Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Zamiana 1Z na inny motor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam A4 z 95r z silnikiem 1Z myślę o wymianie motoru na AHU LUB AHH LUB AFN co mi doradzicie myślę kupić tylko sam słupek z pompą i wtryskami a pozostały osprzęt z mojego przeszukiwałem forum i nic ciekawego nie udało mi się znajść na ten temat słyszałem że AHH jest dobry tylko trzeba prawdopodobnie wymienić komputer (czy podejdzie on do mojej instalacji) proszę o porady specjalistów.Jeszcze takie pytanie czy mój osprzęt podejdzie bez problemów do tych motorów.

Opublikowano

wkładaj AWXa na forum juz 2 B5 jeżdżą, i fotostory jest :kox:

Opublikowano

Chcę to zrobić jak najmniejszym kosztem bo to jest już za stare autko aby pchać w niego kase.

Opublikowano

...jak najmniejszym kosztem to się nie da. Każdy inny motor np:AFN ma inny komputer i chodź wizualnie podobny to znacznie się różni.

Opublikowano

Chcę to zrobić jak najmniejszym kosztem bo to jest już za stare autko aby pchać w niego kase.

w takim układzie zostaje ci szukac dobrego ahu

w ahu takze bedzie musial zmianic komputer wiec jesli ma byc tanio to szukaj 1z z jakiegos anglika najlepije zeby posluchac motoru przed zamontowaniem

Opublikowano

w takim układzie zostaje ci szukac dobrego ahu

w ahu takze bedzie musial zmianic komputer wiec jesli ma byc tanio to szukaj 1z z jakiegos anglika najlepije zeby posluchac motoru przed zamontowaniem

jesli wstawi swoja pompe wtryskowa to w ahu chyba nie musi wymieniac kompa
Opublikowano

Mam na oku od Passata B5 po lifcie rocznik chyba 2001 lub 2002 mały przebieg myślę żeby go kupić i cały mój osprzęt zamontować pompę wtryski turbo i inne podzespoły jak się dowiem jaki to symbol silnika to napisze na forum. A co do komputera to musi być od tego silnika co fabrycznie był zamontowany i co z instalacja też trzeba wymienić jakbym np chciał zamontować od AHH lub AFN

Opublikowano

passaty z 2002 r.juz sa na pompowtryskach jak sie nie myle czyli twoj osprzet nie podejdzie bo to calkiem inne jednostki