Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukam szukam i nie mogę znaleźć, przez przeniesienie forum linki sa nieaktywne:kwasny:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to kiepski temat, musisz poczekać do wieczora może ktoś gdzieś ma, albo spróbuj do Maxa napisać, powinien coś tam mieć w zanadrzu :decayed:

Opublikowano

wie ktos jakiej mocy sa diody w liczniku

CO Z TA OLIWA ogarnie to ktos eeeeeee magiki do roboty

hihihih

Opublikowano

szmege rege fis już hula :decayed:

czy isntenieje jakiś sposób kalibracji licznika, oszukuje mi prędkościomierz, a liczniki mam z a6 c5:facepalm:

po zniknięciu napisu OK, jest psute pole, czy tylko i wylacznie pojawia się tam info o radio?

imag0501r.th.jpg

imag0500u.th.jpg

Opublikowano

czy isntenieje jakiś sposób kalibracji licznika, oszukuje mi prędkościomierz, a liczniki mam z a6 c5:facepalm:

po zniknięciu napisu OK, jest psute pole, czy tylko i wylacznie pojawia się tam info o radio?

http://img16.imageshack.us/img16/89/imag0501r.th.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/8238/imag0500u.th.jpg

co do przekłamań to sprawdź jakie masz kodowanie licznika,

co do górnej części fisa, to wyświetlane jest tam info z radia, bądź ori nawigacji

Opublikowano

http://img16.imageshack.us/img16/89/imag0501r.th.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/8238/imag0500u.th.jpg

co do przekłamań to sprawdź jakie masz kodowanie licznika,

co do górnej części fisa, to wyświetlane jest tam info z radia, bądź ori nawigacji

mianowicie jak sprawdzić kodowanie?

Opublikowano

masz Vag'a?

połącz się z licznikiem 17 - instruments i odczytaj co masz w polu soft coding.

Opublikowano

jutro się podepne, mam teraz inny problem, zniknęło mi podświetlenie guzików i klimatrnoica, czy to wina sciemniacza, działa tylko na licznik, dodam też, że zmieniałem manetkę:kwasny:

Opublikowano

Jakie kodowanie?! Co ma kodowanie, co przekłamań prędkościomierza?! Obrotomierza jak najbardziej, bo masz 4 lub 6 cylindrów... Prędkościomierz to adaptacja. Niestety nie mam schematów... Arre chyba ma, poczekaj, jak napisze w temacie. A górna część FISa jest aktywna pod warunkiem, że masz ORI radio i pociągnięte sygnały DATA/ENA/CLOCK do radia. Piny 11,12 i 13 w liczniku chyba. Jadę z pamięci, proszę kogoś o potwierdzenie... A na radiu masz rozpisane wszystko :hi:podkreślam, że działa to tylko z ori radiem, w tej części FISa wyświetla Ci też info o niskim poziomie oleju, płynu sprysków, rezerwie paliwa, zużytych klockach i spalonej żarówce, ale z żarówką jest rzeźba, tylko Max to u nas ma.

---------- Post dopisany at 22:32 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ----------

jutro się podepne, mam teraz inny problem, zniknęło mi podświetlenie guzików i klimatrnoica, czy to wina sciemniacza, działa tylko na licznik, dodam też, że zmieniałem manetkę:kwasny:

Całkiem możliwe, prawdopodobnie trzeba podać dodatkowy plus. Tak podejrzewam, nie daje ściąć głowy.

---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:32 ----------

A co do przekłamania to się nie dziwie, tak teraz patrzę na foty... Przecież masz licznik z angola... :facepalm: tutaj tylko edycja/wgranie wsadu z europy Cie ratuje, no i podmiana tarczy na europejską. Chyba, że już masz wsad wgrany, to tylko tarcza Ci została.

Opublikowano

mój błąd, rzeczywiście kodowanie nie ma nic do prędkościomierza:doh:

no i nawet nie zauważyłem, że to licznika z anglika, :glupek2:

Opublikowano

panowie ogarnął już ktoś z was podmiane pompki od spryskiwaczy? Ja właśnie wracam z wakacji więc w ciągu kilku dni będę chciał się za to zabrać.

Opublikowano

a kupiles ta z czujnikiem w sierodku? zapytaj grippena.... albo nie nie wkur...j juz go.... ja bede zakladal za ok 2 tygodnie, to ja nie zalozysz predzej to dam znac co i jak...

Opublikowano

Witajcie,

Przeczytałem już 100 stron tego wątku, i mozolnie czytam dalej. Już jestem zdecydowany wymieniać licznik i w związku z tym, mam kilka pytań:

Posiadam a4 po 2 lifcie lecz jeszcze z zegarkiem analogowym i czerwonym podświetleniem - czyli immo2.

Mam okazję kupić licznik z a6 ale z białym podświetleniem i zegarkiem cyfrowym - czyli immo3.

Jest jakaś opcja aby połączyć immo3 z licznika z immo2 w ecu? Dodam, że nie chce usuwać na stałe immo.

Czy lepiej się w to nie bawić...

Z góry dziękuję.

