Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2.0 TFSI AXX by DynoSoft Wrocław 441KM i 510Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paliwo może się skończyć od obrotów też nie koniecznie od mocy, zależy jak wysoko będzie się kręcić ta jednostka. :gwizdanie:

a czy akurat z tego nie wynika to samo?

Wraz ze wzrostem obrotów ma się mniej czasu na podanie paliwa.

Opublikowano

Paliwo może się skończyć od obrotów też nie koniecznie od mocy, zależy jak wysoko będzie się kręcić ta jednostka. :gwizdanie:

a czy akurat z tego nie wynika to samo?

Wraz ze wzrostem obrotów ma się mniej czasu na podanie paliwa.

no tak, ale to chyba głównie chodzi o wtryski i ich możliwości... i jakie te obroty musiały by być >10krpm? to zależy właśnie przy jakiej mocy. czyli jak szybko i jak dużo... czyli mniej więcej wynika to samo? ciągle chodzi o moc... w końcu moc i tak zależy od obrotów...

Opublikowano

W końcu małymi kroczkami dochodzimy do ładu i składu z moim autem,dziś udało nam sie osiągnąc narazie 411km i 510Nm płasko przy seryjnych zapłonach i seryjnym ćisnieniu na railu 110 bar.

Najgorsze jest to że te auta sie bardzo długo programują i w ciagu dnia naprawde można zrobic mało wersji softu.Tak czy siak jesteśmy pełni optymizmu. wyjdzie coś bardziej konkretnego to wstawie wykres bo ten narazie nas nie zadowala.

Opublikowano

W końcu małymi kroczkami dochodzimy do ładu i składu z moim autem,dziś udało nam sie osiągnąc narazie 411km i 510Nm płasko przy seryjnych zapłonach i seryjnym ćisnieniu na railu 110 bar.

Najgorsze jest to że te auta sie bardzo długo programują i w ciagu dnia naprawde można zrobic mało wersji softu.Tak czy siak jesteśmy pełni optymizmu. wyjdzie coś bardziej konkretnego to wstawie wykres bo ten narazie nas nie zadowala.

toz to bedzie podgryzac RS6 przy takich mocach albo zrobi mu papa :polew::good:

Opublikowano

A ten spadek na końcu to tak już po prostu jest w tym silniku ?

Opublikowano

A ten spadek na końcu to tak już po prostu jest w tym silniku ?

spadek czego?moc mamy przy 6700 a przy 7000 tys obr 420Nm więc spadek czego?Na moje życzenie nie wypłaszczyliśmy momentu na 470Nm wtedy było by bardziej płasko.

Opublikowano

N ie no przebiegi i cyferki mnie się podobają :wink4: Chodziło mi tylko o ten spadek mocy na końcu czy to jest naturalne, nic więcej :wink4:

Skoro jeszcze nie jesteście zadowoleni to w jaką moc i do ilu zamierzacie kręcić tą bestie ? :>

Opublikowano

no konkretnie to juz musi biegac :gwizdanie:

Opublikowano

Cyferki mnie się podobają, ale to turbo to małe nie jest kiedy wstaje przy 5kRpm. 511Nm jak na benzynę 2.0L to bardzo dużo, ale pewnie jest Pik na doładowaniu z dołu większy i potem wraz ze wzrostem obrotów doładowanie spada. Żeby było płasko to faktycznie musielibyście spłaszczyć doładowanie. Ale pewnie chcecie uzyskać jak najwięcej koksu. Żeby moc max była przy 7kRpm to chyba będzie potrzeba ostrzejszych wałków, o ile już nie siedzą :) No, ale zakres obrotów użytecznych to i tak będzie 5-7kRpm, więc auto miastowe to nie będzie.

Zdradzicie w końcu co to za turbo, bo jeszcze nie odpowiedzieliście :gwizdanie:

Opublikowano

Widziałem, oglądałem i powiem szczerze, że zaje.....e niepozorny popierdalacz :good: Gratuluje projektu :wink4:

Opublikowano

Cyferki mnie się podobają, ale to turbo to małe nie jest kiedy wstaje przy 5kRpm. 511Nm jak na benzynę 2.0L to bardzo dużo, ale pewnie jest Pik na doładowaniu z dołu większy i potem wraz ze wzrostem obrotów doładowanie spada. Żeby było płasko to faktycznie musielibyście spłaszczyć doładowanie. Ale pewnie chcecie uzyskać jak najwięcej koksu. Żeby moc max była przy 7kRpm to chyba będzie potrzeba ostrzejszych wałków, o ile już nie siedzą :) No, ale zakres obrotów użytecznych to i tak będzie 5-7kRpm, więc auto miastowe to nie będzie.

Zdradzicie w końcu co to za turbo, bo jeszcze nie odpowiedzieliście :gwizdanie:

auto jedzie póki co od 4,5 do 7,zakres faktycznie mały ale chyba mamy jakąs awarie bo wczesniej lepiej nam wstawało,jest jakis mega swist którego nie moge znaleść.

Turbo to garett na kulkach tuningowy[br]Dopisany: 26 Marzec 2010, 23:38_________________________________________________Dzis znów chwila była na strojonko,wiemy już jak moc na górze zrobic co widac na wykresie.

Moc na 461Km na doładowaniu 1,8 bara a 443KM nba doładowaniu 1,55 bara,jak widać nie ma po co dmuchac w silnik dużych doładowań.Jeśli będzie siła jutro kolejny dzień walki.

'>http://img27.imageshack.us/i/a3461.jpg/"]a3461.jpg

Opublikowano

Miras respect :hi:

Wpadnę do Was to musicie mnie przewieźć :decayed:

Opublikowano (edytowane)

No chłopaki widzę światowy poziom - nie ma co.

Nawiasem mówiąc - dzięki za zrobienie mojego szerszenia - Miras doskonaly program ;)

Edytowane przez zarowka79
Opublikowano

ile sekund pokazalo na 0-100 ? :cool1:

Opublikowano

Tutaj nalezalo by zapytac ile pokazalo 243km/h

Do setki mysle ze spokoje z 1 - 2 sekundy mniej niz na ori :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

powinieneś dostać złotą łopatę za odkopanie takiego starego tematu ... EOT..

Opublikowano

Coz - lepiej pozno niz wcale :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

cl216.jpg

:hi: