Opublikowano 13 Listopada 20196 l 6 godzin temu, zborescian napisał: Witam jest bardzo dużo tutaj informacji odnośnie instalacji bose, ale chciałbym uzyskać informacje w moim osobistym przypadku, mam a4 b6 Avant . Chcę zmienić Ori nagłośnienie na bose, radio mam concert ze zmieniarką na 6 CD i przy tym chcę zostać. Jak kupię zestaw głośników przód, tył do drzwi plus wzmacniacz,woofer to pojawia się pytanie odnośnie zamontowania tego, przód tył głośniki prosta sprawa P/P . Mam ori wzmacniacz Harman, nowy bose będzie wymagał przelutowania ? Czy może są jakieś przejściówki na to aby ułatwić sprawę? Niestety żeby przód grał pod nowym wzmacniaczem bose trzeba ciągnąć kable zgadza się ? Jestem zielony w tych sprawach, może ktoś z okolic Trójmiasta, półwyspu się na tym zna ? Jak wyżej kolega napisał, wszystkie niezbędne informacje masz już w wątku. Najlepiej kup zestaw bose już z wiązka oryginalną będzie mniej zabawy. Chyba nawet na forum ktoś teraz sprzedaje taki zestaw.
Opublikowano 13 Listopada 20196 l 11 godzin temu, zborescian napisał: Witam jest bardzo dużo tutaj informacji odnośnie instalacji bose, ale chciałbym uzyskać informacje w moim osobistym przypadku, mam a4 b6 Avant . Chcę zmienić Ori nagłośnienie na bose, radio mam concert ze zmieniarką na 6 CD i przy tym chcę zostać. Jak kupię zestaw głośników przód, tył do drzwi plus wzmacniacz,woofer to pojawia się pytanie odnośnie zamontowania tego, przód tył głośniki prosta sprawa P/P . Mam ori wzmacniacz Harman, nowy bose będzie wymagał przelutowania ? Czy może są jakieś przejściówki na to aby ułatwić sprawę? Niestety żeby przód grał pod nowym wzmacniaczem bose trzeba ciągnąć kable zgadza się ? Jestem zielony w tych sprawach, może ktoś z okolic Trójmiasta, półwyspu się na tym zna ? Witam. Jezeli chodzi o kostke do wzmacniacza to nie widzialem przejsciowek. Jezeli chodzi o radio to sa takie przejsciowki. Tylko czasami wymagaja przepiecia paru stykow, nie zawsze. Koszt przejsciowki chyba cos kolo 60 - 70 zl. Do RNS-E bedzie potrzebna jeszcze jedna przejsciowka na kable antenowe. Pozdrawiam
Opublikowano 20 Listopada 20196 l Szkoda że nie ma kostki do wzmacniacza żeby wypiąć i wpiąć z przejściówką bez kombinowania z podłączeniem pinów :/
Opublikowano 20 Listopada 20196 l 6 minut temu, zborescian napisał: Szkoda że nie ma kostki do wzmacniacza żeby wypiąć i wpiąć z przejściówką bez kombinowania z podłączeniem pinów :/ Bose jest ekranowane a Harman nie, dodatkowo trzeba puszczać kable na przód więc przejściowka nie miała by sensu
Opublikowano 20 Listopada 20196 l Godzinę temu, Patryk_p napisał: Bose jest ekranowane a Harman nie, dodatkowo trzeba puszczać kable na przód więc przejściowka nie miała by sensu Plus zmiana zasilania 2.5mm na 4mm
Opublikowano 20 Listopada 20196 l Witam mój pierwszy post ? Jak to jest z tym kablem sygnałowym? przecież w org wiązce jest ekran z foli a nie z oplotu to jak on jest podłączony do masy auta? Napewno nie po stronie wzmacniacza sprawdziłem ? Druga sprawa, błędem jest puszczanie sterowania bose w jedny kablu razem z sygnałami..
Opublikowano 20 Listopada 20196 l 21 minut temu, sonicbox napisał: Witam mój pierwszy post ? Jak to jest z tym kablem sygnałowym? przecież w org wiązce jest ekran z foli a nie z oplotu to jak on jest podłączony do masy auta? Napewno nie po stronie wzmacniacza sprawdziłem ? Druga sprawa, błędem jest puszczanie sterowania bose w jedny kablu razem z sygnałami.. Niech się wypowie ktoś kto ma kompletną wiązkę czy folia ekranu jest połączona z masą... U mnie nie jest podłączona do masy,ale za to poprzez całą długość razem z sygnałami idzie jednostronnie podłączony do masy przewód. Sterowanie bose? Chodzi Ci o wybudzenie wzmaka? Jest poza osobną ekranowaną wiązką od sygnałów,idzie luzem z zasilaniem i przewodami głośnikowymi. Cała wiązka bose to kilka różnych wiązek owiniętych taśma parcianą.
