l_krupinski Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 Witam. Czy od wybitej tuleji tylnej belki może ciąć oponę? U mnie strasznie mam sciętą opnę tylnią z prawej strony od środka. Czy jednak muszę rozglądać się za tylnią belką? ostatnio na geometrii mechanik mi powiedział że własnie te koło troche skręcone jest do środka i zastanawiam się czy np wymiana tulei pomoże?
ALBINEK Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 Sprawdż odległości od koła do nadkola powinny być takie same,jak są inne to już wiesz dlaczego tnie opone.
Daimos Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 wybita tuleje może być przyczyną, jak jest uszkodzona to wymień i sprawdź geometrię, można jeszcze ustawić tylną belkę na mocowaniach
l_krupinski Opublikowano 19 Września 2009 Autor Opublikowano 19 Września 2009 Byłem na geometrii i mechanik powiedział mi że tylnie koła nie są prosto ustawione a delikatnie zachodzą do środa auta. Czy warto sprobowac z tymi tulejami czy od razu zmieniac belkę + tuleje??
adadur Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Tzn. co podejrzewasz że belka jest krzywa? Ustawienie można skorygować na mocowaniu belki ale bez odpowiedniego sprzętu nie ma co tego ruszać bo auto zacznie jeździć bokiem a na śniegu zostaną 4 pasy
tomaszzz Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 Witam mam podobny problem u mnie tez kola tylnej belki z dwoch stron schoadza do sirodka po 4 stopnie za duzo, czy da sie to w jakis sposob skorygowac czy trzeba wymienic tylna belke, do dam ze na belce nie widac siladu zeby gdzies dostala i sie wykrzywila.
KAT666 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Cześć, czy ktoś mógłby podać/sprawdzić szerokość belki między mocowaniami amorków?
loon119 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam ja miałem podobna sytuacje.. Okazalo sie ze miałem krzywa belke, Wymienilem belki i było ok. Ścianki obie opony od wew.
Alcodigital_pl Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Jeśli krzywa belka tylnia,to w zasadzie nei pozostaje nic innego jak tylko wymiana. Ja bym spróbował też z tulejami,możliwe ze sa wybite i stad przyczyna ścinania opony.
Rekomendowane odpowiedzi