Opublikowano 27 Maja 201313 l no cena z d*py ale wtyczki są z pinami i kawałkami przewodów do każdego, napisałem do sprzedawcy , czy jest szansa żeby kupić tylko jedną , czekam też na odpowiedź od gościa od którego kupiłem zestaw Bose
Opublikowano 28 Maja 201313 l poszukaj lepiej rozbitych s4 i popytaj czy by ci wtyki nie ucieli z kablami taniej bedzie a i potem latwiej z lutowaniem
Opublikowano 28 Maja 201313 l a co do impedancji to standardowo jest chyba 4 omy a bose to chyba 2 omy Właśnie tu jest przyczyna grzania. Jeśli sam się rozłączył to będzie chodził, ponieważ zadziałało zabezpieczenie termiczne, które uchroniło go przed przegrzaniem
Opublikowano 28 Maja 201313 l Panowie a jak rozwiązaliście podłączenie przodu??Ja podłączałem na dwóch różnych ekranowanych wiązkach i buczało.. Innej w moich stronach nie mogę dostać Ma może ktoś jakąś sprawdzoną i pewną??
Opublikowano 28 Maja 201313 l Panowie a jak rozwiązaliście podłączenie przodu??Ja podłączałem na dwóch różnych ekranowanych wiązkach i buczało.. Innej w moich stronach nie mogę dostać Ma może ktoś jakąś sprawdzoną i pewną?? jeden kabel podwojnie ekranowany starczy nie trzeba dwoch tylko podlaczyc dobrze sygnaly i bedzie gralo ladnie ---------- Post dopisany at 14:35 ---------- Poprzedni post napisany at 14:34 ---------- Pany, macie numer kostki (tej małej) do czarnego wzmacniacza Bose? jesli to ta 23 pinowa to dam ci ja za free tylko za kw mi oddasz jesli chcesz a numer sprawdze w garazu jak bede pozniej popludniu
Opublikowano 28 Maja 201313 l Nie koledzy, mówię o tej małej. Która jest na dole wzmaka. Bodajże 4 pinowej. Co chwila mi piny wypadają i już wścieku macicy dostaje.
Opublikowano 1 Czerwca 201313 l ok pany kupiłem wtyczkę z tej aukcji Audi Parrot Bluetooth ISO SOT Adaptor Lead SOT-909 | eBay i przyszło mi to , ale co do czego nie mam pojęcia ogólnie ta jakiś zestaw do podłączenia czegoś ale mnie to nie interesuje ważne że wtyczka jest taka jak powinna i pasuję do wzmacniacza jak ori wszystkie piny są już obsadzone , więc wystarczy ciachnąć wtykę w samochodzie , ciachnąć tą , polutować jak należy i gra muzyka a reszta wiązki z kostkami i jakimś modułem zawsze może się przydać ---------- Post dopisany at 14:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:03 ---------- jest jakiś schemat co z czym połączyć ?
