maly2rafcio Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Witam wszystkich. Czujnik temperatury zewnętrznej zaniża mi temperaturę o ok. 10 stopni. Tak więc postanowiłem go wymienić. I teraz pytania: 1. Czy sam dam rade to zrobić bo miejsca przy nim jest jak na lekarstwo? Jeśli już ktoś to robił to proszę o poradę. 2. Czy jest on jakoś wsuwany czy też trzeba ciąć kabelki? 3. Jaki jest jego symbol żeby mógł kupić w ASO? Dzięki z góry za porady.
OLIVER Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Witam Da rade samemu , ja robiłem sam Jest ciasno ale dasz sobie rade demontujesz kratki środkową jak usuniesz to Ci sie zrobi miejsce . Najgorzej jest z przeciągnięciem wtyczki obok chłodnicy ale da radę Dla ułatwienia ja sobie zdemontowałem ten gruby wąż w komorze silnika a oto numer 8D0 820 535 Cena no .....145zł w ASO słona ale co zrobisz nie dostaniesz go gdzie indziej Pozdrawiam
piotr20997 Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Jeśli nie chcesz kupować nowego zobacz na używane. To jest wydatek rzędu 50zł. Zawsze jest to jakaś alternatywa :gwizdanie: http://moto.allegro.pl/item720336002_audi_a4_1_9_tdi_czujnik_temperatury_zewnetrznej.html http://moto.allegro.pl/item719700055_czujnik_temperatury_zewnetrznej_audi_a4.html
OLIVER Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 No tak ale jak wiecie te czujniki padają a potem są złe wskazania a nowy to nowy ,a używany nie ma żadnej gwarancji czy jest dobry i jak długo posłuży Ale niczego nie sugeruję decyzję pozostawiam potrzebującemu
maly2rafcio Opublikowano 1 Września 2009 Autor Opublikowano 1 Września 2009 Ale właśnie czy ten czujnik ma jakąś wtyczkę czy będę musiał rzezać kabelki?
piotr20997 Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Ma wtyczkę, więc nie ma potrzeby przecinać przewodów :gwizdanie: Patrz zdjęcie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d9b62fcde669c2a0.html
OLIVER Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 wtyczka wpięta jest między innymi pod osłonką czarną zbiorniczka od wspomagania kier.
maly2rafcio Opublikowano 4 Września 2009 Autor Opublikowano 4 Września 2009 Czujnik kupiony w ASO - cena rzeczywiście 145 zł. Czyli w weekend wymiana. wtyczka wpięta jest między innymi pod osłonką czarną zbiorniczka od wspomagania kier Rozumiem że słowo między innymi wkradło się przez przypadek. Dokładnie tam jest gniazdo gdzie trzeba wpiąć wtyczkę?
OLIVER Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Witaj Rozumiem że słowo między innymi wkradło się przez przypadek. Nie nie przez przypadek bo przy najmniej u mnie znajduję się jeszcze pod tą czarną osłonką co pisałem taki plastikowy wieszak i na nim Trzy inne złącza ,a czwarta właśnie to Pozdrawiam
hasiu500 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Opublikowano 15 Stycznia 2010 moj stary czujnik pokazuje -15 a na dworze +6 zalozylem nowy i dalej to samo. moze kompa trzeba zresetowac?
witos Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 W mojej a4 temp. zew. sie nie wyświetla. Wiecie w czym może tkwić problem???
B.Gaszak Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 witajcie!ja mam taki problem ze ten czujnik jest a w kabinie zero odczytu i co to moze byc za problem?
_Solar_ Opublikowano 14 Lutego 2010 Opublikowano 14 Lutego 2010 witajcie!ja mam taki problem ze ten czujnik jest a w kabinie zero odczytu i co to moze byc za problem? może jest czujnik padniety albo się gdzieś rozłączył
Rekomendowane odpowiedzi