Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziecięce foteliki do samochodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Moja córcia zaczyna wyrastać z pierwszego fotelika. Co możecie polecić albo jakich fotelików używacie w przedziale 9-18 kg? Zastanawiamy się nad Maxi Cosi TOBI. Używacie takich, jakieś opinie? tylko chyba bez bazy bo nie będzie często demontowany... Fotelik do auta jak w opisie po lewej :hi:

Ja właśnie niedawno skończyłem używać ten fotelik i mogę polecić. Z tego co niedawno patrzyłem, lepszych chyba na razie nie robią.

Jest rozkładany, więc dzieciaki mogą sobie spokojnie pospać w drodze, łatwo ściągnąć poszycie do prania.

Jedyne na co zwróć uwagę podczas użytkowania, to żeby się za dużo ciastek/chrupek itp. nie zbierało pod zapięciem (tym w kroku). Jest ono odchylane, jak się nazbiera ciastek w szparach, to nie może się dostatecznie odchylić i ciężko wyciągnąć szelki na pełną długość wtedy.

Opublikowano

Dzięki Adrian za podpowiedź :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam posiada ktoś na sprzedaż mocowanie isofix do a4b6 prawe ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra cena

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć Panie i Panowie, mam takie pytanie czy fotelik Maxi Cosi CabrioFix będzie pasował bez problemów do Avanta B6 do przypięcia pasem? Ma ktoś u siebie taki i zapina pasem? ;)
:hi:

Opublikowano

Cześć Panie i Panowie, mam takie pytanie czy fotelik Maxi Cosi CabrioFix będzie pasował bez problemów do Avanta B6 do przypięcia pasem? Ma ktoś u siebie taki i zapina pasem? ;)

:hi:

podjedź do sklepu autem i przemierz.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie jaki fotelik polecacie w kategorii wagowej 9-18 kg z mocowaniem isofix do A4 B6?

Opublikowano

Panowie jaki fotelik polecacie w kategorii wagowej 9-18 kg z mocowaniem isofix do A4 B6?

Czytałeś wątek ,czy po prostu zadałeś pytanie ?

Opublikowano

Czytałeś wątek ,czy po prostu zadałeś pytanie ?

Czytałem wątek.

Zauważyłeś jaka jest data ostatniego posta? Jak masz pisać żeby tylko nabijać posty to lepiej w ogóle nic nie pisz skoro nic to nie wnosi do tematu.

Ktoś ma jakieś pozytywne opinie o Recaro Optia-Fix?

Opublikowano

Ja też czytałem .

3 firmy przewijają się z najlepszymi rekomendacjami od lat ....wniosek ? :naughty:

Opublikowano

Firma, a model to zupełnie dwie inne rzeczy. Poza tym z tego co czytałem to Recaro Optia-Fix to jakaś nowość.

Opublikowano

No to nie licz na opinie. Przetestuj sobie i daj nam znać. Ja wziąłem sprawdzone Maxi-Cosi Cabrio Fix.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, mam następujący problem. Syn na chwilę obecną ma 1 rok i 7 miesięcy, ale jest po prostu duży jak na swój wiek. Waży ok. 16,5kg i ma ponad 90cm (wzrostu dokładnie nie pamiętam, a piszę z pracy, więc na szybko nie sprawdzę :) ). Teraz jeździ w foteliku Caretero 0-18kg, ale widzę, że po prostu przestaje się już do niego mieścić ze względu na wzrost. Najbardziej chodzi mi o pasy, które już są dla niego za nisko osadzone (tzn. otwory w "plecach" fotelika), a nie mają możliwości regulacji. W związku z powyższym chciałem zakupić już coś z kategorii 15-36kg, a konkretnie to Recaro Monza Nova 2 seatfix. Z tym, że jak idziemy do sklepu się przymierzyć, to ekspedienci w pierwszej kolejności pytają o wiek i jak słyszą ile ma syn, to jest od razu "Panie, przyjdź pan za rok, bo teraz to syn jest za mały (w sensie - za młody)". No i teraz się zastanawiam, czy tutaj wiek ma cokolwiek do rzeczy? Czy po prostu ja o czymś nie wiem? Jeszcze z miesiąc czy dwa i młody po prostu nie będzie w stanie wejść do obecnego fotelika, a mamy zimę (no teoretycznie... :) ) i ma na sobie grubą kurtkę. Ja wiem, że producent oprócz kategorii wagowej określa również minimalny wiek dziecka, czyli w tym wypadku "od 3 lat", no ale czy naprawdę ma to jakieś znaczenie?

Opublikowano

9-36 nie ma sensu kupować dwóch

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lepiej dla dziecka jest jednak jak ma fotelik 9-18 a pózniej 15-36 [emoji6]

Wysłane z iPhone

Opublikowano

Wysłane z iPhone

Dlaczego?
Opublikowano

Wysłane z iPhone

Dlaczego?

9-36 to tylko oszczędność dla rodzica. Dziecko (szczególnie zaraz po przesiadce z 0-9) jest bezpieczniejsze w foteliku 9-18. Dużo o tym jest na internecie, raz czytałem nawet artykuł który pisał gość projektujący foteliki w Römer i też wypowiadał się na ten temat. Najbezpieczniej dla dziecka nawet jest jeśli fotelik 9-18 jest ustawiony tyłem do jazdy.

Wysłane z iPhone

Edytowane przez shakal

Opublikowano

Nie bardzo rozumiem. Fotelik rosnie z dzieckiem. Jest do niego dopasowany. Dla mnie wywiad i opinie w necie nie sa wyznacznikiem poniewaz nie od dzisiaj wiadomo marketing jest wszedzie. Moj mlody jest duzy i majac 5 lata wage ma juz 22kg. Konkurencja nie spi jak.wiadomo.