KamSztum Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Witam Niedawno zmieniłem(własnoręcznie) końcówki wtrysków o mniejszym przebiegu i lepszym stanie technicznym. Silnik pracuje równo ale nie ma takiej mocy jak wcześniej. Co muszę zrobić??
Dzo-Dzo Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 wrzuc jakies bledy jakies logi a origni wymieniles ?
KamSztum Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 chodzi o te miedziane??? jesli te to tak. podpinałem pod kąpa i nie ma blędów.
Dzo-Dzo Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 to wrzuc jeszcze logi zobaczmy co tam sie dzieje
KamSztum Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 Jutro bede działał ale chciałbym mieć pewność ze nie jest to wina wtrysków. pytalem u jakiegos goscia który niby sie na tym zna i powiedzial ze wtryskow sie nie reguluje i ze trzeba kąt i ciśnienie sprawdzic. tylko nie wiem jakie powinny tam byc wartosci
Dzo-Dzo Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 a jak autko pracuje ? rowno czy trzesie cos jak odpala ?>
KamSztum Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 jak jest zimny to 2 razy musi zakrecic i wtedy troche przykopci i zabuja ale jak 3 sekundy pochodzi to chodzi rowniutko i wogule nie kopci. jak jest cieply to pali na dotyk i rowniez nie kopci. kąt wtrysku ma wartość 116 na wolnych obrotach
seba1-2 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 powiem tyle przy wymianie trzeba sprawdzić ciśnienie otwarcia(190/300bar), po złożeniu wtrysków trzeba było je sprawdzić czy nie leją, nigdy nie będziesz miał gwarancji że używane końcówki są w 100% dobre bez ich sprawdzenia na maszynie , potem vagiem trzeba by było sprawdzić kąt wtrysku powinien wynosić 49-51 jeśli dobrze pamiętam a tu masz linka jak się to sprawdza i ustawia http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t10913.0.html;highlight=k%C4%85t+wtrysku
AudiB4 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Późny w h... powinno być w okolicach 51,a dlapoczemu Ty wtryski wymieniał?
KamSztum Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 bo jeden lał a to juz prawie 300 tysi. ale mial kopa i nie jak 90. a teraz flak. przestawie kat i zobaczymy
AudiB4 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Gdzieś czytałem że dwusprężynkowe to tylko na maszynce się ustawia,ale żeby tak od samych końcówek sie mu ześwirowało?,mam nadzeje że takie same założyłeś.
KamSztum Opublikowano 9 Września 2009 Autor Opublikowano 9 Września 2009 koncówki sa z tymi samymi numerami;)
AudiB4 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Ale tak dla pełnej jasności zrobił byś logi ,może z jakiegoś powodu Ci teraz tnie dawkę?
AudiB4 Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 ] To się stało jednemu po wymianie wtrysków. http://rtnet.pl/vaglog/mg67_1741.html Może przy wymianie zdechłeś sterujący............
marewel Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Kto wymienia stare na stare końcówki bez regulacji?
zen64 Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 bo jeden lał a to juz prawie 300 tysi. a byłeś u pompiarza że jesteś pewien że wtrysk leje, wniosek nasuwa się sam zakładaj z powrotem stare wtryski
Rekomendowane odpowiedzi