Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy może ktoś podrzucić czy żeby złożyć licznik z automatu do manualna trzeba zmieniać wsad?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Wystarczy zmienic kodowanie. W zaleznosci jaki licznik chcesz zalozyc. Moze sie okazac ze jesli to np licznik z audi a6 c5 2,5tdi automat gdzie info ze skrzyni idzie małym czujnikiem po CANie nie bedziesz w stanie zmienic kodowania i bd sialo bledami :wink:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Co Ty pyerdolisz Maciek. Mówiłem Ci, nie ćpaj beze mnie :punish: sam osobiście zakładałem licznik z allroada automatu do siebie. Zmieniasz kodowanie w kanałach i jazda.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
dokladnie nie zrobisz dzrwi

blat mam angielski, jesli chodzi o wsad to ja mam z koncówka 932 gx czy cos takiego , mialem tez 930 c

931 tx jest od diesla

czym sie roznia, wersja np 930 jest chyba d11, a 932 d13

w efekcie wgrywany do angielskiego licznika na jedenym nie dziala temp oleju a na drugim tak

jesli kupisz ori eu licznik to nie wazne jaki nr byle by zaczynal sie od 8D0 920 ..., koncówka dowolna byle by do ropy

---------- Post dopisany at 18:26 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

Tylko tam trzeba jeszcze piny we wtyczkach zmieniać i nie wiem jak z otwarciem drzwi bo pisze tu ze w a6 sygnał idzie po can a w a4 po podaniu masy na odpowiedni pin szarej wtyczki. W każdym bądź razie raczej wolę go oddać i kupić od a4.

Przy założeniu licznika z a4 też musisz piny zmieniać. Ja mam licznik z a6 i jestem zadowolony. Co prawda nie pokazuje drzwi ale to szczegół.

ze niby co ma zmieniac ?? 2000 r jest uprzywilejowany i jesli chodzi o wtyczki niebieska zielona wcale ich nie rusza, wszytskie funkcje beda chodzic, doklada sie tylko szara kostke

---------- Post dopisany at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany at 18:26 ----------

a panowie co to za ikonki oznaczaja??

http://s23.postimg.org/kvby7vj53/WP_000194.jpg

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

a tak na marginesie to kolega mag jest pierwszym od bardzo dawna ktory zanim zaczal zadawac pytania co kolwiek przeczytal w tym watku :decayed:

---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:29 ----------

dla potomnych jakby mieli watpliwosci do takiego polaczenia to tak wygladaja ori biale tarcze w polaczeniu z ori ramkami z a6, w nocy fajnie to wyglada :wink:

http://s10.postimg.org/lfbi4a7v9/WP_000170.jpg

te strzałki z jedynka to od kierunków jak hak jest, a to autko to kij wie, może coś od allroada jak pompuje zawieche... :whistling::decayed:

---------- Post dopisany at 18:48 ---------- Poprzedni post napisany at 18:46 ----------

Czy może ktoś podrzucić czy żeby złożyć licznik z automatu do manualna trzeba zmieniać wsad?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Wystarczy zmienic kodowanie. W zaleznosci jaki licznik chcesz zalozyc. Moze sie okazac ze jesli to np licznik z audi a6 c5 2,5tdi automat gdzie info ze skrzyni idzie małym czujnikiem po CANie nie bedziesz w stanie zmienic kodowania i bd sialo bledami :wink:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Co Ty pyerdolisz Maciek. Mówiłem Ci, nie ćpaj beze mnie :punish: sam osobiście zakładałem licznik z allroada automatu do siebie. Zmieniasz kodowanie w kanałach i jazda.

mówi Ci cos crypto pindolku, zmień sobie na moim blacie 1027 na 60 kanale :grin: ni hu hu a to 2,5 automat co "więcej oleju ssa niż mocy ma.." :grin::grin:

Opublikowano

mówi Ci cos crypto pindolku, zmień sobie na moim blacie 1027 na 60 kanale :grin: ni hu hu a to 2,5 automat co "więcej oleju ssa niż mocy ma.." :grin::grin:

Csiiiicho k**wa :grin:

Też miałem crypto pisiorze :doh: s hooyowymi drutami podłazisz do szafy i Ci się otForzyć nie Kce :facepalm:

Opublikowano

a powiedziec wam cos??

oglolnie wasza ropa to sie nawet nie nadaje na podpalke do grilla :polew:

Opublikowano

Też miałem crypto pisiorze :doh:s hooyowymi drutami podłazisz do szafy i Ci się otForzyć nie Kce :facepalm:

nie ćpaj cipuleńko, nawet to co powoduje u Ciebie erekcje (czyt.VAS) tego nie ruszyło :decayed: i siało... :naughty:

---------- Post dopisany at 18:55 ---------- Poprzedni post napisany at 18:54 ----------

a powiedziec wam cos??

grabisz sobie Panie... :decayed:

jeszcze jedno slowo i Cię psami poszczuje.... :polew:

