Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 Avant 2.0 TDI 170KM S-line Q - projekt zakonczony str. 1 i 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
:)
Opublikowano

No a ja miałem problem z tym kluczykiem, nie wiem czemu ale się zblokował kiedyś, w sumie to nie słyszałem ze to jakaś stała przypadłość, myślałem ze już nie wyjmę ruszałem ruszałem wciskałem i nie chciał. Stwierdziłem ze jak ma się rozlecieć coś to się rozleci a kluczyk przecież muszę wyjąć więc ostatecznie szarpnąłem i wylazł. Potem jak włożyłem ponownie to coś zatrzeszczało i jak wyjmowałem to znowu trzeszczały jakieś tam plastiki, chu go wie czy się tam coś połamało czy co, w sumie miałem to w du.. bo się spieszyłem. Na następny dzień jakoś się naprawiło i działa dobrze aż do teraz, czyli już tak prawie z rok. Czyżby samonaprawialne A4 ??

Opublikowano

Ja tam kluczyka w mojej od nowosci nie uzywam.

Ale gdzies cos czytalem na norweskim forum ze byly z tym problemy.

turdzi: oddzwon jak bedziesz mial chwile. BTW: Powiem Ci moje zdanie o 225/45R18..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wow... dupe urywa...

a ty wziąłeś bez wewnętrznego Slina też?

Opublikowano

te wnetrze :slina:

Turdzi szkoda ze nie za ta cene :gwizdanie: znam ten bol

Opublikowano
  • Autor

wow... dupe urywa...

a ty wziąłeś bez wewnętrznego Slina też?

ja mam tzw. pakiet spotrtowy plus niedostepny w PL i chyba tez w EU, wewnetrznie to samo co S-line tylko zamiast perforowanej alkantary mam taka jak na fotelach S4.

Turdzi szkoda ze nie za ta cene :gwizdanie: znam ten bol

chyba tylko ci co mieszkaja w Danii i NO wiedza jak to boli jak wydajesz tyle co dwu letnie RS4 a wsiadasz do 2.0 TDI :decayed::wink4:

Doszlo do mnie tez info ze 30 maja ponoc wchodzi nowy 2.0 TFSI po modernizacji.Moje auto to produkowane bedzie w tgoniu 2 a wiec drugi tydzien czerwca , ciekawe czy sie zalapie :mysli: Nie wiem na ile sprawdzoneto info.

Opublikowano

spokojnie... ten zmodyfikowany już jest na rrynku EU... dzisiaj byłem ASo i zapytałem kolejnej osoby i potwieerdził że 211 już są poprawione

Opublikowano

Paweł, a Ty kiedy odbierasz?

Opublikowano

swoją drogą dzisiaj oglądałem A5 2.0 211 z pełnym S-linem B&O a nawet ogrzewaniem postojowym...ale... ale nie miał grzanych stołków :polew:

natomiast co do B&O... chała ;)... sama A5 jest autem 2+2 dzieci... :)

Opublikowano
  • Autor

spokojnie... ten zmodyfikowany już jest na rrynku EU... dzisiaj byłem ASo i zapytałem kolejnej osoby i potwieerdził że 211 już są poprawione

ja mialem info zema wejsc dopiwro 30 maja.

Paweł, a Ty kiedy odbierasz?

Ma planwo ma byc w Oslo na poczatku lipca , a to kiedy obiore to zalezy od wakacji.jak bede je mial we wrzesniu to odbiore od razu , a jak w lipcu to dopiero pod konic lipca bo bym musial odebrac o od razu jechac nim 1500 km do PL a to raczej nie za dobre dla silnika na dotarcie.

Opublikowano

bo bym musial odebrac o od razu jechac nim 1500 km do PL a to raczej nie za dobre dla silnika na dotarcie.

A dlaczego?

Silnik juz jest dotarty.. Wedlug mnie lepsza taka trasa niz jazdy po miescie, stanie w korkach itp. Pytalem mojego ASO co mam robic po odbiorze auta i czy moge jechac w trase do Dania, Niemcy i Polska.. Powiedzieli ze nic specjalnego, jezdzic normalnie i sie cieszyc :P

A myslisz ze niemcy to co robia? Przeciez nikt nie omija autobahnow po odebraniu nowego auta.

