Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niepotrzebnie napisałeś o jaką Ci chodzi...

Napisz mu, żeby zrobił zdjęcie z numerem, to wtedy kupisz :chytry:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

''witam podał bym panu bardzo chetne numer ale tam gdzie jest ta kartka z numeram nic nie widac pozdrawiam a mnie sie wydaje ze to nie ma roznicy jaki numer ma byc''

ech....

Opublikowano

Ja bym nie brał...

Opublikowano

Ja dziś zamontowałem licznik z Fisem :naughty:

Jest on od anglika i od benzyny. O dziwo po założeniu nie ma żadnych przekłamań, pokazuje dobrze i obroty i prędkość, oczywiście na tarczach angielskich. Tak wszystko nawet fajnie śmiga, tylko potrzebuję go przekodować z mil na kilometry no i na diesel bo w tej chwili spalanie pokazuję ciągle jedną wartość czyli 5.0 MPG, mysle że to od tego że nie jest przekodowany. I tu moja prośba, czy jest ktoś z okolic częstochowy dysponujący Vagiem, umiejętnościami i odrobiną czasu żeby mi w tym pomóc? Ja niestety nie mam Vaga :(

Ps. Kupię kostke do FIS (20 PIN) :kox:

Opublikowano

concerta chyba mozna podpiac ale chyba potrzebny emulgator sygnalu..nie znam sie na tym specjalnie ale cos mi sie obilo o uszy..podaje linka na allegro,tam cos widzialem

Pozdrawiam

http://allegro.pl/can-bus-adapter-concert-2-chorus-2-symphony-i1250454582.html

Opublikowano

Naprawdę nie ma nikogo kto mógłby to zrobić? potrzebuję poprostu kogoś z VAGiem z Częstochowy lub okolic (najlepiej w stronę Szczekocin). Roboty na 5 minut, a oczywiście nie za darmo :gwizdanie:

Już nie aktualne nikt jednak się nie znalazł :confused4:

Dziś dołączam do grona bardzo zadowolonych użytkowników FIS :kox:

Wszystko zrobiłem z tego postu (przeczytałem cały :gwizdanie:) , są tu wszystkie potrzebne informacje, cały komp działa bez zarzutu. Kosztorys to:

Budziki - 100zł (anglik, benzyna)

Manetki (homemade :naughty: gdzieś czytałem że ktoś zrobił na mikrostycznikach w oryginalne miejsca i ja zrobiłem tak samo :cool1:) - 3zł

czujnik temperatury - 20zł (jeszcze nie podłączony)

jakieś tam pierdołki, kabelki, zapinki, kostka od komputera - groszowe sprawy :decayed:

Ogólnie jestem super zadowolony :kox:

Swoją drogą mam do sprzedania licznik mój stary :naughty:

jak coś dla klubowicza taniej :naughty:

http://allegro.pl/licznik-zegary-audi-a4-1-9-tdi-europejski-diesel-i1253697485.html

Opublikowano

koledzy mam pytanko odnośnie czarnej wtyczki (20pin) do licznika przed 1998 r

pod 1 pin podłączam spalanie

pod 5 temperaturę zew. ze starego licznika

pod 9 podaje masę

pod 11 manetka reset

pod 14 manetka lewy

pod 16 podaje masę

pod 18 manetka prawy

pod 19 podaje masę

i rozumiem ze wszystko działa czy cos pokręciłem :)

Opublikowano

pod pin 9 nic nie podłączaj, chyba że masz wskaźnik poziomu płynu chłodzącego to go podłącz

Opublikowano

pod pin 9 podłącza się masę jeśli nie posiada czujnika płynu spryskiwaczy

Opublikowano

Info o tym czujniku wyłącza się w vagu i nie trzeba go zwierać do masy, tak samo jak kontrola klocków hamulcowych.

Opublikowano

Ja masy nie dawałem i błędów nie wywala...
Opublikowano

acha czyli spróbujemy na 9 pina nie podłączać zobaczymy co się stanie w razie czego mam Vaga :) i zobaczymy co tam wyświetla właśnie przyszedł licznik :):):) do mnie i tu mam jeszcze pytanko koleś zapewnił mnie ze wgrał wsad od benzyn ki ...033c a licznik jest od diesla czy jak przełożę tarczki od benzyn ki to bedzie źle pokazywało.

Opublikowano

acha czyli spróbujemy na 9 pina nie podłączać zobaczymy co się stanie w razie czego mam Vaga :) i zobaczymy co tam wyświetla właśnie przyszedł licznik :):):) do mnie i tu mam jeszcze pytanko koleś zapewnił mnie ze wgrał wsad od benzyn ki ...033c a licznik jest od diesla czy jak przełożę tarczki od benzyn ki to bedzie źle pokazywało.

Jeśli wsad jest od benzyny, to musi być tarczka od benzyny, w przeciwnym wypadku będzie źle pokazywało obroty, nawet jak będziesz zmieniał kodowanie w vagu.

Na pewno końcówka 033C? Na liście liczników nie znalazłem takiego :mysli: Jeśli masz vaga to wejdź w grupę 17 (instruments) i zobacz jaki będziesz miał numer.

BTW. Rozumiem, że licznik masz z zegarkiem bez cyfr?

Opublikowano

przepraszam ....033P no oczywiście ze zegek bez cyfr zobaczymy co Vag pokaże

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytań technicznych, zbieram części na wymianę licznika (licznik już mam :))

Pytania:

Chcę kupić manetkę tempomatu i manetkę do kompa, a jeden koleś zadał mi pytanie czy wtyki mam okrągłe czy prostokątne?

Czy jak kupię samą manetkę do tempomatu to czy będzię on działał?

Jaki czujnik temp. oleju bo znalazłem z jednym wtykiem i z dwoma wtykami.

Czy czujnik do płynu do spryskiwaczy można kupić sam czy z pojemnikiem

Pozdrawiam'

Qwestor

Opublikowano

ja widze ze najwiekszym problem w montazy pelnego fisiora jest przeczytanie tego watku od dechy do dechy..... :gwizdanie:

wtyczki w manetce zaleza od roku auta dlatego pytal jakie (jest wszystko w tym watku)

czujnika oleju - nawet sa fotki jak wyglada i linki do aukcji... i nawet jest gdzie go wkarecic :gwizdanie: (w tym watku)

czujnik do plynu wystepuje sam, ale jak ma byc ori to jeszcze uszczelka, ja mam od vw i tez lata... (jest i o tym)...

:cool1:

Opublikowano

Tak wiem, że było o tym wszystkim ale nie pamiętam a nie chce mnie się wertować jeszcze raz 77 stron.

Pamiętam, że trzeba to kupić.

Czy mógłby mi ktoś, z lepszą pamięcią powiedzieć jakie te czujniki mam kupić?

I czy w roczniku 98 są okrągłe wtyki czy prostokątne.

Pozdrawiam

Qwestor

Opublikowano

no i wsad jest taki jak oryginalnie tylko zmienione kodowanie Vagiem i tu mam pytanie czy wszystko będzie pokazywało ok czyli prędkość itd na zegarach od Diesla ????? :think2:

Opublikowano

Tak, tylko czy skali ci nie braknie na obrotomierzu :naughty: