Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tadzik nie wiesz co zrobić podjedź do naszych speców jest ich dwóch i ogarną tą w 2 godzinki :naughty:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kaju Ty chyba zostaniesz opiekunem tego tematu :decayed: a ja dalej nie odpalilem mini lapka by Ci podac ta linie z hex-a od drzwi

Szukuje foty do opisu swojego pudla zbieram sie zbieram sie i zebrac nie moge :facepalm:

Tposejdon tarcze predkosciomierza czy obrotomierza? bo jakas mam chyba ale wydaje mi sie ze obroty...

:wink: jakbyś miał liftową tarczę prędkościomierza EU, to chętnie przygarnę :decayed:

---------- Post dopisany at 08:51 ---------- Poprzedni post napisany at 08:45 ----------

Tadzik nie wiesz co zrobić podjedź do naszych speców jest ich dwóch i ogarną tą w 2 godzinki :naughty:

Kto gdzie?!

Opublikowano

Karol

1. Grzanek85

2. Nosb

KIELCE

:naughty:

Opublikowano

Ci to w ogóle rezacze konkret :decayed:

Opublikowano

he pewnie tak tylko do nich sie dopchać to wiesz jak jest:) z Grzankiem sie musze zgadać.. co do tarcz to w sumie potrzebuje obu bo liczniki mam z polifta 1,8 T angol a potrzebuje na 1,9 diesla europe przerobić

Grzanek pewnie ma cos w tej swojej składnicy różności musze z nim temat obgadać..

Co do rozpiski pinów to wiem ze wystarczy porównać z przed i polifta i to właśnie zrobiłem problem w tym ze nie wszystko sie pokrywa i niektóre sygnały trzeba ciągnąć z innych sterowników. Chodziło mi o to czy Ktoś zamieścił taką rozpiskę gdzie ich szujkac.

Opublikowano

kaju ja pytalem czy imo i oliwa zachula w moim jak wrzuce z 4 polifta

Opublikowano

Kolego miales juz odpowiedz... imo to kwestia czy bedziesz mial dwa piny - starego i nowego licznika - wtedy kodowanie kluczykow

Nie masz pina-pinow wtedy grzebanie we wsadzie.

Oliwa jest zagadka teoretycznie powinna dzialac/ jednak nie zawsze i dlaczego tego chyba nikt nie wie

Opublikowano

pinow nie mam wiec grzanek i tak bedzie musial mi wyciagnac wsady poprzerzuca on ta wie co cza z tym ogarnac

ja mam ogolnie z a6c5 ale zastanawiam sie czy tego nie sprzedac zamienic na z4ki zeby latwiej bylo toto ogarnac i zeby wiecej chulalo gadzetow

czyli w polifcie dzrwi sa z krancowek nie z modulu tak ?

oliwa w moim nie zachula mam w podstawie filtra czujnik lipa

Opublikowano

Ten blat z c5 masz z idealnym fisem?

Opublikowano

ideal po 160tys.w milach ale to maly problem nawet plomby mial ale chcialem paproszki z pod tych 2 pokretel wydmuchac i je zerwalem ale mam fotki ori,

ogolnie ladny jest dlatego tak sie zastanawiam co dalej

Opublikowano

Kolego The a4: szukaj sobie fisa z a4 lifta z totalnie rozjebanym FISem i przełóż tam ten z blatu z a6. Oliwa to jeszcze ruletka - piszę jeszcze, bo może arre coś z tym jednak ogarnie - ja nie mam dostępu w tej chwili do sprzętu... A co do drzwi odpowiadam: tak, w a4 szedł sygnał po krańcówkach, a nie po module komfortu, gdyż w a4b5 nie był montowany moduł komfortu - dopiero w b6. C5 już miał moduł.