Masz 5 lat gwarancji w eldorado dla reklamacji! Zacznij troche myslec "po norwesku" :)

BTW: ja bym do takiej czarnuli dal jeszcze dyfuzory i przednie ringi w czarny polysk :naughty:

Opublikowano

1500km bardzo dobre... tylko trzeba zrobić ze trzy przerwy i tyle :)..nei ma nic lepszego dal samochodu niż równa jazda w trasie... na dotarciu

Opublikowano

1500km bardzo dobre... tylko trzeba zrobić ze trzy przerwy i tyle :)..nei ma nic lepszego dal samochodu niż równa jazda w trasie... na dotarciu

też tak kiedyś myślałem, jednak wedle ludzi znających się na docieraniu, jest dokładnie odwrotnie :wink4:

Opublikowano

sorry za OT ale co do docierania to są 2 szkoły, na dziadka i na sportowo, kiedyś rozmawialem ze Szwagierczakiem vel 'profesor', jak odbierali pucharowe Alfy 156 to cały dzień jeździli Poznań-Konin-Poznań dla lepszego dotarcia

Opublikowano

Hehe ja w 2004 kupiłem sobie nową CBR RR i z przebiegiem 0 km pojechałem na tor do Poznania. :P

Dużo osób się dziwiło a prawda taka że CBR-y od tego modelu czasem jadły trochę oleju a moja franca ani grama :tongue4: :tongue4: Choć fakt na 100% nią nie zapieprzałem wtedy to jednak tor to tor.

Ma się świetnie.

Myślę że i nowym autem jadąc rozsądnie w trasę przeszkód nie ma żadnych :)

Opublikowano

to chyba co kraj/osoba to obyczaj... ja pamiętam że jak kupowaliśmy w rodzinie 407kę to po mieście zrobiła ze 30km a potem trasa 700km... efekt?... na papierze 136km a na rolkach 152km :) myśle że dotarcie tez miało znaczenie... oczywiście jazda była bardzo rozsądna... 90-110 po 200km zatrzymanie schłodzenie turbo, godzinka przerwy.. itd :)... takie tam przejęcie że nowy zakup, to wówczas się człowiek bawi..

kiedyś w VW pytałem jak odbieraliśmy Golfine to mówili że chodzi o to żeby przez pierwsze 300km nie przekarać 1/2 obrotów czyli około 3100 a potem przez 1000km nie przekraczać 4.000 obr (przy czym to była benzyna i odcięcie miała przy 6300) czyli poprostu nieprzekraczać 2/3 obrotów

Opublikowano

info zaczęrpnąłem z 4turbo, od ludzi, którzy zeby zjedli na rozkładaniu, składaniu i modyfikowaniu silników, zdecydowanie przemawia do mnie ich doświadczenie.

Vario, pytanie tylko czy pucharowe alfy miały za zadanie służyć bezawaryjnie dzien w dzien czy też przez 25 min sprintu kilka tyg, a potem mogły być rozebrane i sprawdzone :wink4:

w czerwcu będę na torze w Brnie to dowiem się z pierwszej reki od inżyniera wyścigowego co o tym myśli :wink4:

zapewne 90% użytkownków po przegonieniu swojego turbo diesla /bo Ci od benzyny są zazwyczaj bardziej uświadomieni/ nawet nie pomyśli o chłodzeniu turbo, jednak to nie znaczy, że tak jest ok, miliardy much mogą się mylić.. :decayed:

Opublikowano

tak jak pisałem o 2 szkołach, wg. mnie trasa lepiej wpłynie na nowy silnik niż korki i popierdywanie, jak odebrałem swoją A4 nówkę z salonu to na drugi dzień trasa i tak przez 2 lata do 155 tkm ale auto ukradli, generalnie nie miałem żadnych problemów z silnikiem i miałem jeszcze wirusa

Opublikowano
  • Autor

sprawa sie i tak sama rozwiazala bo na razie i tak do PL nie pojade , wiec po problemie , a co do samego docierania , to auto jest czesciowo dotarte w fabryce , ale nawat sama instrukcja mowi zeby unikac autostradowej jazdy z jednostaja przedkoscia.Dlatego do docierania najlepsze miasto bo silnik korzysta z pelnego zakresu obrotow.

Oczywiscie sa rozne szkoly ale zasadniczo to inaczej dociera sie auto na ulce a inaczej do wyczynu gdzie ma byc moc przez X.XXX km a nie trwalosc przez XXX.XXX

Oczywiście jest i tez metoda moto mana czyli pelny piec od początku , ale jakoś boje sie ja zastosować :)