Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Twoich Twoich we wspolpracy ze mna :decayed:

bo chyba Cie pamiec nie myli kto CI powiedzial gdzie co zmieniac :whistling:

To akurat było grzebanie z wyświetlaniem drzwi, co się posrałem w gacie przez telefon, że nie odpala :whistling: segmenty sam robiłem po kolei screeny po zmianie wartości w 19 i porównywałem, praktycznie w tym samym momencie znalazł to misiek, potem były próby u niego, sasza chyba tak samo próbował walczyć z tym i piz*a wychodziła. U Ciebie poJszlo egJelancko, ale u reszty nawaliło. I masa energii psu w d*pę

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ale o zmianie wartosci w 19 ja CI przez koma mowilem palko

zapomniala? :wink::cygaro:

a za te posranie to sie kiedys musimy napic bo bede to wnuka opowiadal zapewne :buhaha:

Opublikowano

A myślisz, że ja nie? :grin: stary, synek mi chciał pampersa pożyczyć :polew:

Opublikowano

a za te posranie to sie kiedys musimy napic bo bede to wnuka opowiadal zapewne :buhaha:

Dobra to ty mnie powiedz jak to uruchomić w minilifcie z c5 kanał 19 nie dostępny a licznik praktycznie taki sam.

Opublikowano

Dobra to ty mnie powiedz jak to uruchomić w minilifcie z c5 kanał 19 nie dostępny a licznik praktycznie taki sam.

Przyjedź do mnie w niedziele, to coś pokminimy.

Opublikowano

Nie uruchamialem kanalu 19, hexami zmienilem co chcialem i gada

licznik PRAWIE TAKI SAM, fizycznie moze identyczny ale wsad juz zupelnie inny :whistling:

co a6 to a6, co a4 to a4... niestety

Dziekuje dobranoc :hi:

Opublikowano
Obroty na 3k równe, a prędkościomierz na takie 103-105km/h. Wskazówki odpalisz tylko na blacie C5 po lifcie, WELCOME tylko po spięciu z RNS-E - jeszcze tego nie rozpracowaliśmy i chyba już temat odpuściła reszta chłopaków też, bo cisza na ten temat :whistling:

I tu sie mastah mylisz

POLIFTOWY LICZNIK Z C5 to ten z ringami

a ja mam minilifta - biale podswietlenie cyfra zegar - ori bez ringow i tez gada podswietlenie :whistling:

:guma:

a temp oleju nie:doh::decayed:

Miałem taki wsad kiedyś u siebie w liczniku ze po zapłonie licznik się cały zaswiecal bez świateł, kanał 19 był niedostępny a skąs to się brało

Opublikowano

No to mówie, że któryś z chłopaków podświetlenie całego blatu znalazł jak zmieniał wartości w odpowiednich komórkach. Nie pamiętam już kto i nie pamiętam jakie wartości. Ale samych wskazówek nie ruszysz, to je amelinium i tego nie pomalujesz.

Opublikowano

Ale zeby było śmieszniej to jak wciskalem lewa wajche do sprawdzenia km do kolejnego serwisu to pokazywało 247000 km :polew:

Ktoś miał ostro na bani bawiąc się licznikiem skąd był wsad :kox:

Opublikowano

Wiedz o tym że w niedzielę jestem u ciebie. Tylko jak dojde do siebie bo teściowa w sobotę robi imprezę.

Opublikowano

Wiedz o tym że w niedzielę jestem u ciebie. Tylko jak dojde do siebie bo teściowa w sobotę robi imprezę.

No to żebyś faktycznie doszedł do siebie, bo nie chce znowu w kościole śpiewać ulubioną nutę Arka, czyli Anielski orszak niech mą dusze niesie :whistling::polew:

Opublikowano

Spokojnie. Po południu powinno być dobrze. Najwyżej Arleta będzie prowadzić jak będzie chciała jechać.

Opublikowano

:hi:

---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:14 ----------

W piątej sekundzie fura naszego forumowego kolegi Maciusia Szyby :guma:

Opublikowano

Ok, Pany jest bomba ;) ale mam pytanie - kolejne.

Zakodowałem licznik prawie tak samo jak ten co miałem i pojawiła się ciekawostka.

Wcześniej miałem 00044 czyli:

00xxx - no Extra Options

xx0xx - Germany (D)

xxx4x - 4-Cylinder

xxxx4 - Turbo-Engine (from MY 2000)

Teraz sobie wrzuciłem 02144 czyli:

02xxx - Seatbelt warning active coby mnie ładnie i kulturalnie świeciło i przypominało o pasach

xx1xx - Rest of World (left hand steering - RoW) (from MY 2000) - bo po cholerę mi te niemce jak jesteśmy reszta świata

xxx44 - tak jak było.

Z tym, że komunikat o przepalonej żarówce stopu dalej pokazuje jako BREMS LICHT.

Myślałem, że wybierając reszta świata zrobi się chociaż angielski a tu dalej po Niemiecku. Nie daje się tego, już nie mówię spolszczyć, ale chociaż zangielszczyć?

---------- Post dopisany at 00:51 ---------- Poprzedni post napisany at 00:49 ----------

Czy może:

-> Kanal 04 (Sprache)

Die im Zusammenhang mit dem Navigationssystem angezeigte Sprache lässt sich wie folgt einstellen:

00001 - Deutsch (German)

00002 - Englisch (English)

00003 - Französisch (French)

00004 - Italienisch (Italian)

00005 - Spanisch (Spanish)

00006 - Portugiesisch (Portuguese)

Opublikowano

Kanał czwarty i jedziesz z koksem.

Opublikowano

Widzę właśnie w temacie "Kodowanie sterowników w Audi A4 (B5 - 1995-2001)", że jest tego spooro. Muszę to sobie na ojczysty przetłumaczyć.

Ale pierw obrobię zdjęcia z dnia dzisiejszego i pewnie już nie będzie mi się chciało lecieć o tej porze :D

Opublikowano
:guma:
Opublikowano
:hi:

---------- Post dopisany at 22:34 ---------- Poprzedni post napisany at 22:14 ----------

W piątej sekundzie fura naszego forumowego kolegi Maciusia Szyby :guma:

ale poruchal chociaż sobie ?

Tak nawiasem z przedlifta na e60 swap tzn ze wkoncu przestal ćpać a zaczął rozrabiać i sprzedawać :polew:

Brema Licht jest od stopów a je podlaczales też ?

Opublikowano

Pacjenci:

Wyżej, kupiony anglik FullFIS, niżej mój 1/2FIS.

9355764774_f2289f6b51.jpg

Mnie najlepiej rozkładało się obudowy wykorzystując pociętą wizytówkę.

Podważamy zatrzaski, wkładamy paski i później to już wystarczy pociągnąć ew. rozpoławiać śrubokrętem naokoło obudowy.

9355764634_35b139f136.jpg

Ciekawość wygrała, musiałem sprawdzić co się tam kryje.

9355764574_636abab64b_n.jpg9352988351_70fee73883_n.jpg

Jak już mamy rozpołowione obudowy czas na zabawę i zamianę tarcz prędkościomierza.

9352988055_c2df2c40bf.jpg

Pyk i gotowe.

9355764178_bccc1e7388.jpg

Zostało tylko złożyć obudowy.

9355764022_cd69199b2b.jpg

Kalibracja.

Jeszcze do poprawek bo mój pedantyzm nie wytrzyma.

9352987637_98e4a03ed5_n.jpg9355763562_b90f886cac_n.jpg9352987139_c03094af32_n.jpg9355763716_615024e12a_n.jpg9352986953_1def89ae10_n.jpg

9352986807_f331a9440b_n.jpg

Niektóre już poprawiałem, ale na stole jest ok a w teście znowu pół milimetra nie tak.

W teście wyszło też jak świeci FIS. Pójdzie do wymiany/naprawy, ale to jeszcze nie teraz. Ogólnie jest OK. Poza kilkoma liniami to praktycznie wszystko dobrze widać. Zdjęcia jednak nie pokazują rzeczywistości zwłaszcza, że matryce nie lubią czerwonego światła i wariują.

9352986589_742f1d5aab.jpg

Efekt podłączenia licznika do radia.

9352986471_2437f901ce.jpg9355762616_d7d242aa13.jpg9352986181_0b17b1f64a_n.jpg

Drzwi.

Oczywiście wszystkie działają jak powinny ;)

9355762274_9c92c56f2e.jpg9355762202_8901145fc1.jpg9355762146_a8d93b0c60.jpg

Klapa bagażnika.

Jako, że klapa bagażnika miga to ciężko jest ją uchwycić na zdjęciu.

9355762076_581d62a71d.jpg9355762024_923c72c68d.jpg

Żarówki.

Sprawdzałem wszystkie możliwe.

Jako, że podłączone mam pozycyjne z tyłu, mijania i stopy to każde daje taki efekt jak na zdjęciu, poza stopem oczywiście. Tutaj też widać lepiej klapę.

9352985699_7ca8a7d9ed.jpg

STOP.

Z oczywistych powodów błąd pokazuje się dopiero jak naciśnie się hamulec. Jeszcze do zmiany język na taki bardziej zrozumiały.

9355761888_d85ae15280.jpg

Sprysk.

Wyjmowałem wtyczkę i fontanna również ładnie tryska.

9355761716_c6616e81b7.jpg

Finito.

Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za pomoc, wskazówki, porady i słowa uznania. Mam nadzieję, żę uda mi się napisać tutka to i przyszli majsterkowicze będą mieć oparcie z mojej strony.

Szczególnie dziękuję bediksowi za helpdesk ;)

9355761630_28b7b1cb1d.jpg

* Mam jeszcze filmiki, ale jadę na mobilnym a nie chcę wytracić resztek transferu na wysyłkę kilkuset megowych filmików. Będę przy stałym złączu to wyślę i pokażę.

Wielki szacun dla tych, którzy przeszli całą drogę i dokonali takich samych zmian. Wielki szacun również dla tych co pospinali masę gdzie trzeba :wink: bo i tyle co zrobili to kawał dobrej roboty.

Opublikowano

Nie ma tragedii , przejezdzisz zimę i sobie wymienisz, dlaczego na każdym zdjęciu przebieg jest zamazany ?