Opublikowano

Też miałem crypto pisiorze :doh:s hooyowymi drutami podłazisz do szafy i Ci się otForzyć nie Kce :facepalm:

nie ćpaj cipuleńko, nawet to co powoduje u Ciebie erekcje (czyt.VAS) tego nie ruszyło :decayed: i siało... :naughty:

Ta piz*owatość nie uruchomiła mi nawet navi z RNS-E na FISie, zrobił to uwaga... Mój chiński kabel w połączeniu z super nowoczesnym VAGiem 2,5 :nabijasie:

a powiedziec wam cos??

grabisz sobie Panie... :decayed:

jeszcze jedno slowo i Cię psami poszczuje.... :polew:

YA YEBIE ALE DOYEBAŁ HAHAHAHHAHAHHHA :nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie:

Opublikowano

oj biada obywatele biada to wam teraz

Nowe przepisy dotyczące środków przymusu bezpośredniego i broni palnej

w skrócie kajdanki mozna zalozyc komu sie chce kiedy sie chce, nawet po tym jak nie wykona chocby jednego polecenia , do tej pory osoba musiala byc co najmniej zatrzymana

mozna uderzac kogos kto ucieka, kogos kto niszczy mienie, do tej pory uderzenia byly dozowolone jedynie w obronie wlasnej

i wiela wiela innych

w tym przypadki urzycia broni zostaly tak ulozone ze mozna strzelac naprawde z byle powodu

wkoncu samowolkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:naughty::naughty::naughty::naughty::naughty::naughty::naughty:

a psow sie nie boje , gryze tak samo mocno :grin:

Opublikowano

w skrócie kajdanki mozna zalozyc komu sie chce kiedy sie chce, nawet po tym jak nie wykona chocby jednego polecenia , do tej pory osoba musiala byc co najmniej zatrzymana

mozna uderzac kogos kto ucieka, kogos kto niszczy mienie, do tej pory uderzenia byly dozowolone jedynie w obronie wlasnej

i wiela wiela innych

w tym przypadki urzycia broni zostaly tak ulozone ze mozna strzelac naprawde z byle powodu

wkoncu samowolkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:naughty::naughty::naughty::naughty::naughty::naughty::naughty:

tak jakoś dziwnie to zabrzmiało... czuje że to są Prawo karne - Groźba karalna :grin:

Opublikowano

i wiela wiela innych

Chyba koorwa komuna i paranoja, a nie samowolka. Co, na służbie "funkcjonariusz" powie do jakiejś szesnastolatki na ulicy "Zrób mi loda", ona powie nie i c**j i zacznie uciekać w strachu przed Tobą, to ją to będzie ją mógł tłuc, zakuć w kajdany i yebnąć jej kule między oczy? A w raporcie napisze: "Stawiała się"?! Niieeeee no k**wa w tym kraju co raz gorzej się robi :facepalm:

---------- Post dopisany at 17:11 ---------- Poprzedni post napisany at 17:08 ----------

Ja się domyślam, że to po tej akcji bodajże w Lublinie, co w dziesięciu katowali dwóch funkcjonariuszy, w tym kobietę, ale jeśli treść Twojego skrótu pokrywa się z treścią całej ustawy, to w tym momencie kupuję bilety dla mojej rodziny, sprzedaje wszystko związane z tym j**niętym krajem i jadę grzać jajca na Majorke... :doh: aż muszę przeczytać tą ustawę

Opublikowano

:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:

smieje sie ogolnie ale naprawde niektore zmiany nawet nie wyobrazasz sobie jak mi zycie ulatwia

szczegolnie jesli chodzi o kajdanki

---------- Post dopisany at 19:15 ---------- Poprzedni post napisany at 19:12 ----------

powiem Ci ze ta akcja tylko przyspieszyla chyba wprowadzenie w zycie tych przepisow bo z tego co wiem od 2 lat pracowali nad zmianami a wprowadzenie ich szykowali na lipiec sierpien

poczytaj poczytaj, najlepiej porownaj sobie z dotychczasowymi przypadkami uzycia srodkow przymusu i broni, lepiej Ci to zoobrazuje

Opublikowano

:whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling:

Opublikowano

poczytaj poczytaj, najlepiej porownaj sobie z dotychczasowymi przypadkami uzycia srodkow przymusu i broni, lepiej Ci to zoobrazuje

Lubię być na bieżąco z ustawami dotyczącymi Twojej pracy - często gęsto przydają się przy kontrolach, szczególnie na tych "młodych gniewnych", co dopiero zaczęli służbę i jeszcze wszystkiego nie wyuczyli na pamięć, a już kozaczą szmatą na dzielni :whistling:

Opublikowano

a ogladliscie " End of watch " : " bogowie ulicy " ?? warto :naughty::naughty:

---------- Post dopisany at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:18 ----------

