Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 Avant 2.0 TDI 170KM S-line Q - projekt zakonczony str. 1 i 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gratuluje... to czekamy :)

Opublikowano

Bedzie 245/35/19 albo 235/40/19 te beda mialy minimalnie wieksza srednice

To będą przekłamania licznika...

No i komfort na 245/35/19 bedzie jednak gorszy...

A na 235/40/19 bedzie guma zalatywac lekkim balonem (94mm)

Przeorałem tego trochę.Sugeruję rozmiar fabryczny przy 19.

Nie bedzie błedów wskazań licznika,guma jest w optymalnej cenie(jak na 19 rozmiarówka popularniejsza) a te 10mm w szerokosci nie zrobi wiekszej roznicy.

Przeciez musisz i tak zrobic program... :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

Turdzi a nie lepiej na zimę zostawić te 18-rki które teraz masz na B7 ? Przecież to felga z B8, do tego opony 225/45/18 które ładnie się naciągną na 8J szerokości :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Bedzie 245/35/19 albo 235/40/19 te beda mialy minimalnie wieksza srednice

To będą przekłamania licznika...

No i komfort na 245/35/19 bedzie jednak gorszy...

A na 235/40/19 bedzie guma zalatywac lekkim balonem (94mm)

Przeorałem tego trochę.Sugeruję rozmiar fabryczny przy 19.

Nie bedzie błedów wskazań licznika,guma jest w optymalnej cenie(jak na 19 rozmiarówka popularniejsza) a te 10mm w szerokosci nie zrobi wiekszej roznicy.

Przeciez musisz i tak zrobic program... :gwizdanie: :naughty:

pawel duzo racji w tym co piszesz tym bardziej ze jak sam przyznales temat masz przerobiony :wink4: , te kola na razie to daleki plan wiec bede mial sporo czasu na zastanowienie.W sumie to moze jak sie przejade na 255/35/19 stwierdze ze nie taki diabel straszny.......

Wiesz najproszecj to bylo te kola zmowic z autem ale one sa tylko w rozsadnych pieniadzach razem z pekietem S-line , ale on sam wsobie jest drogi do tego trzeba doniego domowic alkantare i cena robi sie kosmiczna niestety wiec musialem szukac polsrodkow.

Turdzi a nie lepiej na zimę zostawić te 18-rki które teraz masz na B7 ? Przecież to felga z B8, do tego opony 225/45/18 które ładnie się naciągną na 8J szerokości :mysli:

mystic taki byl plan , ale jak auto zostawie w rozliczeniu to obcianja sporo z ceny za to ze auto nie ma dwoch kompletow kol, ale to tez sie rozwiarze czy sprzedam wczesniejauto sam czy po prostu pojde na latwizne i zostaiwe wrozliczeniu , tym bardziej ze dostalem dobra wycene a dla ronicy paru tysiecy nie chce mi sie biegac po urzedach bo obowiazek przerejestrowania auta ma sprzedajacy.Sie zobaczy , na razie mam wazniejsze rzczy na glowie.

Z ciekawostek , umylem wczoraj parcha po zimie , zalozylem letnie kola i przyznam ze wyglada swietnie i tak tez jezdzi , chyba czuje ze jedni sa juz policzone wiec sie przymila :decayed:

Opublikowano

felgi z B7 do B8??.... przecież inna piasta jest... i z B8 na B7 się da to w druga stronę będzie gorzej troche

Opublikowano
  • Autor

ja mam falgi z B8 w obecnej B7

img3403zi.jpg

img3405bs.jpg

Opublikowano

Heh no coś w tym przymilaniu jest.. :decayed:

Ale dla mnie pomimo że na ogół juz mam nowe wozidło to przykry moment jak moje byłe autko odjeżdża z nowym właścicielem...

Opublikowano

tak... z b8 na b7 jest ok bo kwestia otworu -- w b8 jest wiekszy niz w b7....a w druga strone? powiekszac otwor w feldze z b7 do b8?

Opublikowano

piekna ta Twoja b7 :slina: az szkoda sprzedawac,powiedz jakbys mial sprzedac w pl kasie ile bys chcial?

Opublikowano

tak... z b8 na b7 jest ok bo kwestia otworu -- w b8 jest wiekszy niz w b7....a w druga strone? powiekszac otwor w feldze z b7 do b8?

:mysli:

Do czego zmierzasz bo turdzi nie ma takiego problemu..[br]Dopisany: 10 Kwiecień 2011, 12:57_________________________________________________

piekna ta Twoja b7 :slina: az szkoda sprzedawac,powiedz jakbys mial sprzedac w pl kasie ile bys chcial?

To w polskiej kasie mu się chyba bardzo nie opłaca bo by chciał pewnie ze 100tys :decayed:

Opublikowano

moja b6 w danii kosztuje okolo 75 tys zl wiec ceny aut jak w norwegii :disgust:

Opublikowano

Do czego zmierzasz bo turdzi nie ma takiego problemu..

ehs... jesli masz Audi B7... która ma felgi z mniejszym otworem centrującym to felge z B8 (z większym otworem) założysz z małym pierścieniem.

Jesli masz B8 z większym otworem centrującym to nie założysz felgi z mniejszym - albo jakiś gruby dystans gdzie przejściówka albo rozwiercanie otworu. Oba to kiepske metody.

Opublikowano

Jesli masz B8 z większym otworem centrującym to nie założysz felgi z mniejszym - albo jakiś gruby dystans gdzie przejściówka albo rozwiercanie otworu. Oba to kiepske metody.

jak zwykle kombinujesz jak kon pod gore.

nie widze nic zlego w jezdzie z pierscienami.

sam mam felgi z wiekszym otworem + pierscienie alu i nie ma zadnej roznicy...

Opublikowano

Do czego zmierzasz bo turdzi nie ma takiego problemu..

ehs... jesli masz Audi B7... która ma felgi z mniejszym otworem centrującym to felge z B8 (z większym otworem) założysz z małym pierścieniem.

Ale my to wiemy..nie trzeba nas było oświecać bo gadalismy o tym w innym wątku..

Trochę nie w temacie..

Opublikowano
  • Autor

To w polskiej kasie mu się chyba bardzo nie opłaca bo by chciał pewnie ze 100tys

:decayed: malo , 150 bo po mniej wieej tyle tu takie chodza :wink4:

Jesli masz B8 z większym otworem centrującym to nie założysz felgi z mniejszym - albo jakiś gruby dystans gdzie przejściówka albo rozwiercanie otworu. Oba to kiepske metody

a co w tym kiepskiego jesli mam dystans 10 min z mala piastka aby ladnie wycentrowac kolo z wiekszym otworem dorobiony bardzo pasownie tak ze go trzeba mlotem wybijac.Do teglo minimalnie dluzsza szpilka.Trwalosc dokladnietaka jak bys zalozyl orginalnafelge z takim samym ET.Rozwiercenie otworu na wiekszy ( w granicach rozsadku ) to tez nie jakas czarna magia :wink4: , jak tam twoje hamulce lepiej mi powiedz :decayed:

Opublikowano

jeszcze raz... to samo...

sytuacja 1.

Auto A4 B7 - mała piasta + felga z B8 duży otwór - kwestia pierścianie i tyle.

sytuacja 2.

Audi A4 B8- duża piasta + felga z B7 mały otwór - i mówie że w tym wypadku jest większy problem

moje hamulce są w drodze do Devastation w celu malowania.

Opublikowano
  • Autor

David szczerze , masz B6 w zyciu na twoim miejscu bym sie nie przzesiadl na B7.To taka zmiana , chyba tylko dla sasiadow , zeby pokazac im swoj status.Zdecydowanie lepiej dozbierac nawet rok dwa i przejsc juz od razu na B8 bo tu jest przepasc , a B7 to praktycznie to samo auto co B6.

Opublikowano

a na b7 3.0 tdi ? tez uwazam ze bez sensu dlatego nie kupilbym 2.0 tdi w b7,chcialbym nast auto z silnikiem 3.0,wiesz kusi 3.0 tdi bo po samym programie to juz okolo 280ps :kox: b8 3.0 tdi drogie bo od 100tys zl

Opublikowano
  • Autor

no B7 jedynie warto dla tego 3.0 TDI , ale B8 3.0 TDI za 100 tys , to raczej ma nie wile wspolnego z B8 :polew:

Opublikowano

B8 z 3.0 TDi... z realnym przbiegiem + dobre wyposażenie + nie tłuczony to licz raczej 130.000 plus