sedi Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Witam, Dziś zauważyłem a właściwie usłyszałem takie jakby klekotanie na wolnych obrotach jakby się coś tukło i raz jest raz nie ma a po dodaniu gazu tego nie słychać,wie ktoś co to może być?
Daimos Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 mogą to być popychacze hydrauliczne, wtedy dźwięk znika po kilku sekundach lub po dodaniu gazu jeżeli występuje to tylko podczas zimnego rozruchu to nie przejmowałbym się, sprawdź też poziom oleju
sedi Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 olej był wymieniany przy 210 tys. teraz jest 223tys i wlasnie szykuje sie do wymiany,zaobserwuje na ciepłym silniku czyli raczej nic poważnego? Przejechałem około 15km i też w sumie taki dźwięk był.
PINIOWROCLAW Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Sprawdz czy to nie czasem kompresor klimy,wlacz klimatyzacje ,jezeli przestanie to musisz wynienic gumki.
Madas Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 przede wszystkim podepnij Vaga
sedi Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 właśnie po wielkich poszukiwaniach wyszło że po włączeniu klimy dźwięku nie ma:) kierunek już znalazłem,ktoś mi sugerował że jakieś sprzęgło od kompresora od klimy ale nie znam się na tym:( PINIOWROCLAW a o co chodzi z tymi gumkami?
ALBINEK Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 W sprzęgiełku od klimy są gumki jak się wytrą to właśnie masz taki dziwny dżwięk .Na forum ktoś to fajnie opisał ale nie pamiętam tytułu .Może ktoś poda ci link ,a jak nie to szukaj
akjam Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Proszę Cię bardzo kolego sedi: http://www.a4-klub.pl/smf/b7_blb_nierowna_praca_silnika_i_dziwne_trzaski-t81294.0.html;all= Tutaj masz wątek dotyczący tych dziwnych odgłosów i chyba tutaj znajdziesz odpowiedź..
turdzi Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Proszę Cię bardzo kolego sedi: http://www.a4-klub.pl/smf/b7_blb_nierowna_praca_silnika_i_dziwne_trzaski-t81294.0.html;all= Tutaj masz wątek dotyczący tych dziwnych odgłosów i chyba tutaj znajdziesz odpowiedź.. tym bardzie ze jak na BLB to 223 tys przelotu to juz dosc duzo
Madas Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 jak na polskie warunki to dużo ale w niemcowni pewnie te 223 tys to mały przebieg nawet w BLB
sedi Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 kupiłem go przy przebiego 220tys. wiec 3tys km zrobione w Polsce ale znam przebiegi w tych autach ponad 350 tys..... W B7 juz nie sa te silniki co "kultowe" 1.9 wiec uwazam czy to jest BLB czy inny wszystko zalezy od eksploatacji i szczęścia:) A jakie macie przebiegi w Waszych BLBekach;)?
Madas Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 kupiłem go przy przebiego 220tys. wiec 3tys km zrobione w Polsce ale znam przebiegi w tych autach ponad 350 tys..... W B7 juz nie sa te silniki co "kultowe" 1.9 wiec uwazam czy to jest BLB czy inny wszystko zalezy od eksploatacji i szczęścia:) właśnie to miałem na myśli ... auta w polsce kupione z niemcowni mają mniejsze przebiegi - cud .... więc coś tam czasem wysiada ....
sedi Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 Madas zgdadzam się z Tobą w 100% a Twoja niunia spoko?
Madas Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Madas zgdadzam się z Tobą w 100% a Twoja niunia spoko? póki co tak ... tylko dużo jeżdżę w mieście 90% i muszę chyba sobie turbinkę dać do przeczyszczenia ... poza tym nic nie szarpie, nie przerywa ... jeździ się bdb .... oby tak dalej .... zmieniłem tylko sprzęgło alternatora ( norma ) ....
sedi Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 a jaki masz przebieg?sprzęgło od alternatora - jakie miałeś objawy?Ja musze chyba te gumki od klimy zmienic bo na wył. klimie cos klekota;)
Madas Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 a jaki masz przebieg?sprzęgło od alternatora - jakie miałeś objawy?Ja musze chyba te gumki od klimy zmienic bo na wył. klimie cos klekota;) 148 tys, kupiłem go jak miał 108 tyś .... objawy takie że jak skręcisz koła to piszczy jak opętamy ....
sedi Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 narazie tego nie mam ale widzę że malutki przebieg,ja mam 223tys i jezdze nie mam zamiaru sie zastanawiac co sie moze stac bo tak bym jezdzil busem,wysterczy wejsc na mobile i zobaczyc jakie tam sa przebiegi i da sie,teraz mam zamiar zalac ten uszlachetniacz STP i zobaczymy co bedzie,bo na luzie troszke nim buja czasami delktanie;)
sedi Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 a lałeś to STP lub podobne?Podobno spoko i troszke lepiej pracuje silnik,chodzi mi o kulture pracy.
Rekomendowane odpowiedzi