Lubię być na bieżąco z ustawami dotyczącymi Twojej pracy - często gęsto przydają się przy kontrolach, szczególnie na tych "młodych gniewnych", co dopiero zaczęli służbę i jeszcze wszystkiego nie wyuczyli na pamięć, a już kozaczą szmatą na dzielni :whistling:

aaaa hahaha uwielbial jak obywatel mówi do mnie ( z racji ze mam 27 lat a faktycznie wygladam na 17 :kox:) : co swiezo po szkołce ?? hahaha:polew:

Opublikowano

aaaa hahaha uwielbial jak obywatel mówi do mnie ( z racji ze mam 27 lat a faktycznie wygladam na 17 :kox:) : co swiezo po szkołce ?? hahaha:polew:

:kox:

Opublikowano

Panowie sorry, że przerwę wasz OT ale mam kolejne pytanie :P. Czy szyba przednia podejdzie z mojego 1/2 fis jager do full fis vdo? Zastanawiam się nad tym z allegro ale tam szyba jest zajechana jak sandały Mojżesza.

Opublikowano
Panowie sorry, że przerwę wasz OT ale mam kolejne pytanie :P. Czy szyba przednia podejdzie z mojego 1/2 fis jager do full fis vdo? Zastanawiam się nad tym z allegro ale tam szyba jest zajechana jak sandały Mojżesza.

jak podetniesz bd pasowała :wink:

Opublikowano
dokladnie nie zrobisz dzrwi

blat mam angielski, jesli chodzi o wsad to ja mam z koncówka 932 gx czy cos takiego , mialem tez 930 c

931 tx jest od diesla

czym sie roznia, wersja np 930 jest chyba d11, a 932 d13

w efekcie wgrywany do angielskiego licznika na jedenym nie dziala temp oleju a na drugim tak

jesli kupisz ori eu licznik to nie wazne jaki nr byle by zaczynal sie od 8D0 920 ..., koncówka dowolna byle by do ropy

---------- Post dopisany at 18:26 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ----------

Tylko tam trzeba jeszcze piny we wtyczkach zmieniać i nie wiem jak z otwarciem drzwi bo pisze tu ze w a6 sygnał idzie po can a w a4 po podaniu masy na odpowiedni pin szarej wtyczki. W każdym bądź razie raczej wolę go oddać i kupić od a4.

Przy założeniu licznika z a4 też musisz piny zmieniać. Ja mam licznik z a6 i jestem zadowolony. Co prawda nie pokazuje drzwi ale to szczegół.

ze niby co ma zmieniac ?? 2000 r jest uprzywilejowany i jesli chodzi o wtyczki niebieska zielona wcale ich nie rusza, wszytskie funkcje beda chodzic, doklada sie tylko szara kostke

---------- Post dopisany at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany at 18:26 ----------

a panowie co to za ikonki oznaczaja??

http://s23.postimg.org/kvby7vj53/WP_000194.jpg

---------- Post dopisany at 18:29 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ----------

a tak na marginesie to kolega mag jest pierwszym od bardzo dawna ktory zanim zaczal zadawac pytania co kolwiek przeczytal w tym watku :decayed:

---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:29 ----------

dla potomnych jakby mieli watpliwosci do takiego polaczenia to tak wygladaja ori biale tarcze w polaczeniu z ori ramkami z a6, w nocy fajnie to wyglada :wink:

http://s10.postimg.org/lfbi4a7v9/WP_000170.jpg

Sorki nie dopatrzyłem że kolega ma 2000 rok.

Opublikowano

Witajcie Panowie, właśnie padł Mi Licznik, model Jager 1/2 Fis, (wskaźniki nie działają, zanikające podświetlanie, pojawiająca się automatyczna skrzynia biegów, choć mam manual, piszczy co jakiś czas, i oczywiście zanikający FIS) szukam kogoś w Krakowie kto naprawia liczniki, używki chodzą po 400 w górę.

znalazłem tą firmę

BBA reman. ABS, ecu's, throttle bodies, air mass meters, and catalytic converters

dzwoniłem do nich i za wymianę Fis i EEprom żądają 700 zł 2 lata gwarancji.

Opublikowano
Witajcie Panowie, właśnie padł Mi Licznik, model Jager 1/2 Fis, (wskaźniki nie działają, zanikające podświetlanie, pojawiająca się automatyczna skrzynia biegów, choć mam manual, piszczy co jakiś czas, i oczywiście zanikający FIS) szukam kogoś w Krakowie kto naprawia liczniki, używki chodzą po 400 w górę.

znalazłem tą firmę

BBA reman. ABS, ecu's, throttle bodies, air mass meters, and catalytic converters

dzwoniłem do nich i za wymianę Fis i EEprom żądają 700 zł 2 lata gwarancji.

pisz do cwiary, ogarnie Ci to, ale gwarancja do bramy...:grin::grin:

Opublikowano

Przesadziles z ta gwarancja na jaegera :D