorniczka to zadna kontrolka na zegarach sie nie pojawia. A przeciez powinna

Opublikowano

96 a 98 czujnik inny i na inna kostke 96 ma okragła a 98 szeroka wymieniasz i komunikat zniknie ;)

Opublikowano

dokładnie tak jak piszą koledzy. Docelowo będziesz musiał wymienić zbiorniczek i wtyczkę do niego na poliftowe. Do tego czasu możesz odpiąć obecną wtyczkę i zmostkować w niej przewody a jak skołujesz nowy zbiorniczek to moment wszystko podmienisz.

Opublikowano

dokładnie tak jak piszą koledzy. Docelowo będziesz musiał wymienić zbiorniczek i wtyczkę do niego na poliftowe. Do tego czasu możesz odpiąć obecną wtyczkę i zmostkować w niej przewody a jak skołujesz nowy zbiorniczek to moment wszystko podmienisz.

Dzieki! :) narazie nie podepne masy bo jeszcze troche roboty mam przy tych przejsciówkach a czasu praktycznie wcale wiec moze sobie odpuszcze ale jak nie to przynajmniej juz wiem jak rozwiazac ten problem. Tylko ze pierwszy raz czytajac posty spotykam sie z problemem wymiany zbiorniczka

Opublikowano

Łatwiej będzie jak ty podasz numer jaki znalazłeś a ktoś na bank odpowie ci czy się nada.

1/2 fis miałem 8D0 920 900 K to miał możliwość podpięcia anteny synchronizacji zegara.

sprawdziem u siebie mój licznik ma numery 8D0 920 900 B i jaki będzie licznik pasował do mojej audi tzn jakie numery dla pół FIS i dla pełnego FIS-a

Opublikowano

Dzieki! :) narazie nie podepne masy bo jeszcze troche roboty mam przy tych przejsciówkach a czasu praktycznie wcale wiec moze sobie odpuszcze ale jak nie to przynajmniej juz wiem jak rozwiazac ten problem. Tylko ze pierwszy raz czytajac posty spotykam sie z problemem wymiany zbiorniczka

zbiorniczek na 100% masz do wymiany na poliftowy. U siebie też to przerabiałem. Jakbys chciał takowy, to zalega mu jeden w garażu.

Opublikowano

sprawdziem u siebie mój licznik ma numery 8D0 920 900 B i jaki będzie licznik pasował do mojej audi tzn jakie numery dla pół FIS i dla pełnego FIS-a

Wazne zeby był vdo - czarna obudowa z tylu

Musi sie zaczynać od nr 8D0 920 ....

Opublikowano

Panowie po podłączeniu licznika fis VDO przedlift, przełożeniu 2 kabelków ze starej kostki 10-pin (temp. zewn. oraz biegi automat) coś jest nie tak :kwasny: nie wyświetla nic poza liniami/podziałkami a jak przełączam biegi to wtedy na zmianę wyświetlacz przygasa i świeci, ale na nim nic :facepalm: Podłączyłem vag i zrobiłem kodowanie jak na pierwszej stronie. Co robię nie tak albo co zrobić, żeby ożywić fis? :(

Opublikowano

Witam panowie

Witam mam problem z dopisaniem kluczy do nowego licznika zmiana z polfis jaeger na vdo full fis pin wyciagnety przebieg skorygowany jak na poprzednim liczniku..jednak nie można dopisać nowych pestek przy procedurze key learning w commanderze ..lampka immo zapala sie swiatlem stałym pomimo że na kompie wyświetla adaptation completed. ....na vag com w 17 licznik adaptacja kanał 21 widnieja 4 klucze jednak każda próba zmiany powoduje error i wspomniana już stała kontrolke od immo będe wdzięczny za jakieś wskazówki bo juz mi uwalone immo w liczniku po głowie krąży podrawiam i liczę na odpowiedz dodam że stary licznik to jaeger polfis a nowy vdo full fis z oznaczeniem d12 oba liczniki jak i auto pochodzą z końca roku 2000r jednak vdo to anglik

Opublikowano

Panowie po podłączeniu licznika fis VDO przedlift, przełożeniu 2 kabelków ze starej kostki 10-pin (temp. zewn. oraz biegi automat) coś jest nie tak :kwasny: nie wyświetla nic poza liniami/podziałkami a jak przełączam biegi to wtedy na zmianę wyświetlacz przygasa i świeci, ale na nim nic :facepalm: Podłączyłem vag i zrobiłem kodowanie jak na pierwszej stronie. Co robię nie tak albo co zrobić, żeby ożywić fis? :(

a przed przełożeniem tych dwóch kabelków wszystko było ok?

Opublikowano

Właśnie nic nie wyświetlało ale myślałem, że to przez brak połączenia tych pinów.

Ale teraz już wiem, że wyświetlacz uwalony. Gadałem z szogun0 i po jego podpowiedziach właśnie takie wnioski.

Po wciśnięciu lewego przycisku w liczniku powinny zapalić się wszystkie piksele na wyświetlaczu i tak samo na

teście wyjść w VAGu, a u mnie nic poza trzema liniami "głównymi".

Opublikowano

Witam panowie

Witam mam problem z dopisaniem kluczy do nowego licznika zmiana z polfis jaeger na vdo full fis pin wyciagnety przebieg skorygowany jak na poprzednim liczniku..jednak nie można dopisać nowych pestek przy procedurze key learning w commanderze ..lampka immo zapala sie swiatlem stałym pomimo że na kompie wyświetla adaptation completed. ....na vag com w 17 licznik adaptacja kanał 21 widnieja 4 klucze jednak każda próba zmiany powoduje error i wspomniana już stała kontrolke od immo będe wdzięczny za jakieś wskazówki bo juz mi uwalone immo w liczniku po głowie krąży podrawiam i liczę na odpowiedz dodam że stary licznik to jaeger polfis a nowy vdo full fis z oznaczeniem d12 oba liczniki jak i auto pochodzą z końca roku 2000r jednak vdo to anglik

Masz immo 3 generacji i potrzebny pin z jaegera

Opublikowano

Ok coś juz wiem ....czym wyciagne z jaegera pin? ? K+can sobie poradzi? ??

Do czego w zasadzie potrzebuje pin ze starego licznika i jak wygląda dalsza procedura adaptacji vdo i immo będe wdzięczny za info w tej sprawie

Edytowane przez sebidi

Opublikowano

Ciezko bedzie wyciągnąć duzo nerwów sobie przez to zjadłem

Pisze z telefonu wiec nie zapodam żadnym linkiem ale na ross tech jest gdzies procedura do immo 3 , bo to jak chciałeś robic to pod immo 2 podchodzi

Stary pin jest potrzebny zeby zaadaptować immo id ze sterownika silnika do nowego licznika i wtedy po adaptacji w nowym liczniku pin zmienia sie na ten stary z jaegera to tak na szybko