Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tulejowanie gniazd pompowtryskiwaczy opinie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie naprawde jest taki problem z BPW ? jezdze 2gi rok,mam 220tys,siedzi nowe sprzeglo,nowe wtryski,nowe szklanki i waleczek. do reszty nie mam zastrzezen... wlasnie mialem wystawic na allegro glowice z 1.9tdi bxe (octavia a3 leon) koniec2008r bo w moim niezawodnym 1.9tdi prosto z salonu skody wyszla korba bokiem :) ( tu jest wata ze miedzy 150-180tys strzzelaja sruby na korbach..niestety dowiedzialem sie po fakcie ) czytam Wasze wpisy i troche sie dziwie :) myslalem ze po wyrzuceniu balansu nie ma problemu z tym silnikiem.. jakby ktos potrzebowal taka glowice to prosze o priv,kupilem 2gi slupek do skody.

Opublikowano
a nie jest to glowica po gruntownym czyszczeniu i regeneracji?... jak sporo innych "nowych" czesci na allegro.

Firma sprzedająca tą głowicę jest poważna, ma renomę, ale dopytać nie zaszkodzi :)

Opublikowano
temat gniazd w TDI PD znam dobrze, akurat nie ma reguły czy to 1.9 awx asz afv czy 2.0 8V przy dużych przelotach robią się takie cyrki z dostawaniem ropy do oleju (w następstwie lecą wałki i szklanki) albo z kopceniem przy odpalaniu (ropa ścieka do cylindra) wymiana oringów nic nie daje. Jak szukać głowicy to jakieś świeże BLT albo inne oznaczenie nowszych 1.9, jeszcze z SDI można wyrwać świeżą rocznikowo głowicę z małym przelotem. Albo zakup nowego zamiennika z intercarsu, podobno dają rade. Dowiadywałem się kiedyś o tym tulejowaniu to coś drogo mi krzyknęli. Przerobiłem już kilka "wytartych wałków" albo wywalonych gniazd. I zawsze się ludzie dziwili jako przecież to nieśmiertelny 1.9 :) Ale prawda jest taka że robisz dobrze "czapkę" i latasz kolejne 10lat bo dół to raczej jest nie do zmęczenia (chodź są i tacy co im korby bokiem wychodzą) Fakt jest taki że silniki PD nie są wolne od wad, ale bardzo przyjemnie się nimi porusza i mają spore możliwości tuningowe;)

Moglbys jakos krocej sie wyrazic jaka glowice zalozyc zeby to wszystko dzialalo przez te kolejne 10lat? Bo widze ze sie starales w temacie opisac co i jak jednak nic z tego nie rozumie. Tak zeby nie skomplikowanie to jaka glowice zalozyc?

1,9 TDI Asz, AWX czy z tych nowych audic 1,9 TDI co maja 116km, a czy jeszcze cos innego? Glownie chodzi mi o to zeby juz nie pakowac duzo w auto raczej myslalem o uzywce glowicy i zeby ja splanowac, tyle ze nadal nie wiem jaka tam wsadzic zeby mi nie pekala miedzy cylindrami...

Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

W moim 1.9 TDI rzeczywiście gniazda były wyrobione. Sama wymiana oringów nie pomogła. Średnio chciało mi się inwestować w nową głowicę. Przebieg stosunkowo nie duży 150 tyś. km. Po regeneracji gniazd pompowtryskiwaczy problem ustał. Dodam tylko, że przy okazji głowicę splanowałem i wymieniłem uszczelniacze zaworowe. Robiłem to tutaj: Tulejowanie gniazd pompowtryskiwaczy

piyaf224lh12.jpg

Opublikowano

W moim 1.9 TDI rzeczywiście gniazda były wyrobione. Sama wymiana oringów nie pomogła. Średnio chciało mi się inwestować w nową głowicę. Przebieg stosunkowo nie duży 150 tyś. km. Po regeneracji gniazd pompowtryskiwaczy problem ustał. Dodam tylko, że przy okazji głowicę splanowałem i wymieniłem uszczelniacze zaworowe. Robiłem to tutaj: Tulejowanie gniazd pompowtryskiwaczy

piyaf224lh12.jpg

Ile cie to wyszlo? :)
Opublikowano

Ja też regeberowalem gniazda pompek u Poloka w Gliwicach. Robota profesjonalnie wykonana i spokój do końca życia :-P

• 1 rok później...
Opublikowano

Mnie wyszla naprawa bez robocizny 1750 zl.Glowica po remoncie nowe zawory,uszczelniacze,planowanie i tuleje pompowtryskow.850 zl glowica reszta material czyli kompletny rozrzadz pompa wody,komplet uszczelek(kolektor,pompa tandemowa,glowicy),nowe sruby glowicy,sruby pompek plus nowe uszczelniacze pompek.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 21.07.2012 o 08:08, Matys007 napisał:

Witam. U mnie w audi 2.5 tdi pękło gniazdo wtryskiwacza... przyjechali na miejsce bez zdejmowania głowicy wtłoczyli tulejkę i skasowali 350zł;) nie wiem jaka jest cena jeśli by się przywiozło do nich głowice albo np. jeśli robić 4 otwory... ale myślę, że jeśli ktoś chce jeszcze pojeździć taki zabieg jest opłacalny niż szukać "nowej" głowicy w której nie wiadomo co jeszcze może wyskoczyć;/

Witam,

Przepraszam za odgrzanie kotleta, czy faktycznie da radę wykonać tulejowanie gniazd pompowtrysków bez ściągania głowicy?

Można prosić o namiar?

Opublikowano
10 godzin temu, airzocho napisał:

Witam,

Przepraszam za odgrzanie kotleta, czy faktycznie da radę wykonać tulejowanie gniazd pompowtrysków bez ściągania głowicy?

Można prosić o namiar?

Teoretycznie przy odpowiednim oprzyrządowaniu taka operacja jest wykonalna, ale puki co ja o takim magiku nie słyszałem :naughty:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jakie sa jeszcze obajwy wybitych gniazd pompowtryskiwaczy oprocz trudnego rozruchu na zimnym silniku?

Opublikowano

Może się jeszcze olej napędowy dostawać do oleju silnikowego.

Opublikowano

Mam problem z odpalaniem i nierowna praca przez pare sekund oraz pojawia sie dosc obfite  niebieskie dymienie przez pare sekund podczas odpalania w temperaturach ponizej 3 stopni po dlugim postoju auta.

wymienione wszytkie swiece

wymienione oringi na pompkach

najgorszy z pompowtryskow ma wartosc +0.8 , pozsotale 3 maja kolo -0,2 

wiec wychodzi na to ze to wina wybitych gniazd.

chyba ze macie jeszzce jakies pomysly.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.02.2018 o 18:02, kubabkb napisał:

Ja właśnie u siebie w pracy naprawiłem głowice od A4b6 1.9 tdi avf problemem były wygniecione gniazda pompowtryskiwaczy a że auto ma przebieg 491 tys km to robię całkowicie. remoncie silnika głowica wyszła ładnie a że pracuje na frezarkę Cnc to wszystko ładnie i sprawnie poszło 

Opublikowano

A materiał zastosowałem lepszy niż rodzimy to potrzyma dłużej niż oryginał

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Panowie,

Odświeżam temat. Mam powyrabiane gniazda w swoim BPW tak, że już muszę zmienić głowicę. Wziąć AVF czy AWX?

Chciałbym, żeby następna była pancerna w miarę możliwości ?