Opublikowano 1 Czerwca 201313 l tak na 1 stronie masz jak co idzie pod rnse pamietaj tez zeby przod zagral jak powinien musisz dac nowy kabel podwojnie ekranowany( jak chcesz opchne ci bo mam akurat) i potem bedzie calosc hulac ladnie
Opublikowano 1 Czerwca 201313 l znalazłem rozpiskę pinów pod bose 25pin i harmana ale 32 pin nie widzę Rozpiska dla BOSE "25" pin 1 - głośnik centralny + pin 2 - głośnik centralny - pin 6 – radio (masa) pin 7 – radio prawy tył + pin 8 – radio lewy tył + pin 9 – radio prawy przód + pin 10 – radio lewy przód + pin 11 - masa wzmacniacza pin 13 – zasilanie wzmacniacza pin 14 - subwoofer + pin 15 - subwoofer - pin 16 - głośnik lewy przód - pin 17 - głośnik lewy przód + pin 18 - głośnik prawy przód - pin 19 - głośnik prawy przód + pin 20 - głośnik lewy tył - pin 21 - głośnik lewy tył + pin 22 - głośnik prawy tył - pin 23 - głośnik prawy tył + pin 25 - pilot I od razu rozpiska dla wzmaka "23" aby było wiadomo co i gdzie przepiąć: Pin 1 – radio prawy tył Pin 2 – radio (wspólna masa) Pin 3 – radio lewy tył Pin 9 – pilot Pin 14 – subwoofer + Pin 15 – subwoofer – Pin 17 – głośnik lewy tył + Pin 18 – głośnik lewy tył – Pin 20 – głośnik prawy tył + Pin 21 – głośnik prawy tył – Pin 22 – masa wzmacniacza Pin 23 – zasilanie wzmacniacza
Opublikowano 1 Czerwca 201313 l a i kable zasilajace powinny byc grubsze ja bralem z aso pozlacane, wystarczy ze kupisz jeden i bedziesz miec akurat bo maja piny z dwoch stron ---------- Post dopisany at 14:17 ---------- Poprzedni post napisany at 14:15 ---------- nie wszystkie piny w wteczce sa obsadzone ogolnie zatem tzreba ja przerobic i to ladnie a tu masz co i jak
Opublikowano 1 Czerwca 201313 l w tej wtyczce co ja kupiłem obsadzone są wszystkie piny i mi chodzi tylko o rozpiskę pinów wzmaka 32pin tzn. który kabelek pin z kostki co kupiłem łącze z kabelkiem z wiązki w samochodzie ? ---------- Post dopisany at 14:25 ---------- Poprzedni post napisany at 14:23 ---------- tak po chłopsku ucinam , lutuję i latam ---------- Post dopisany at 14:26 ---------- Poprzedni post napisany at 14:25 ---------- nie chcę na razie podłączać przodu , brak czasu ---------- Post dopisany at 14:29 ---------- Poprzedni post napisany at 14:26 ---------- ok znalazłem ---------- Post dopisany at 14:57 ---------- Poprzedni post napisany at 14:29 ---------- czyli jak dobrze rozumiem i wyczytałem z tego wątku to ma to wyglądać tak piny z obecnej niebieskiej kostki 23-pin Harman przepinam do kostki 32-pin Bose zgodnie z poniższym opisem: pin 1 (żółty) -> pin 22 pin 2 (brązowy) -> pin 7 pin 3 (zielony) -> pin 21 pin 9 (biały) -> pin 6 pin 14 (czerwono/szary) -> pin 3 pin 15 (brązowo/szary) -> pin 15 pin 17 (brązowo/żółty) -> pin 16 pin 18 (czerwono/żółty) -> pin 4 pin 20 (brązowo/czarny) -> pin 5 pin 21 (czerwono/zielony) -> pin 17 pin 22 (brązowy) -> pin 2 pin 23 (czerwono/niebieski) -> pin 1 chyba dobrze tylko że ja nie będę nic przepinał , po prostu wszystko ciachnę i dobrze polutuje
Opublikowano 2 Czerwca 201313 l http://s18.postimg.org/l1u7clnxx/image.jpgMowisz o tej czarnej? Mówię o wtyczce do tego wzmaka. Nie tej dużej, brązowej. Tylko małej, 4 pinowe, która wchodzi od dołu. Jest to chyba zasilanie tuby.
Opublikowano 2 Czerwca 201313 l pany czy to normalne że po podłączeniu Bose co jakiś czas albo po otwarciu na przykład drzwi lub bagaja pojawia się takie głuche trzy krotne pikanie ? ---------- Post dopisany at 16:16 ---------- Poprzedni post napisany at 16:13 ---------- zapomniałem
Opublikowano 2 Czerwca 201313 l pany czy to normalne że po podłączeniu Bose co jakiś czas albo po otwarciu na przykład drzwi lub bagaja pojawia się takie głuche trzy krotne pikanie ? 1 post... Aby wyeliminować 3 krotne pikanie, którym system informuje o sprawdzeniu mikrofonu bose należy wg. tego co napisał Bart-s: „Przez odpowiednie zakodowanie adaptacji w radiu i mostek pinu BOSE (24) z pinem 6. Jak to wykonacie zniknie 3-krotny gong, który pojawia się przy otwieraniu auta (BOSE w ten sposób sygnalizuje niesprawność działania AudioPilota).