Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziecięce foteliki do samochodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dołączam się do tematu szukam fotelika w przedziale wagowym 9-18 kg na rynku jest ich tyle że głowa boli. Przeglądałem testy fora i dalej nie wiem co kupić. Warunek jest taki ze chce fotelik mocowany systemem isofix a nie pasami. Mojej żonie bardzo podobał się fotelik kiddy infinity pro ale nie ma isofixa więc odpada co możecie polecić?

A czytałeś wątek :?: :cool1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dziecko jest spokojnie i wysiedzi za zwykłymi pasami pomyślcie o CONCORD TRANSFORMER XT ISOFIX

Minus to brak wmontowanych pasów.

Plusy to ,że ma wmontowane siłowniki i wszytko sie robi bez wysiłku (pochylanie, ruch w góre itp), dla mnie najważniejsze to było że nie tylko "rośnie" w góre, ale i na boki. RECARO Young Sport wystarczył na niecały rok bo w barkach chłopak sie nie mieścił.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam :hi:

Jeżeli nie mam wyłącznika poduszki pasażera to czy mogę posadzić dziecko w foteliku do kierunku jazdy?,mowa o dziecku trzy letnim.

Opublikowano

Dołaczę do grona tych co mają dylemat. Mój synek skończył w maju 6 lat i przekroczył 20 kg, wybieramy się w czwartek w daleką podróż i nie wiem jaki fotelik wybrać. Sama podkładka na taka trasę jaka dysponuje obecnie krążąc w promieniu 15 km nie kwalifikuje się.

Chciałabym żeby ten fotelik juz nam został do końca potrzeby posiadania fotelika. Jeżdżę B6 i nie mam systemu isofix. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Witam :hi:

Jeżeli nie mam wyłącznika poduszki pasażera to czy mogę posadzić dziecko w foteliku do kierunku jazdy?,mowa o dziecku trzy letnim.

Odradzam :no: choć szerze powiem że nie jestem pewien czy ma to jakiś wpływ na bezpieczeństwo dziecka

Dołaczę do grona tych co mają dylemat. Mój synek skończył w maju 6 lat i przekroczył 20 kg, wybieramy się w czwartek w daleką podróż i nie wiem jaki fotelik wybrać. Sama podkładka na taka trasę jaka dysponuje obecnie krążąc w promieniu 15 km nie kwalifikuje się.

Chciałabym żeby ten fotelik juz nam został do końca potrzeby posiadania fotelika. Jeżdżę B6 i nie mam systemu isofix. :hi:

Przede wszystkim ile dziecko ma wzrostu. Jeżeli wzrostem nie przekroczył ok 125 cm (jak dobrze pamiętam) to powinien móc jeszcze jeździć w fotelikach 15-36 kg. Taki musiałabyś kupić zwracając uwagę na to czy można jak dziecko będzie wyższe odpiąć oparcie i zostawić samo siedzisko (dzięki temu fotelik będzie służył do końca)

Ja mogę polecić Chicco Key 2-3, Romer Kid Plus, Maxi-Cosi Rodi XP :)

Jeżeli chodzi o Isofix musisz kupić w ASO szynę do montażu bo auto jest do tego przystosowane :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trochę z innej beczki miałem dylemat co do fotelika 9-18kg trochę pojeździłem po sklepach i kupiłem romera duo plus isofix bardzo ładne wykonanie ma możliwość zamontowania przez isofix i przez pasy minusem jest cena ale cóż na bezpieczeństwie się nie oszczędza.

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dobry fotelik :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też przymierzam się do kupna fotelika i to mi wpadło w oko http://allegro.pl/espiro-fotelik-samochodowy-optima-pro-2011-9-25kg-i1734676579.html co myślicie ?

Chyba że coś innego zaproponujecie mam na to 500 pln

Opublikowano

Patryk-ja mam dla córki takiego Britaxa

http://www.topmarket.pl/fotelik-samochodowy-0-18-kg-britax-first-class-plus-bella-p42521.html

cena na ich stronie 700,ale może znajdziesz gdzieś taniej-musisz poszukać-jest za***isty-można go montować na środkowym siedzeniu z tyłu-jest do tego przystosowany-ogólnie mam go już jakiś czas i nie ma problemów-na prawdę polecam, choć cena jest,jaka jest :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebuję niedługo kupić fotelik dla synka (9-18kg). Przeczytałem pomoc z pierwszego postu i jest tam napisane, ze w tym przedziale liczą się tylko 2 foteliki: bebe confortu axis i maxi cosi priori xp.

Chcę kupić fotelik firmy Maxi Cosi i mam pytanie. Czym się różni ten priori xp od fotelika Maxi Cosi Tobi? Z tego co patrzyłem Tobi ma również napinacz oraz zagłówek, którego brak w priori xp. Jest w czymś gorszy od priori xp?

Opublikowano
  • Autor

Potrzebuję niedługo kupić fotelik dla synka (9-18kg). Przeczytałem pomoc z pierwszego postu i jest tam napisane, ze w tym przedziale liczą się tylko 2 foteliki: bebe confortu axis i maxi cosi priori xp.

Chcę kupić fotelik firmy Maxi Cosi i mam pytanie. Czym się różni ten priori xp od fotelika Maxi Cosi Tobi? Z tego co patrzyłem Tobi ma również napinacz oraz zagłówek, którego brak w priori xp. Jest w czymś gorszy od priori xp?

Polecam jeszcze jeden fotelik "Romer King Plus". Ze względu na to, że w foteliku został zmieniony kształt zagłówka dzięki czemu nie ma problemu małej ilości miejsca na główkę polecał bym ten zamiast tamtych dwóch :wink4:

Różnice pomiędzy Priori XP a Tobi były już opisywane w tym temacie :wink4:

Opublikowano
Różnice pomiędzy Priori XP a Tobi były już opisywane w tym temacie.

Znalazlem, dzieki :good:

Bedzie Tobi w takim razie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam szukam fotelika w przedziale 9-36kg jaki mozecie polecic zastanawiam sie nad recaro monza co wy na to a moze jakies inne propozycje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tez się przymierzam do Recaro ale Yang Sport2, to przedział 9-36kg. Oglądałem w sklepie i muszę powiedzieć że porządnie wygląda, ładna kolorystyka i materiały. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym modelem? Bo z tego co widziałem to tylko adasso się takim chwalił :)

Opublikowano

Recaro ma słabsze noty w kwestii bezpieczeństwa.

W kilku sklepach, tak jak i tutaj najbardziej polecane to Maxi-Cos Tobi i Romer King Plus.

Mój Syn dzisiaj właśnie zasiadł w Maxi-Cosi - wkońcu cisza w samochodzie :decayed: (wszystko widzi i nie ma czasu na "brzęczenie" :naughty:)

Opublikowano
  • Autor

Soolek zauważ, że koledzy pytali się o foteliki 9-36 kg a te co ty podałeś są z przedziału 9-18 kg :wink4:

Opublikowano

Tak zauważyłem. Ale nie zmienia to faktu, że mają słabsze noty niż 9-18, co dla małego dziecka przesiadającego się do fotelika II ma duże znaczenie.

Opublikowano
  • Autor

Tak zauważyłem. Ale nie zmienia to faktu, że mają słabsze noty niż 9-18, co dla małego dziecka przesiadającego się do fotelika II ma duże znaczenie.

Oczywiście dlatego w pierwszym poście grupy według których powinno się kupować foteliki są podświetlone na fioletowo [br]Dopisany: 03 Październik 2011, 17:53_________________________________________________

Chyba jeszcze nie ma ocen z ADAC więc ciężko go określić