piotr26a4 Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Kolego powiedz jak sobie poradziłeś z wybiciem starych i z wbiciem nowych no i oczywiście czy ściągałeś całą belkę...?
Doman13 Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Auto postawiłem nad kanałem i ja działałem z kanału (koło na podnośniku) tuleja wyszła jak użyłem 5 kilowego młotka i rurki ale dopiero wtedy jak się na nią wkurzyłem. Wkładanie trzeba robić delikatnie i bez młotka. Posmarowałem tuleję mydłem i wcisnąłem specjalnie szybko skonstruowanym ściągaczem. i 80 zł w kieszeni zostało :-)
piotr26a4 Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 Dzięki kolego za informację myślę że w przyszłym tygodniu się za to zabiorę pozdrawiam
AudioBas Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Masz schemat tego ściągacza? Będę wymieniał amortyzatory i te gumki chyba też wymienię
piotr26a4 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Koledzy czy jak się wymienia tuleje belki to trzeba wymienić również śruby?
A4-Tomek Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 ja również musze wymienić silenbloki bo zawieszenie puka mi jak cholera na stacji diagnostycznej pokazali mi jak chodzi tylna belka i jest kiepsko. Belka ma duzy zakres ruchu przód i tył obie strony jak i na boki sie przemieszcza. Z tego co się zorientowałem to silenblock od Lemfordera to koszt 80zł za szt. i nic innego nie bede montować ze wzgl. na nasze daremne drogi. Mechanik zawołał mi 400 zł za wymiane a widze ze roboty z tym od cholery
piotr26a4 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Ja dorabiam sobie ściągacz niby idzie wtedy bez kłopotu zobaczymy jak będzie ok to dla chętnych wyślę zdjęcia ściągacza
konus Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 wybić można rurą i młotkiem a do założenia użyłem długiego gwintowanego druta bodajże 12 albo 14 mm, który przełożyłem przez tuleje i powoli kręciłem nakrętkami stukając delikatnie w belkę :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi