Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Listwy LED , czyli tzw. pseudo lampy dzienne !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam taka małą dygresje, którą Chce się z Wami szanowni forumowicze podzielić ..... :hi:

Chodzi mi o listwy LED, które jakiś czas temu zainstalowałem sobie w swojej A4 B6 2001 ... :good:

Efekt z moimi xenonami jest ciekawy, oczywiście postarałem się, aby nie przypominało to wiejskiego tunningu.. :tongue4:

I wszystko by było sielankowe, gdyby nie fakt,

że do moich uszu dotarła informacja o coraz częstszych zatrzymaniach przez policje ,

podobnych właścicieli owych konstrukcji .... :embarrassed:

Oczywiści wiem, że instalacja tych listw jest oficjalnie nie dozwolone i nie posiada homologacji (RL E11)....

Jednak pytanie brzmi, komu to szkodzi? .. skoro sam dość często mijam na trasie auta i nic mnie nie oślepia ....

Najzabawniejszy jest fakt, że Nam nie wolno jeździć z delikatnymi diodkami , a Policja nic nie robi z TIR`ami ,

które dość często posiadają całe rozwieszone "choinki" na atrapie..... :angry:

Co myślicie o tym .... ???

Opublikowano

ja uważam że te diody to druciarstwo i napewno bym sobie takiego czegoś nie założył

no ale to tylko moje zdanie :hi:

Opublikowano
  • Autor

tak ale org. kosztują sporo kasy ... i nie zawsze pasują .. bo zwykle są do A6 ...

Tutaj nie prezentują się tak źle ...

Opublikowano

wrzuć fotkę

Opublikowano

Jak widzę pacjenta to śmiga z neonem rurkowym z zderzaku i wydaje mu się że zwalnia go to z obowiązku zapalania świateł bo jak sam twierdzi ma dejlajty , to ogarnia mnie gromki śmiech .

Ostatnio nawet koleś miał wydziabane całe kratki tych ledach i wyglądał z daleka jak by kratki pomalowane były na biało :sick3: :sick3:

Oryginalne tak ..na metry nie :hi:

Opublikowano

ja uważam że te diody to druciarstwo i napewno bym sobie takiego czegoś nie założył

no ale to tylko moje zdanie :hi:

moje zdanie jest dokładnie identyczne - jak widzę te wszystkie auta na naszych drogach z tymi pseudo diodami to mam dość - zawsze się zastanawiam co montujący miał na myśli kupując to i zakładając.

Ani to wyglądu, ani to oświetlenie, żadna to radośc dla kierowcy ( bo sam tego nie widzi ) a dla jadących z przeciwka tylko powód do smiechu - jeszcze nie widziałem ładnie wyglądających diód poza ori

Opublikowano
  • Autor

cóż panowie ... nie są to rurki .... ale postaram sie wrzucić fotki, aby było jasne ....

ale bardziej mnie interesuje dlaczego policja nas się czepia, a klientów co ganiają TIR`amie nie !!!!![br]Dopisany: 07 Październik 2009, 09:55_________________________________________________widzę, że nie ma co rozwijać tego wątku ,

bo już mieliście okazje skomentować podobne wykonanie ...

Cóż są róże gusta, ale Mi się podoba ... a sama listwa ma mieć efekt wizualny a nie praktyczny ... [br]Dopisany: 07 Październik 2009, 10:05_________________________________________________http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t61135.0.html;highlight=led

Opublikowano

cóż panowie ... nie są to rurki .... ale postaram sie wrzucić fotki, aby było jasne ....

ale bardziej mnie interesuje dlaczego policja nas się czepia, a klientów co ganiają TIR`amie nie !!!!!

wszystko co nie zgodne z prawem jest wychwytywane i karane.

Jedne w większym drugie mniejszym stopniu.

Jedno bardziej kuje w oczy nasze władze drugie mniej - no i kwestia szczęścia ( jednego złapią 2 razy w miesiacu innego ani razu przez 2 lata )

Opublikowano
  • Autor

masz racje ....

nigdy nie wiadomo na kogo się trafi ....

swoja droga jeszcze niedawno policja wszystkich zatrzymywała o przyciemniane szyby ...

