Dzo-Dzo Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 tak jak w temacie wymieniony termostat na ori i czujnik temperatury juz 3 z koleji a na vag mi pokazuje 80 stopni max 82 i wskazania na zegarze tez sa niskie - nie ma nigdy 90 o co kaman mikrofonu szaman ? moje pytanie moze jest jeszcze jakis czujnik ktory jest odpowiedzialny za temp ?
marekg Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Są dwa czujniki temperatury, może masz padnięty ten odpowiedzialny za wskazania na cyferblacie. A temperatura otwarcia termostatu nie pamiętam ale czy nie przypadkiem wynosi właśnie 82 stopnie? eee albo raczej 87 coś w ten klimat
Dzo-Dzo Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 kurde no fajnie by tak bylo ale nie wiem czy ten czujnik temp ten co jest z tylu silnika nie robi wlasnie za dwa czyli temp na blacie i tem dalej w silnik - bo on ma cztero pionową wtyczke
wojtekce Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 kurde no fajnie by tak bylo ale nie wiem czy ten czujnik temp ten co jest z tylu silnika nie robi wlasnie za dwa czyli temp na blacie i tem dalej w silnik - bo on ma cztero pionową wtyczke dokładnie to ten sam czujnik jedynie co może być to wada termostatu
Dzo-Dzo Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 ale termo wymienialem na ori to juz by byl trzeci ten jeba.... czujnik bo wczesniej mialem je kolo 1 miecha i sie jebal... kurw... a czujnik 128 zł no mam dosyc
marekg Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 kurde no fajnie by tak bylo ale nie wiem czy ten czujnik temp ten co jest z tylu silnika nie robi wlasnie za dwa czyli temp na blacie i tem dalej w silnik - bo on ma cztero pionową wtyczke dokładnie to ten sam czujnik jedynie co może być to wada termostatu Skoro odczyt pochodzi z jednego czujnika to jak wytlumaczysz rozbieznosc pomiedzy tym co na VAG a na cyferblacie? usterke samego wskaznika raczej bym wykluczyl
Dzo-Dzo Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 no ja dobrze jest napisane jak czujnik walniety to i tak bedzie zle pokazywal na zegarach - tylko czemu jest to juz 3 nowy czujnik nie mam pytan
Jarol Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Termostst który włożyłeś jest uszkodzony, wymien go na inny sprawny.
andrzejac Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Czujniki temperatury w nowej technologi posiadają dwa czujniki w jednym, tzw. pomiar i kontrola. Są to czujniki rezystancyjne, których wartość zmienia sie w zależności od temp. Jeśli wartość rezystancji w jednym czujniku np."pomiar" nie mieści sie w tolerancji odczytu z czujnika "kontroli", sterownik generuje błąd o uszkodzonym czujniku.
Dzo-Dzo Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 a mozesz po polsku ? to co mam zrobic faktycznie wymienic termostat czy znowu kupic nowy czujnik
Dzo-Dzo Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 dobra jade z tym termostatem , dam znac jak bedzie juz po wymianie
Jarol Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Tylko kup ori Audi w ASO nie jakieś zamienniki.
Dzo-Dzo Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 jarol ten wczesniejszy tez byl ori
Piotrek98igo Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 mowiles ze wymieniales termostat juz 3razy
Dzo-Dzo Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 czujnik buraku juz 3 razy wymienilem kur.. czytaj wymienilem na stary teraz i ciul pokazuje tak
Dzo-Dzo Opublikowano 11 Września 2009 Autor Opublikowano 11 Września 2009 pojechalem do aso i dalem im czujnik temp mają go sprawdzic i w poniedzialek dadzą znać co znim nie tak
A4 AVANT S-line Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Mi się nie dogrzewał wymieniłem czujnik i termostat i jest gitara ale nie do tego zmierzam, kupiłem ori termostat a czujnik miałem jakiś zamiennik za 40 zł i na tym zamienniku jest wszystko dobrze. Tylko ciekawe czy nie padnie za 2 miesiące np.
Dzo-Dzo Opublikowano 16 Września 2009 Autor Opublikowano 16 Września 2009 no panowie doszedlem co to w aso mieli jaką partie spierdziolonych czujników 4 razy wymiana czujnika i teraz wszystko gra aha jak by co to z tego wszystkiego mam do sprzedania termostat ori wraz z uszczelką http://www.a4-klub.pl/smf/all_sprzedam_termostat_ori_wraz_z_uszczelka-t95206.0.html
Rekomendowane odpowiedzi