Opublikowano 20 Listopada 20196 l 28 minut temu, pila24 napisał: Niech się wypowie ktoś kto ma kompletną wiązkę czy folia ekranu jest połączona z masą... U mnie nie jest podłączona do masy,ale za to poprzez całą długość razem z sygnałami idzie jednostronnie podłączony do masy przewód. Sterowanie bose? Chodzi Ci o wybudzenie wzmaka? Jest poza osobną ekranowaną wiązką od sygnałów,idzie luzem z zasilaniem i przewodami głośnikowymi. Cała wiązka bose to kilka różnych wiązek owiniętych taśma parcianą. Powiedz kabel org jest 5żyłowy to która żyla jest ta masowa? Wychodzi 4xsygnał + 1xMasa audio =5 A gdzie masa auta? W tym kablu
Opublikowano 20 Listopada 20196 l Godzinę temu, sonicbox napisał: Powiedz kabel org jest 5żyłowy to która żyla jest ta masowa? Wychodzi 4xsygnał + 1xMasa audio =5 A gdzie masa auta? W tym kablu U mnie jest 6 żył,ta ostatnia to chyba kolor czarny z czego pamiętam-jednostronnie wpięta od strony wzmaka. Są jeszcze wersje z audiopilotem i idą dodatkowe 2 żyły sygnałowe. Piszę o wzmacniaczu srebrnym a nie o czarnym-nie wiem jak jego wiązka wygląda,srebrnych wzmacniaczy jest kilka wersji i wiązki tez się różnią nieznacznie.
Opublikowano 24 Listopada 20196 l Czy zmiana głośników z ori na BOSE zagra z radiem RNS-Low (BNS)? Docelowo mam zamiar wstawić RNS-E
Opublikowano 14 Stycznia 20206 l Witam. Czy jest tu ktoś, kto bawi się w montaż bose do a4 b7 sedan? Najlepiej zachodniopomorskie. Pozdrawiam
Opublikowano 21 Stycznia 20206 l Witam. Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie bo nigdy nie miałem porównania na żywo ale czy jest spora różnica między normalnym podstawowym nagłośnieniem a nagłośnieniem BOSE? Audi A4 B6/B7.
Opublikowano 21 Stycznia 20206 l 28 minut temu, 1szewczi90 napisał: Witam. Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie bo nigdy nie miałem porównania na żywo ale czy jest spora różnica między normalnym podstawowym nagłośnieniem a nagłośnieniem BOSE? Audi A4 B6/B7. Zależy jak podłączysz te bose i jakie kodowanie. Ogólnie to jest albo czyściej (przy podłączonym pinie bose i kodowaniu bose),albo mocniej gdy się pominie kodowanie i pin bose. Ogólnie jest lepiej niż na harmanie,można dużo głośniej słuchać i nic nie trzeszczy w głośnikach,lepszy bas i tony wysokie.
Opublikowano 21 Stycznia 20206 l 3 godziny temu, pila24 napisał: Zależy jak podłączysz te bose i jakie kodowanie. Ogólnie to jest albo czyściej (przy podłączonym pinie bose i kodowaniu bose),albo mocniej gdy się pominie kodowanie i pin bose. Ogólnie jest lepiej niż na harmanie,można dużo głośniej słuchać i nic nie trzeszczy w głośnikach,lepszy bas i tony wysokie. Mi chodzi o takie fabryczne BOSE przy którym nikt nie grzebał po prostu fabrycznie wyszło z nagłośnieniem BOSE. Nie żadne dokładane. A drzwi nie są lepiej wygłuszone? Ilość głośników taka sama jak w serii?
Opublikowano 22 Stycznia 20206 l 7 godzin temu, 1szewczi90 napisał: Mi chodzi o takie fabryczne BOSE przy którym nikt nie grzebał po prostu fabrycznie wyszło z nagłośnieniem BOSE. Nie żadne dokładane. A drzwi nie są lepiej wygłuszone? Ilość głośników taka sama jak w serii? To jest temat o dokładanym bose,pomyliłeś tematy. Edytowane 22 Stycznia 20206 l przez pila24
Opublikowano 22 Stycznia 20206 l Ja nie widzę innego tematu szczerze powiedziawszy... tutaj jest temat o montażu BOSE więc sądzę że ludzie wiedzą jak było przed założeniem więc mogą coś powiedzieć na ten temat.
Opublikowano 22 Stycznia 20206 l To jest temat o montażu bose,czyli odwiedzają ten temat osoby które montują bose,a więc nikt z tych osób z założenia nie miał bose i jak ktoś ma Ci napisać jaka różnica jest na bose z fabryki a zwykłym audio? Skoro tutaj każdy dołożył,a Twoim zdaniem dokładany to nie to samo co z fabryki.
Opublikowano 22 Stycznia 20206 l No właśnie chyba kazdy kto decyduje się dolożyć BOSE to chce zeby bylo to jak fabryka.
Opublikowano 29 Stycznia 20206 l Panowie czy wiązka bose w sedanie idzie tym korytkiem tunelu środkowego ze zdjęcia?