Opublikowano

Witam wszystkich, mam taka małą dygresje, którą Chce się z Wami szanowni forumowicze podzielić ..... :hi:

Chodzi mi o listwy LED, które jakiś czas temu zainstalowałem sobie w swojej A4 B6 2001 ... :good:

Efekt z moimi xenonami jest ciekawy, oczywiście postarałem się, aby nie przypominało to wiejskiego tunningu.. :tongue4:

I wszystko by było sielankowe, gdyby nie fakt,

że do moich uszu dotarła informacja o coraz częstszych zatrzymaniach przez policje ,

podobnych właścicieli owych konstrukcji .... :embarrassed:

Oczywiści wiem, że instalacja tych listw jest oficjalnie nie dozwolone i nie posiada homologacji (RL E11)....

Jednak pytanie brzmi, komu to szkodzi? .. skoro sam dość często mijam na trasie auta i nic mnie nie oślepia ....

Najzabawniejszy jest fakt, że Nam nie wolno jeździć z delikatnymi diodkami , a Policja nic nie robi z TIR`ami ,

które dość często posiadają całe rozwieszone "choinki" na atrapie..... :angry:

Co myślicie o tym .... ???

Takie prawo. Nie pytaj czy przeszkadza czy nie. Jak palisz trawe to tez nikomu nie szkodzi.. A jednak zakazane.. :naughty:

Opublikowano

Jak palisz trawe to tez nikomu nie szkodzi..

Mi na przykład bardzo przeszkadza :decayed:

Opublikowano

ty lamusie

Opublikowano

ty lamusie

Mnie też... :wink4:

A co do tych pseudo ledów to nie ma to efektu wizualnego na PLUS tylko niestety odwrotnie. :thumbdown: Z całym szacunkiem... :hi:

[...] ale bardziej mnie interesuje dlaczego policja nas się czepia, a klientów co ganiają TIR`amie nie !!!!!

A masz jakiegos znajomego, który ma takie cuda na TIRze i nie złapała go policja i nie ukarała albo w drugą stronę? Myślę, że jedna karają za niedozwolone oświetlenia czy to na osobówkach czy na ciężarowych. :good:

Pozdrawiam

Opublikowano
ale bardziej mnie interesuje dlaczego policja nas się czepia, a klientów co ganiają TIR`amie nie !!!!!

a moze dlatego ze TIR'y maja lampki koloru pomaranczowego, a moze dlatego ze TIR'y to samochody wielkogabarytowe i musze miec oswietlone gorne krawedzie samochodu/naczepy.....

swoja droga mam dokladnie to samo zdanie

jak widzę te wszystkie auta na naszych drogach z tymi pseudo diodami to mam dość - zawsze się zastanawiam co montujący miał na myśli kupując to i zakładając.

Ani to wyglądu, ani to oświetlenie, żadna to radośc dla kierowcy ( bo sam tego nie widzi ) a dla jadących z przeciwka tylko powód do smiechu - jeszcze nie widziałem ładnie wyglądających diód poza ori

Opublikowano

ja juz nie moge patrzec na ta wioche ostatnio widzialem ledy w renault thalii przekomicznie to wygladalo:)

Opublikowano

Dla mnie tak samo, ledy (oprócz tych Somesowych) to wiocha. A jak są niebieskie to w ogóle :sick3:

Powtórzę się, taka choinka (światła+zapalone ledy) w nocy dostaje ode mnie długimi.

Aaa wypalanie trawy to głupota i powinno to wszystkim przeszkadzać. Niestety u nas w kraju panuje w tej kwestii ciemnota. Na szczęście coraz mniejsza.

Opublikowano
  • Autor

w takim razie w sobotę robię zakup org i a te demontuje ....

Z góry wielkie dzięki za uwagi ... :hi:

Opublikowano

Jak dla mnie to totalny szajs.

Wnerwia mnie coraz to większa ilość wszelkiego rodzaju zlomu który ma pozakładane niby diody niby "dejlajty" :) Bedzie to raczej wyglądało dokładnie tak samo jak i z "ksenami"... zaczeli zakładac do coraz to większego badziewia i zaczely sie akcje policyjne...

Chociaz nie wiem co oślepia bardziej: zle wyregulowany ksenon....gówniane "dejlajty" w postaci diood czy walnięty amerykanin z nieprzystosowanymi na Europe swiatłami....

Tak jak mowicie w oryginale dzienne wygladają całkiem ładnie....ale druciarstwo powinno byc zakazane.

Dziekuje :hi:

Opublikowano

Zaczęło się :naughty: Tylko czekałem kiedy władza się weźmie za te choinkowe LEDy :>