szafir85 Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Witam! Od dwóch dni autko rano gorzej mi odpala tzn. musze krecic ok 4 sekund, przedtem tego nie było, wiem że swiece działają dopiero powyżej 5 stopni, ale gdy jest powyzej tej temperatury czy swiece nie dogrzewają lekko w jakiś sposób?? Jeśli to nie świece to co może być przyczyną??? Pozdrawiam
kamil21 Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 najpierw sprawdz akumulator moze zalales jakas trefna rope
szafir85 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 Heh juz mi ojciec mówił zebym go oszczędzał i nie podłączał sub (no ale cóż siła wyższa) czy slaby AQ może być tego przyczyną?
lukasssw Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 A jak odpala na zagrzanym silniku???? , może coś nie tak z układem paliwowym (zapchany filtr paliwa)
Szewczenko7 Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Jakby siadl aku to raczej bys nie odpalil
szafir85 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 Co do ropy to niemożliwe bo to jeszcze cały czas to samo tankowanie a przedtem było dobrze, na zagrzanym silniku wystarczy ze dotkne kluczyka i chodzi, filrt paliwa i reszta filtrów była bymieniana 2 tyg temu jak sprowadzilem autko, A co do tego AQ to słyszałem (niewiem czy prawda) ze diesel potrzebuje dobrego, a ten mój juz raczej jest na wykończeniu planowalem jego wymiane przed zimą. Jeszcze raz poruszam kwestie tych świec żarowych czy to może być ich wina, jutro podjade do mechaniora niech je sprawdzi na wszelki wypadek, co myślicie?? Pozdro[br]Dopisany: 16 Maj 2007, 21:57 _________________________________________________Aha i zapomnialem dodać ze problem ten pojawił się po tym jak dzień wcześniej miałem włączoną muzyczke na postoju i wzmak oczywiście też włączony czyli AQ dostal w dupe mimo tego ze i tak za dobry już nie jest
Norbi TDI Opublikowano 16 Maja 2007 Opublikowano 16 Maja 2007 Aku jeśli by się skonczył to napewno niemiałby siły zakręcić około 4sek . A jak odpali to dymi ?jeśli tak to na jaki kolor ?
szafir85 Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Opublikowano 16 Maja 2007 no dzis jak go tak dlużej musialem krecic to na bialo sobie zrobil po odpaleniu
Gość Goodspit Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 AQ nie ma tutaj raczej nic do rzeczy, gdyby to była jego wina to byś nie dał rady tyle kręcić. Biały dym świadczy o niespalonym paliwie - a więc: sprawdź świece (kawałek kabelka i parę minutek roboty i będziesz miał pewność), jeśli świece w porządku to podepnij VAGa i sprawdź jaką dawkę paliwa dostaje.
spanky Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 swiece w dzisiejszych temperaturach zapadły w sen letni wiec daj im spokoj .... co do AQ to jak najbardziej moze byc przyczyna ciezkiego odpalania ... ale najprawdopodobniej masz problemy z: -kat wtrysku (biały dymek po utrudnionym odpaleniu) - podepnij Vag'a i sprawdz blok 000 (basic settings) . -druga opcja to zapowietrzony uklad paliwowy/zle zamontowany filtr paliwa . P.S kiedy wymieniany byl rozrząd ? P.S a najlepiej to podepnij VAga i zobacz co w TDI-lku piszczy ....
Gość Goodspit Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 Oj spanky wcale jeszcze nie zapadły tak bardzo, nad ranem jeszcze chłodno jest, temp. niewiele powyżej zera w nocy to się jeszcze mogą podgrzewać Aczkolwiek u mnie nawet przy dużych mrozach nie grzały świece a auto odpalało bez żadnego dymu.
bratpit Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 A może klin zrobił pa pa ,ale najpierw napisał być o jaki i silnik dokładnie ci chodzi bo szukam i szukam
dssn Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 stawiałbym tak jak spajki, kąt wtrysku lub filtr paliwa
spanky Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 stawiałbym tak jak spajki, kąt wtrysku lub filtr paliwa spanky ... A może klin zrobił pa pa ,ale najpierw napisał być o jaki i silnik dokładnie ci chodzi bo szukam i szukam dlatego tez zadałem pytanko o rozrzad ... widac ze autko swiezo sprowadzone
dssn Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 hehehe spajki lepiej brzmi ale ok spanky spanky
szafir85 Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Opublikowano 17 Maja 2007 klin?? po sprowadzeniu wszystkie filtry byly wymieniane, rozrząd, oraz olej. Ale zauważyłem ze jak wczoraj oszczedzalem AQ (jazda bez wlaczonego suba) to dzis już lepiej zapalil i bez dymku, wiec moze on ma jakiś wpływ na to?? Świece dzis sprawdzilem wszystkie są ok. Co do silnika to dokłądnie nie jestem w stanie okreslic tylko rok 95 1,9 TDI 90 koników, ale oznaczenia jego nieznam:(
Gość Goodspit Opublikowano 17 Maja 2007 Opublikowano 17 Maja 2007 To sprawdź w książce serwisowej a jak nie masz książki to w bagażniku przy kole zapasowym jet naklejka.
Rekomendowane odpowiedzi