Piotrek98igo Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 zrob program, wydech ,fmic zmiescisz sie w 5tys i bedzie ladnie
Adas Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 zrob program, wydech ,fmic zmiescisz sie w 5tys i bedzie ladnie w tej sumie 5 tys nie bierzcie pod uwage programu tylko elementy mechaniczne i robocizne
KOval81 Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 zrob program, wydech ,fmic zmiescisz sie w 5tys i bedzie ladnie w tej sumie 5 tys nie bierzcie pod uwage programu tylko elementy mechaniczne i robocizne Te 5k starczy akurat na fmic i wydech - licząc prawie po 2,5k na jedno.
Piotrek98igo Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 to akurat taka wersja bardzo rozrzuta po 2,5tys bo rownie dobrze mozna zrobic to za 2tys te 2 rzeczy
KOval81 Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 to akurat taka wersja bardzo rozrzuta po 2,5tys bo rownie dobrze mozna zrobic to za 2tys te 2 rzeczy Czy 2k za całość jakąś konkretną, to bym polemizował - podałem ceny na okrągło z montażem gratów do auta i zakupem w firmie. Samodzielne kupno zestawu i połączenie tego w całość wyjdzie sporo taniej, tylko trzeba mieć czas, pojęcie i zdolności manualne, a nie każdy tym wszystkim jednocześnie dysponuje
KmK Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 jak chcesz auto do zakrętów to kup sobie impreze albo evo... a tak naprawdę to głownie evo jedzie jaak po sznurku, subaraki są specyficzne, o wiele bardziej podsterowne niż by się mogło wydawać, a a4 no cóż waga waga i jeszcze raz waga..
Adas Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 zrob program, wydech ,fmic zmiescisz sie w 5tys i bedzie ladnie w tej sumie 5 tys nie bierzcie pod uwage programu tylko elementy mechaniczne i robocizne Te 5k starczy akurat na fmic i wydech - licząc prawie po 2,5k na jedno. a co z turbina.. musze ją niestety wymienic..
Piotrek98igo Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 ja bym zrobil to na poczatek, jak ci bedzie malo to pozniej turbo
Adas Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 ja bym zrobil to na poczatek, jak ci bedzie malo to pozniej turbo nie rozumiesz mam uszkodzone turbo, musze wymienic, a przy okazji jak wymieniam turbo to myslalem cos jeszcze wymienic i nie chce wydac wiecej niz okolo piatak
rysins Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 taka ciekawostka do 2.0 tfsi http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=tp&Product_Code=ATP-VVW-215&Category_Code=AB7
KmK Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 mam uszkodzone turbo, musze wymienic, a przy okazji jak wymieniam turbo to myslalem cos jeszcze wymienic i nie chce wydac wiecej niz okolo piatak kopalnia wiedzy to Poziek, moge jedynie przytoczyć Jego słowa do mnie, jak nie masz wolnych 20k na ten cel [300KM] to sobie odpuść, zrób wydech, turbo inlet pipe i program i będziesz zadowolony
gregory Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 taka ciekawostka do 2.0 tfsi http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=tp&Product_Code=ATP-VVW-215&Category_Code=AB7 Fajny zestawik. Wszystko nowe, się świeci i kusi oczy. GT2871r fajne turbo, ale to z linku jest jednak tylko eliminator który ma na wej. A/R 60, a więc nie za dużo. Nie pełno rozmiarowe turbo 2871r. Większość eliminatorów nie wydala tego co ATP zapewnia. Przeważnie o 50KM liczba jest zawyżana w górę. A więc na tym zestawiku jak będzie 350-360PS to max. Czy ja wiem, czy warto się w takie zestawiki pakować. Ja bym tego nie kupił.
bajk Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 taka ciekawostka do 2.0 tfsi http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=tp&Product_Code=ATP-VVW-215&Category_Code=AB7 Fajny zestawik. Wszystko nowe, się świeci i kusi oczy. GT2871r fajne turbo, ale to z linku jest jednak tylko eliminator który ma na wej. A/R 60, a więc nie za dużo. Nie pełno rozmiarowe turbo 2871r. Większość eliminatorów nie wydala tego co ATP zapewnia. Przeważnie o 50KM liczba jest zawyżana w górę. A więc na tym zestawiku jak będzie 350-360PS to max. Czy ja wiem, czy warto się w takie zestawiki pakować. Ja bym tego nie kupił. dodatkowo nie jest to do końca pełny kit - trzeba by dołożyć pompę paliwową, wtryski oraz FMIC, żeby to jakoś jeździło
szogun0 Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 No to dołóż wtryski i pompę. Pompa robi między 31 a 110 Bar. Z czego tam założysz. Wtryski? Toż to FSI i nie ma jakiegoś tam wyboru dużego. Jak zmienisz wtryski to zmieni się kąt rozpylania paliwa, czyli całą teorią o uwarstwionej mieszance szlag trafi i będą się czujniki pluły.
gregory Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Dlatego stare poczciwe 1.8T jest na razie górą jeśli chodzi o rezanie, bo ma się większe pole manewru i jest mniej skomplikowane. A moce uzyskuje się podobne.
Rogalotti Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Oj chyba nigdy nie bedzie/nie był 18T ponad FSi potencjał układu wtryskowego w nich jest piorunujacy, zobacz cisnienie wtrysku oraz rozmiary dysz seryjnych wtrysków. Nie mówiac o przebudowanej głowicy z wystarczajaca liczba zaworów, czy najmniejsz ważnych wałkach wyr, kombinowanych kołach rozrzadu itp. Ten motor jest po prostu lata swietlne do przodu. To tak jak z 2.5TDi i nastepca 3.0TDi Pozdrawiam.
Ambro Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 Nikt nie podważa że FSI jest lepszy od poczciwego 1.8T ale póki co jest chyba jednak trudniejszy do rezania Wszystko zmieni się z czasem
Patrox Opublikowano 2 Października 2009 Opublikowano 2 Października 2009 Nikt nie podważa że FSI jest lepszy od poczciwego 1.8T ale póki co jest chyba jednak trudniejszy do rezania Wszystko zmieni się z czasem Nie jest trudniejsze a wręcz prostsze. Samym programem robisz więcej niż w 1,8 turbo. Kluczem do sukcesu w pierwszej kolejności jest cooler i wydech. Sam wydech daje przyrost w ok. 11-15 Ps plus do tego coler duży drugie tyle. Wąskim gardłem w A4 TFSI jest mały filtr i ratuje go wkładka lub custom. Wszystkie stage są dostępne w naszej firmie. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi