Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Termostat wymieniony czujnik temp tez a auto się nie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie wymieniony termostat na ori i czujnik temperatury juz 3 z koleji a na vag mi pokazuje 80 stopni max 82 i wskazania na zegarze tez sa niskie - nie ma nigdy 90

o co kaman mikrofonu szaman ?

moje pytanie moze jest jeszcze jakis czujnik ktory jest odpowiedzialny za temp ?

Opublikowano

Są dwa czujniki temperatury, może masz padnięty ten odpowiedzialny za wskazania na cyferblacie. A temperatura otwarcia termostatu nie pamiętam ale czy nie przypadkiem wynosi właśnie 82 stopnie? eee albo raczej 87 coś w ten klimat

Opublikowano

kurde no fajnie by tak bylo ale nie wiem czy ten czujnik temp ten co jest z tylu silnika nie robi wlasnie za dwa czyli temp na blacie i tem dalej w silnik - bo on ma cztero pionową wtyczke

Opublikowano

kurde no fajnie by tak bylo ale nie wiem czy ten czujnik temp ten co jest z tylu silnika nie robi wlasnie za dwa czyli temp na blacie i tem dalej w silnik - bo on ma cztero pionową wtyczke

dokładnie to ten sam czujnik :cool1: jedynie co może być to wada termostatu :mysli:

Opublikowano

ale termo wymienialem na ori

to juz by byl trzeci ten jeba.... czujnik bo wczesniej mialem je kolo 1 miecha i sie jebal... kurw... a czujnik 128 zł no mam dosyc

Opublikowano

dokładnie to ten sam czujnik :cool1: jedynie co może być to wada termostatu :mysli:

Skoro odczyt pochodzi z jednego czujnika to jak wytlumaczysz rozbieznosc pomiedzy tym co na VAG a na cyferblacie? usterke samego wskaznika raczej bym wykluczyl

Opublikowano

no ja dobrze jest napisane jak czujnik walniety to i tak bedzie zle pokazywal na zegarach - tylko czemu jest to juz 3 nowy czujnik nie mam pytan

Opublikowano

Termostst który włożyłeś jest uszkodzony, wymien go na inny sprawny.

Opublikowano

Czujniki temperatury w nowej technologi posiadają dwa czujniki w jednym, tzw. pomiar i kontrola. Są to czujniki rezystancyjne, których wartość zmienia sie w zależności od temp.

Jeśli wartość rezystancji w jednym czujniku np."pomiar" nie mieści sie w tolerancji odczytu z czujnika "kontroli", sterownik generuje błąd o uszkodzonym czujniku.

Opublikowano

a mozesz po polsku ?

to co mam zrobic faktycznie wymienic termostat czy znowu kupic nowy czujnik

Opublikowano

Wymień termostat.

Opublikowano

dobra jade z tym termostatem , dam znac jak bedzie juz po wymianie

Opublikowano

Tylko kup ori Audi w ASO nie jakieś zamienniki.

Opublikowano

jarol ten wczesniejszy tez byl ori

Opublikowano

czujnik buraku juz 3 razy wymienilem kur.. czytaj

wymienilem na stary teraz i ciul pokazuje tak

zdjcie007an.jpg

Opublikowano

pojechalem do aso i dalem im czujnik temp mają go sprawdzic i w poniedzialek dadzą znać co znim nie tak

Opublikowano

Mi się nie dogrzewał wymieniłem czujnik i termostat i jest gitara ale nie do tego zmierzam, kupiłem ori termostat a czujnik miałem jakiś zamiennik za 40 zł i na tym zamienniku jest wszystko dobrze. Tylko ciekawe czy nie padnie za 2 miesiące np.

Opublikowano

no panowie doszedlem co to w aso mieli jaką partie spierdziolonych czujników

4 razy wymiana czujnika i teraz wszystko gra

aha jak by co to z tego wszystkiego mam do sprzedania termostat ori wraz z uszczelką http://www.a4-klub.pl/smf/all_sprzedam_termostat_ori_wraz_z_uszczelka-t95206.0.html