nowekbdg Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Chciałem opisać jak zamontowałem głośniczki 6x9 lanzar Vibe w tylnych boczkach Potrzebujemy: Wiertarkę wyrzynarkę Wiertla najlepiej do drewna Mata do wyciszenia pisak Odkręcanie Tapicerki: 2 śrubki na rogach u góry 1 śrubka w korbce 1 śrubka przy uchwycie zamykania i pod nią tez 1 Zdjąłem boczek odłączyłem elektrykę i do dzieła. 1 co odmierzyłem głośnik na boczku od zewnątrz wytoczyłem linie pisakiem i wywierciłem wiertlem na środku dziurkę.No i czas na wyżynarkę zaczynamy od środka zależy kto ma jaka i wycinamy owal.Najpierw trochę mniejszy niż wyrysowałem później dopasowujemy głośnik i można przyciąć ewentualnie.(przy cieciu trzeba uważać na zaczepy dolne i przewody od dolnej lampki...)Jeżeli już wszystko pasuje zaznaczamy otwory na głośnik.Wiertarka i jazda w moim przypadku 4 dziury... Śrubki zakładamy z nakładkami i podkładkami wszystko ładnie dociągamy i jest cacy. Polecam do elektrycznych szyb ja u siebie zakładam inne korbki okrągłe więc nie będzie mi przeszkadzać.Radze osadzać głośnik jak najniżej ewentualnie jakieś wzmocnienie tac drewienka czy coś wzdłuż i poprzek.Wszystko pięknie mieści się w drzwi. No i tak to wyszło Już skrzynka nie potrzebna;]
Kowi87 Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Całkiem fajnie Ci to wyszło Wygłuszałes dzwi?? Tylko szkoda że głosnik przymocowałes do tapicerki, teraz będzie odczuwalny rezonans
nowekbdg Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Opublikowano 5 Listopada 2009 Nie rusza się praktycznie i fizycznie dość sztywno[br]Dopisany: 05 Listopad 2009, 23:48_________________________________________________Oczywiście ze tak bo inaczej porażka by była
marczan500 Opublikowano 27 Grudnia 2009 Opublikowano 27 Grudnia 2009 a jak z korbka do szyby opuszczania nie przeszkadza czy ja przerobiles pozdr.
nowekbdg Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2009 przewszkadza musze przerobic ale zima nastala i juz niema gdzie
wujo1 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 hmm mi to się nie podoba audio w A4 jest bardzo dobre, nie lepiej było oryginalnie ??
Kwaśniewski Opublikowano 28 Grudnia 2009 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Dodam że nie ma sensu instalować w tym miejscu co zamontował kolega nowekbdg głośników 6x9 trój-drożnych, wystarczą nisko-średniotonowe 6x9, bo wyższe tony i tak zostaną całkowicie stłumione. Z tego samego powodu w przednich drzwiach głośnik wysoko tonowy jest koło klamki. Pozdro
nowekbdg Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2009 :> Z przodu sa tylko wysokotonowe a tyl jest na bas skrzynia dodaje poteznego basu a te 6x9 dodaja troche z tylu wysokiego tonu i poglebiaja bas zeby nie dudnilo tak po uszach jest to slycszalne
Kwaśniewski Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 No to z przodu masz praktycznie tylko niskie i wysokie tony, głośniki w tylnich drzwiach uzupełniają kick-bass i średnie tony. Ale wystarczy że dwóch pasażerów siądzie z tyłu i nogami ładnie stłumią wysokie tony. Ale jeśli Tobie pasuje taki dźwięk to ok, tylko zwracam uwagę że jest to nie poprawne ułożenie sceny dźwiękowej.
_Solar_ Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 ta maskownica to zdecydowanie ładniej by sie prezentowała zwykła czarna
tauron Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 Hmm nie widzi mi się to jakoś , jak dla mnie to za duże są do tych drzwi , a efekt byłby lepszy gdyby były zamontowane na tylnej półce , kolega Kwaśniewski dobrze napisał że dzwięk i tak będzie stłumiony , noo chyba że to ma robić dużo chałasu ale dzwięku z tego nie będzie i jestem tego pewien nie raz już to przerabiałem i to nie tylko na A4. ale to już rzecz gustu kto i co robi w swoim aucie , :gwizdanie:
nowekbdg Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Opublikowano 9 Lutego 2010 Pułki w avancie brak Chyba ze na stałe Dźwięk daje gdyż ci co siedzą z tylu to słyszą bass i dźwięk.
nowekbdg Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Boczki już na ori zmienione:)
wojciu0308 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Boczki już na ori zmienione:) a glosniki w tylnej polce?
nowekbdg Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2010 To jak się zrobi tylną półkę składaną jak Brama garażowa to tak
wojciu0308 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 no tak ty masz kombi wez to sprzedaj i nie szpec auta :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi