Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Zawór upustowy "BLOW OFF"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przyjdzie Poziek i na Ciebie nakrzyczy za takie pytanie... ;)

wielokrotnie bylo na forum - w 1.8t albo forge 007p albo 06a 145 710n (ori DV z TT)

Opublikowano

Jak kupisz i skrecisz na maxa to (moze) bedzie dzialal. Zapomnij o Psss. Teamt i tak do kosza

Opublikowano

...albo cos takiego,jak ja zrobilem- http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t90126.0.html;highlight=splitter

albo kupny forge'a- http://cgi.ebay.co.uk/FORGE-SPLITTER-SPLIT-R-DUMP-VALVE-BOV-AUDI-A4-1-8T-S4_W0QQitemZ380134017081QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item5881c0c839&_trksid=p3286.c0.m14

zakladajac,ze chodzi o dzwiek,do uwydatnienia dzwieku dobrze jest miec stozkowy filtr :wink4:

to z linku-to tez splitter,ale nie znam go wiec nie wiem,czy na pewno-splitter dziala na pewno w silnikach 1,8T,z obiegiem zamknietym,bo czesc powietrza musi powrocic do obiegu,zeby turbo nie wytracalo obrotow,mala czesc idzie w atmosfere i to jest ten "pssssyt"...wszystko masz opisane w linku ,ktory Ci podalem...

Opublikowano

A ta dv-ka jest zamontowana odwrotnie z tym krućcem? a mianowicie czy krucieć siedzi na wysokim czy niskim ciśnieniu?

Opublikowano

A ta dv-ka jest zamontowana odwrotnie z tym krućcem? a mianowicie czy krucieć siedzi na wysokim czy niskim ciśnieniu?

ten króciec jest na wylocie-gdyby byl na wysokim cisnieniu-uciekaloby na zewnątrz jakas jego czesc i cisnienie byloby slabe... :wink4:
Opublikowano

:hi:

http://www.re5pect.pl/index.php?cat_id=91 -> Zawór upustowy Typ I cena 250zł

Mam takiego BOVa w swoim AEB i nie narzekam. "Pssst" słychać na całej ulicy :)

Myśle, że nie ma sensu wydawać $$$ na lepsze BOVy, ten o którym pisze spełni Twoje oczekiwania.

Opublikowano

spawacz-a mozesz zrobic zdjecie,jak to jest rozwiazane w obiegu zamknietym?bo po zamontowaniu tego BOVa masz uklad otwarty-chcialbym zobaczyc,jak to jest wykonane :wink4:

Opublikowano

układ jest zamkniety

powrót do turbiny zaslepiony

Opublikowano

układ jest zamkniety

Tomek,ale w takim wypadku turbo musi sie rozpedzac jeszcze raz,po upuszczeniu kompresji, od "początku",nie wiem,czy takie rozwiązanie jest najlepsze... :mysli:
Opublikowano

turbina rozpędza sie tak samo jak ze zwykłym zaworem DV

zapytaj zresztą Spawacza5 on to potwierdzi

sam osobiście mu go montowałem do auta i jeszcze spier.....em sprawe

bo zamontowałem mu go odwrotnie :polew: :polew: :polew: :polew: :polew:

ale na drugi dzień naprawiłem swój błąd i wszystko było ok

a ludzie przy kazdym donośnym "PSSSSYK" kulili sie na chodnikach

Opublikowano

turbina rozpędza sie tak samo jak ze zwykłym zaworem DV

zawsze myslalem,ze powietrze powracajace do TIPa z DV,pomaga utrzymac kompresje i turbo nie potrzebuje milisekund,czy tez sekundy,na napompowanie do tej samej wartosci co z normalnym DV,ale to tylko moja teoria... :gwizdanie:
Opublikowano

mozliwe ze jest jakieś opóżnienie w pracy turbiny ale niezauważalna

Opublikowano

Potwierdzam, kolega devastation osobiście montował mi tego BOVa i już powidział jak to jest zamontowane. :)

Opublikowano
układ jest zamkniety

Rozumiem że w upuszczane powietrze idzie atmosfere tak?

Opublikowano
  • Autor

Panowie ja wiem bo czytalem o tych innych bovach,ale chodzi mi co myslicie o tym czy jest faktycznie tak jak pisze sprzedajacy,moze ten bov jest tak zrobiony ze dziala bez problemu w 1.8T[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2009, 21:31_________________________________________________domjenick wytestuje twoj sposob,a tak wogole to jak Ci wszystko teraz chodzi??

Opublikowano
układ jest zamkniety

Rozumiem że w upuszczane powietrze idzie atmosfere tak?

tak

Opublikowano

,a tak wogole to jak Ci wszystko teraz chodzi??

bezproblemowo-zaraz po zamontowaniu "splittera"-zajebalem trase okolo 3,5 tys km ,a teraz jezdze z tym okolo 2 miesiecy-nic,zadnych skutkow ubocznych-Vag tez nic nie pokazuje-jest OK-polecam,zawsze mozna to zrobic lepiej,inaczej...
Opublikowano
  • Autor

no to tematu nie bylo :P ... dzieki domjenickowi :P Dzieki wielkie bedzie dzialal :P z tym