Opublikowano

Właśnie sie zastanawiam czy by mi moze kolega nie podesłał tego licznika na testy oliwy - wykluczył bym calkiem wine licznika mojego - za przesylki bym zaplacil. ewentualnie jak w dobrej cenie to kupil :decayed: bo niechce mi sie narazie lutowac tego wskaznika oliwy - wlasnie opis swojej kozy skonczylem, jutro foty z kalkulatora i wrzuce calosc w moje CCCO :naughty:

Opublikowano
he pewnie tak tylko do nich sie dopchać to wiesz jak jest:) z Grzankiem sie musze zgadać.. co do tarcz to w sumie potrzebuje obu bo liczniki mam z polifta 1,8 T angol a potrzebuje na 1,9 diesla europe przerobić

Grzanek pewnie ma cos w tej swojej składnicy różności musze z nim temat obgadać..

Co do rozpiski pinów to wiem ze wystarczy porównać z przed i polifta i to właśnie zrobiłem problem w tym ze nie wszystko sie pokrywa i niektóre sygnały trzeba ciągnąć z innych sterowników. Chodziło mi o to czy Ktoś zamieścił taką rozpiskę gdzie ich szujkac.

Tadziu musimy się zgadać to byśmy razem podskoczyli do niego ja będe chciał żeby mi wyciągnął pin i zakodował kluczyk jeszcze jeden. A to dla niego 3 minuty roboty :decayed:

Opublikowano

KOLEDZY dochodze do wniosku ze jednak wloze licznik z 4ki i przelutuje diody tak chyba bedzie wiecej pociechy z gadzetow wkoncu po cos zmieniam licznik tak?

i teraz pytanko jakie te diody jesli ma ktos doswiadczenie to niech sie podzieli

to tylko narazie plan bo juz mam dosc rozkminy co z ta oliwa itd.

Opublikowano
Tadziu musimy się zgadać to byśmy razem podskoczyli do niego ja będe chciał żeby mi wyciągnął pin i zakodował kluczyk jeszcze jeden. A to dla niego 3 minuty roboty :decayed:

Nie ma sprawy ja to najwcześniej w przyszłym tygodniu do niego zadzwonie bo sie musze z robota odrobić troche.

Opublikowano

gdzie podłączyć się z temperaturą jeśli mam klimatronik?:decayed:

---------- Post dopisany at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany at 08:48 ----------

Ktoś tu się zna na kabelkomanii?

na fisie z podłączonym sygnałem spalania pokazuje mi 10L/100 ciągle bez wzgledu na przygazówkę, z odpietą czerwoną kostką również:decayed:

jak to ugryźć?

Opublikowano

Adaptacja. Nie pamiętam który kanał, prawdopodobnie 30, tam wartość między 96 a 128 trzeba ustawić, to jest też korekcja do spalania, tak mi się kojarzy - rok czasu tego nie robiłem i nie pamiętam a nie mam wglądu. Ty czekaj czekaj... A masz podpięty sygnał do ECU? To raz, czy przy tej dziesiątce jest symbol fi? Takie kółeczko przekreślone? Przejedź się i dopiero wtedy zobacz, czy coś się zmienia, bo to może być średnie pokazane, ja też tak miałem, jak przełączyłem na chwilowe, to pokazywało 51 :decayed: musiałem korygować w adaptacji.

Opublikowano
gdzie podłączyć się z temperaturą jeśli mam klimatronik?:decayed:

---------- Post dopisany at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany at 08:48 ----------

Ktoś tu się zna na kabelkomanii?

na fisie z podłączonym sygnałem spalania pokazuje mi 10L/100 ciągle bez wzgledu na przygazówkę, z odpietą czerwoną kostką również:decayed:

jak to ugryźć?

jeżeli sprawdzałeś na postoju to gazowanie nic nie zmieni, przejedź się kawałek i wtedy powinno pokazywać

Opublikowano

już to ugryzłem, pokazuje mi spalanie, chwilowe jest dziwne, aktualizuje się tak co 1-2 sec, idzie zrobić, żeby na bieżąco się aktualizowało?:decayed:

---------- Post dopisany at 14:51 ---------- Poprzedni post napisany at 14:49 ----------

znajdę gdzieś na forum rozpiskę pinów klimatronica? bo gdzieś tam muszę się wpiąć w temperature

Opublikowano

Tak jak napisałem Ci na PW, aktualizacja sygnału jest co około sekundę, nic z tym nie zrobisz, musisz się cieszyć tym, co jest :decayed: a rozpiska gdzieś jest.