Klepnięte z mojego GCA971 CM9 przy pomocy Tapatalk

Opublikowano
a kupiles ta z czujnikiem w sierodku? zapytaj grippena.... albo nie nie wkur...j juz go.... ja bede zakladal za ok 2 tygodnie, to ja nie zalozysz predzej to dam znac co i jak...

a co z grippenem aż tak źle? Kupiłem pompkę już z wyjściem na kompa jeszcze przed wyjazdem na wakacje. Wyjście z niej jest na kostkę 3 pinowa a nie wiem na ile jest w ori audi ktoś się orientuje?

Opublikowano

u Ciebie prawdopodobnie bedzie na 3, takze przerobisz lekko zbiornik, dolaczysz kabel i powinno byc oki a jak nie to:

pin 1 - masa

pin 2 - pompka +

pin 3 - czujnik poziomu

Opublikowano

EEEEeeeeeee fachury co z ta oliwa bo nie wiem ktory licznik wkladac z 4 czy 6

moze tak......czy po zmianie licznika wogole komus to dziala ???????

tylko konkretnie odp.prosze podawac

Opublikowano
EEEEeeeeeee fachury co z ta oliwa bo nie wiem ktory licznik wkladac z 4 czy 6

moze tak......czy po zmianie licznika wogole komus to dziala ???????

tylko konkretnie odp.prosze podawac

Najpierw zmieniałem licznik z fisem i zegarkiem analogowym, czujnik w podstawie filtra oleju już był i działało wszytko ok bez problemów, później zmieniłem na licznik z cyfrowym zegarkiem zmieniłem również miskę olejową na tą z czujnikiem i tez wszytko działało bez problemu

Opublikowano
Jakie kodowanie?! Co ma kodowanie, co przekłamań prędkościomierza?! Obrotomierza jak najbardziej, bo masz 4 lub 6 cylindrów... Prędkościomierz to adaptacja. Niestety nie mam schematów... Arre chyba ma, poczekaj, jak napisze w temacie. A górna część FISa jest aktywna pod warunkiem, że masz ORI radio i pociągnięte sygnały DATA/ENA/CLOCK do radia. Piny 11,12 i 13 w liczniku chyba. Jadę z pamięci, proszę kogoś o potwierdzenie... A na radiu masz rozpisane wszystko :hi:podkreślam, że działa to tylko z ori radiem, w tej części FISa wyświetla Ci też info o niskim poziomie oleju, płynu sprysków, rezerwie paliwa, zużytych klockach i spalonej żarówce, ale z żarówką jest rzeźba, tylko Max to u nas ma.

---------- Post dopisany at 22:32 ---------- Poprzedni post napisany at 22:31 ----------

Całkiem możliwe, prawdopodobnie trzeba podać dodatkowy plus. Tak podejrzewam, nie daje ściąć głowy.

---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:32 ----------

A co do przekłamania to się nie dziwie, tak teraz patrzę na foty... Przecież masz licznik z angola... :facepalm: tutaj tylko edycja/wgranie wsadu z europy Cie ratuje, no i podmiana tarczy na europejską. Chyba, że już masz wsad wgrany, to tylko tarcza Ci została.

gdzie ten plusik podpiąć?:wink:

jaka kasa za wgranie wsadu EU? to sie robi vagiem?

Opublikowano

E panowie aż tak wkurwio... nie jestem:decayed: Przemo, Marcin, jak założycie pompkę to dajcie znać czy działa ja założyłem i powiem tak jak masz zbiornik wyciągnięty i jest koło samochodu tak aby ta pompka stała w pionie w zbiorniku to jest ok chodzi ładnie pokazuje stan mało na fisie itp. A jak zamontujesz do samochodu to ta pompka nie jest w pionie tylko po skosie i co pływak się zawiesza. I teraz tak albo ja trafiłem na wadliwą pompkę. Bo faktycznie ten pływak w tej pompce u mnie dość ciężko chodzi słychać to po ruszaniu pompką w ręce że tak z oporem. I przez kilka dni musiałem śrubokrętem pukać w pompkę aby się pływak odwiesił. Efektem tego było to że mi nerwy puściły i dziś ten kabelek odciąłem. Jak zdacie relacje że u was wszystko ok to efektem będzie wadliwa pompka u mnie . A kabel bodajże to jest czerwony najlepiej sprawdź przymierzając starą pompkę i ten który nie będzie połączony z bolcami to go ucinasz :decayed:

---------- Post dopisany at 16:20 ---------- Poprzedni post napisany at 15:59 ----------

a może ktoś napisze że po co przecinać kabel wystarczy zmienić kodowanie z 04140 na 00140 w moim przypadku nic nie dawało zmiana kodowania i na jednym jak i na drugim darł ryja o płynie a ciągłe pukanie w pompkę śrubokrętem aby pływak się odwiesił nie było sensu :decayed:. Możecie sprawdzić jak zachowuje się pływak w pompce jak macie w ręce czy chodzi luźno czy z oporem, jak ciężko to pewnie nie będzie chodzić :naughty:.Jak się okaże że wasze pompki chodzą bez problemu to kupię nową

Opublikowano

który pin we wtyczce poliftowego licznika steruje poswietelniem wnetrza, sciemniaczem

---------- Post dopisany at 17:17 ---------- Poprzedni post napisany at 16:54 ----------

probem rozwiązany, pin 17 z nowej niebieskiej kostki do starej niebieskiej pin 22(oczywiście mam wyrezaną przejsciówke, nie sugerujcie się kolorami kabli bo nie zawsze są zgodne) :wink: