Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Zawór upustowy "BLOW OFF"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napisz,jak cos wykombinujesz-zrob fotke i dodaj do tematu splittera :wink4:

Opublikowano

Ja reznołem sobie tego "splittera by domjenick". Miałem stara sprawna dv. Użyłem takiego krućca co gazownicy montują pod wtryskiwacze. Wkręciłem go pod kątem około 30 stopni w strone tłoczka. Skasowałem średnie na fisie i w drogę: średnia po mieście ponizej 9 :mysli: . Strzał z 0,2bara jest prawie tak samo głośny jak z 0,7 wiec nie trzeba cisnąć zeby sie polansować :kox: . Dźwięk wypełniał w 100% 4 pasmówkę :decayed: . ogólnie za***iście i kosztowało mnie to tylko 20 minut :good:

Opublikowano

nie ma to jak lans po miescie-wiem o czym mowisz-kazdy sie obraca... :wink4::kox::tongue4:

Opublikowano

A czy ktoś dokładnie sprawdzał czy instalowanie BOVa ma jakiś wpływ na osiągi ? Czy przypadkiem nie są trochę słabsze ? :mysli:

Opublikowano

A czy ktoś dokładnie sprawdzał czy instalowanie BOVa ma jakiś wpływ na osiągi ? Czy przypadkiem nie są trochę słabsze ? :mysli:

wszystko jest to samo

Opublikowano

wszystko jest to samo

Nie jest to samo :decayed: Jest gorzej przy zmianach biegów :tongue4: Bo zalewa auto przez chwilę, musi przepalic nadmiar mieszanki i dopiero ciungnie :kox:

Opublikowano

nie stwierdziłem nic takiego

czas wtrysku i wynik z przepływomierza są takie same

mozliwe jest opóznienie w rozkręcaniu sie turbiny ale kogos kto chce mieć "PSSYT"

nie ma zadnego znaczenia :>

Opublikowano

opóznienie w rozkręcaniu sie turbiny

to jest wlasnie to ,o czym Poziek pisze-przez chwile zalewa,bo turbo wytracilo obroty i musi sie znow rozpedzic,zeby"dorownac" dawke powietrza do podanej dawki paliwa-ale to sa milisekundy,czy tez cala sekunda-roznie to moze byc w pojedynczych przypadkach-u mnie czasem gasl po "strzale" jesli trzeba bylo hamowac-musialem pomagac stopa utrzymac obroty,bo silnik nie mogl zassac poprzez intercooler odpowiedniej dawki powietrza,ale,jak napisalem wczesniej-roznie to moze byc w roznym silniku... :wink4:
Opublikowano

opóznienie w rozkręcaniu sie turbiny

to jest wlasnie to ,o czym Poziek pisze-przez chwile zalewa,bo turbo wytracilo obroty i musi sie znow rozpedzic,zeby"dorownac" dawke powietrza do podanej dawki paliwa-ale to sa milisekundy,czy tez cala sekunda-roznie to moze byc w pojedynczych przypadkach-u mnie czasem gasl po "strzale" jesli trzeba bylo hamowac-musialem pomagac stopa utrzymac obroty,bo silnik nie mogl zassac poprzez intercooler odpowiedniej dawki powietrza,ale,jak napisalem wczesniej-roznie to moze byc w roznym silniku... :wink4:

zmień czujnik od wody, u mnie było to samo

Opublikowano

Tomek-co ma czujnik wody, do gasniecia silnika z powodu braku powietrza?
Opublikowano

:hi:

http://www.re5pect.pl/index.php?cat_id=91 -> Zawór upustowy Typ I cena 250zł

Mam takiego BOVa w swoim AEB i nie narzekam. "Pssst" słychać na całej ulicy :)

Myśle, że nie ma sensu wydawać $$$ na lepsze BOVy, ten o którym pisze spełni Twoje oczekiwania.

chybas zapodam sobie ten zawór z Re5pecta. spawacz do teraz nic ci sie nie dzieje z autem ???

Opublikowano

z tego co wiem to nic mu nie dolega oprócz wkurwiającej i zajezdzonej przepustnicy

ale z nia był juz problem przed załozeniem BOV-a[br]Dopisany: 23 Wrzesień 2009, 18:32_________________________________________________

Tomek-co ma czujnik wody, do gasniecia silnika z powodu braku powietrza?

a nie pomyslałes ze może sie zalewa?

Opublikowano

nie Tomku-przeplywka mierzy zassane powietrze i do tego ustalana jest dawka paliwa+dane z cisnienia atmosferycznego i/lub czujnika cisnienia w kolektorze,wszystko jest tak zgrane,ze po zmianie biegu obroty turbiny spadaja ,ale powietzre powracajac do ukladu ,upuszone przez DV-utrzymuje obroty turbiny na jakims poziomie i obrotach,wiec jesli zmieniasz bieg,upuszczasz nadmiar napompowanego powietrza z powrotem do TIPa i turbio sie kreci tak samo-ale jesli wypuscisz je w atmosfere-turbo sie zatrzyma,prawie calkowicie i znow potrzebuje czasu na rozped-wiec to jest ten krociutki moment,kiedy jest podane paliwo,ale nie ma wystarczajacej dawki powietrza-przez chwile,wlasnie wtedy jest zalany,ale paliwem,ktore musi byc spalone-w silniku benzynowym-powietrze gra duza role w spalaniu-przeciez wiesz :wink4: ...,a nie dlatego,ze jest niedogrzany...

...wiec co ma czujnik wody do tego? :mysli:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam ja od tygodnia jezdze na zaworze ktory kupilem w lublinie z autkiem nic sie nie dzije koszt 300 pare zl + montarz jesem zadowolony chociaz myslalem ze bedzie troszke glosniejszy ale kiedys kupi sie lepszy wiec twierdze ze AEB 1,8T lubi Blow Off

A jezeli ktos byl na zlocie audi na torze w Lublinie slyszal jak zaworek robil psssssssssss

Opublikowano

witam ja od tygodnia jezdze na zaworze ktory kupilem w lublinie z autkiem nic sie nie dzije koszt 300 pare zl + montarz jesem zadowolony chociaz myslalem ze bedzie troszke glosniejszy ale kiedys kupi sie lepszy wiec twierdze ze AEB 1,8T lubi Blow Off

A jezeli ktos byl na zlocie audi na torze w Lublinie slyszal jak zaworek robil psssssssssss

1.8T nie lubi BOVa...koniec kropka

Opublikowano

Ja mam seryjny DV i w srodku nie slychac ale na zewnatrz jest Psss :decayed:

Opublikowano

nie Tomku-przeplywka mierzy zassane powietrze i do tego ustalana jest dawka paliwa+dane z cisnienia atmosferycznego i/lub czujnika cisnienia w kolektorze,wszystko jest tak zgrane,ze po zmianie biegu obroty turbiny spadaja ,ale powietzre powracajac do ukladu ,upuszone przez DV-utrzymuje obroty turbiny na jakims poziomie i obrotach,wiec jesli zmieniasz bieg,upuszczasz nadmiar napompowanego powietrza z powrotem do TIPa i turbio sie kreci tak samo-ale jesli wypuscisz je w atmosfere-turbo sie zatrzyma,prawie calkowicie i znow potrzebuje czasu na rozped-wiec to jest ten krociutki moment,kiedy jest podane paliwo,ale nie ma wystarczajacej dawki powietrza-przez chwile,wlasnie wtedy jest zalany,ale paliwem,ktore musi byc spalone-w silniku benzynowym-powietrze gra duza role w spalaniu-przeciez wiesz :wink4: ...,a nie dlatego,ze jest niedogrzany...

...wiec co ma czujnik wody do tego? :mysli:

z autami jest tak samo jak z kobietami, niby wiesz co jej dolega a g..... mozesz z tym zrobic :>

Opublikowano

1.8T nie lubi BOVa...koniec kropka

Mój też nie lubi. Był BOV. Jest DV TT225. I jest o wiele lepiej

Opublikowano

Był BOV. Jest DV TT225. I jest o wiele lepiej

czyli ???

Opublikowano

DVka z 225 konnej Audi TT, czy ja dobre zrozumiałem ? :cool1: