Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Zawór upustowy "BLOW OFF"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

forge 007 robisz tak ze wyciagasz DV to jest ten nadole i wkladasz Forge... chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi

No dokładnie, one nawet z wyglądu/kształtem są podobne.

Opublikowano

...ale nikt mnie nie sluchal,jak mowilem o tym,ze czasem,silnik nie zassie odpowiedniej dawki paliwa poprzez intercooler,co skutkuje falowaniem obrotow,lub calkowitym zgasnieciem silnika-mozna odpiać DV i zamontowac go tylko na rurze cisnieniowej(tej od IC)-efekt bedzie taki ,jak przy zamontowaniu BOVa.....-nie kazdy 1,8T bedzie wspolgral z BOVem i to jest tego przyklad... :wink4::decayed:

Opublikowano
  • Autor

dom ja Cie sluchalem tzn czytalem :P... Ale forge to nie bov

Opublikowano

dom ja Cie sluchalem tzn czytalem :P... Ale forge to nie bov

chodzi mi o zaslepienie tego wlotu do dolotu i upuszczenie całej kompresji w atmosfere-jeden silnik bedzie jezdzil,a inny juz nie pojedzie i bedzie kaszlal i gasł...bez wzgledu na to,czy zamontujemy BOVa i cisnienie bedzie upuszczane z BOVa w atmosfere,

czy DV,ale jeden z kroćców bedzie podpiety w rure,od IC-a drugi "wolny",ze tak powiem,

a otwor tez bedzie zaslepiony,jak w przypadku BOVa-układ zamkniety jest w jakimś celu,tym celem jest zatrzymanie nadmiaru kompresji w dolocie,a nie upuszczenie w atmosfere...owszem,pojedyncze przypadki beda jezdzic,ale to tylko pojedyncze sztuki... :wink4:

Opublikowano

wiecie co zdjolem ten oryginalny zawor , i on ma wejscie i wyjscie tzn dwie gumy na niego trzeba zalozyc, a na froga 007 jest jedno wejscie na gume , nie mam na nim takich samych wejsc jak na orginalnym zaworze

Opublikowano

wiecie co zdjolem ten oryginalny zawor , i on ma wejscie i wyjscie tzn dwie gumy na niego trzeba zalozyc, a na froga 007 jest jedno wejscie na gume , nie mam na nim takich samych wejsc jak na orginalnym zaworze

wrzuc foto

Opublikowano

Forge007-polished.jpg

to jest oryginal. moze masz inny?

Opublikowano

pewnie ba BOVa forge'a :wink4:

Opublikowano

eu3w9.jpg

zamawialem z tej strony ktora mi podaliscie, mam ten czarny frog tylko tak jak patrzysz na obrazek to nie mam tego wylotu z lewej strony, jest zaslepiony nakretka, czyli jest chyba niekompletny ????

Opublikowano

[/url]

zamawialem z tej strony ktora mi podaliscie, mam ten czarny frog tylko tak jak patrzysz na obrazek to nie mam tego wylotu z lewej strony, jest zaslepiony nakretka, czyli jest chyba niekompletny

jak zamawiales z tej stronki-to zaszla pomylka z ich strony-to co jest na zdjeciu to splitter,do silnikow z zamknietym obiegiem-jak nasze 1,8T,a ten z zaslepionym wylotem to nie jest splitter,tylko BOV-moze dzialac,ale nie musi...
Opublikowano

eu3w9.jpg

zamawialem z tej strony ktora mi podaliscie, mam ten czarny frog tylko tak jak patrzysz na obrazek to nie mam tego wylotu z lewej strony, jest zaslepiony nakretka, czyli jest chyba niekompletny ????

moze sie pomylili w pakowaniu zamowienia. tak dla upewnienia zrob zdjecie tego co masz. napewno zamowiles 007? moze zwyklego BOV'a.

Opublikowano

haha ale jajca :polew: Poprostu przyslali ci forge splitter ale bez gwizdka tzn masz zaslepiony nakretka tak jak pisales.Czyli splitera zaklada sie na odwrot niz standardowego DV,a u gory masz regulacje od zera do 50 klikniec.Najlepiej jak sprawdzisz to pod autem zamieniajac kierunki.Daj znac co i jak :wink4:

Opublikowano

Mariusz-przeciez masz Splittera-jak go załozyłes?chodzi mi o kierunkowość-choc to nie ma wiekszego znaczenia,bo mozna na dwie strony i tak bedzie syczeć :wink4:

Opublikowano

no wlasnie ma znaczenie,bo musisz go zalozyc na odwrot do fabrycznego.Jesli go zalozysz jak orginal beda klopoty z praca silnika.Ja mam wszystko ok ustawione na 25klikniec czyli optymalnie i czasami na wolnych obrotach ma minimalne skoki,ale zadko sie to zdarza,a jak psyczy to slyszales :naughty:

Opublikowano

bo musisz go zalozyc na odwrot do fabrycznego

zasysa lewe powietrze?[br]Dopisany: 01 Grudzień 2009, 22:14_________________________________________________

a jak psyczy to slyszales

:naughty::wink4:
Opublikowano

czyli juz nie wiem o co chodzi ,dobrego mam tego froga , jak jedna strona jest zaslepiona czy nie ?

Opublikowano

czyli juz nie wiem o co chodzi ,dobrego mam tego froga , jak jedna strona jest zaslepiona czy nie ?

a zrobisz wreszcie fotke i wrzucisz? szklanej kuli tu nikt nie ma,a i zgadywac sie nikomu juz nie chce-jak to wyglada-zrob fotke,wrzuc ,my reszta sie zajmiemy i powiemy,czy to BOV,czy Splitter :wink4:
Opublikowano

1Cc5r0.jpg

no to tak wlasnie wyglada pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

to jest spliter a nie forge 007

Opublikowano

to jest spliter a nie forge 007

to nie jest Splitter tylko BOV-splitter ma dwa wyloty,jak DV,tylko obok ma "gwizdek",zeby czesc powietrza uchodzila z ssykiem-tak wyglada splitter

http://www.postimage.org/image.php?v=Tseu3w9

na zdjeciu od zaku9999 dokladnie widac,ze nie ma powrotu do dolotu powietrza-jest to miejsce zaslepione nakretka-uniwersalny BOV-odkrecajac te nakretke i wkrecajac kruciec-masz Splittera-to jest znaczaca roznica pomiedzy BOVem,a Splitterem-splitter upuszcza czesc kompresji w atmosfere,a reszta powraca do dolotu,a BOV upuszcza calosc w atmosfere