adigawi Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 witam, mam problem: jak dłużej jeżdżę autkiem i temperatura osiągnie już 90stopni, to na wolnych często spada mi do ok. 300obr/min i gaśnie? co to za usterka? moje auto to 2.8 quattro 30V. przepustnica była czyszczona, lewego powietrza nie dostaje... nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny , pomocy...
hipppek Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 Adaptację przepustnicy robiłeś? Najlepiej wszystkie ustawienia podstawowe od nowa zrobić.
simpleboy Opublikowano 12 Września 2009 Opublikowano 12 Września 2009 najlepiej zrobisz jak wrzucisz go na kompa i wtedy cos pokaze ...moze silniczek krokowy?
adigawi Opublikowano 13 Września 2009 Autor Opublikowano 13 Września 2009 był u mnie ostatnio kolega z forum, podłączyliśmy pod kompa, było kilka błedów starych do pokasowania, teraz jest lepiej, tzn. jak na razie ani razu mi nie zgasł, obroty jedynie mógłby mieć troche wyższe bo na ciepłym sie utrzymują w granicach 700obr/min. przepustnice juz dwa razy czyściłem, adaptacja była robiona mechanicznie- bez VAGa, bo brakuje nam kodów do silników benzynowych ( przy okazji jak ktos dysponuje takimi to byłbym wdzięczny za nie )... generalnie jest lepiej , mam nadzieję że sie uporam z autkiem bo mam je od niedawna, a chciałbym doprowadzić je do porządku. przy okazji mam jeszcze jedno pyt. czy spalanie w granicach 15 litrów ( +,- ) to norma w tym autku- przy spokojnej jeździe po mieście? pozdrawiam wszystkich, bez forum bym chyba nic nie zdziałał
Dev Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 był u mnie ostatnio kolega z forum, podłączyliśmy pod kompa, było kilka błedów starych do pokasowania, teraz jest lepiej, tzn. jak na razie ani razu mi nie zgasł, obroty jedynie mógłby mieć troche wyższe bo na ciepłym sie utrzymują w granicach 700obr/min. przepustnice juz dwa razy czyściłem, adaptacja była robiona mechanicznie- bez VAGa, bo brakuje nam kodów do silników benzynowych ( przy okazji jak ktos dysponuje takimi to byłbym wdzięczny za nie )... generalnie jest lepiej , mam nadzieję że sie uporam z autkiem bo mam je od niedawna, a chciałbym doprowadzić je do porządku. przy okazji mam jeszcze jedno pyt. czy spalanie w granicach 15 litrów ( +,- ) to norma w tym autku- przy spokojnej jeździe po mieście? pozdrawiam wszystkich, bez forum bym chyba nic nie zdziałał fajnie ze pokasowałes błędy, tylko to i tak nie zmniejszy Ci spalania :polew: jak zacznie sie znowu cyrk z silnikiem podepnij VAG-a i daj na forum błedy podstawa to sprawne sondy, termostat i czujnik wody
adigawi Opublikowano 14 Września 2009 Autor Opublikowano 14 Września 2009 hmm, o spalanie pytałem przy okazji, a nie w związku z kasowaniem błędów, ale w sumie to można by to ze sobą połączyć chyba: jeżeli byłyby błędy z lambdy nie pokasowane to z tego co się orientuję auto przechodzi w tryb awaryjny co wiąże się z podawaniem większej dawki paliwa... nie mam racji?!?! Nie jest to moje pierwsze auto więc troszku kumam, natomiast jest to moje pierwsze audi, a zdążyłem już zauważyć po wcześniejszych moich autkach że każde ma inne wady i bolączki i do każdego zawsze trzeba podchodzić od innej strony, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi