Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] 18" nie za duże do silnika 1,6 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy 18" do silnika 1.6 beda OK????i jakie szeroki opony jak ok??

Opublikowano
  • Autor

jakie bys proponowal????za slaby silnik???

Opublikowano

kupuj 18ki, dynamiki myślę że nie poczujesz różnicy między 17-18 :)

Opublikowano

Poczujesz spadek osiągów i wzrost spalania przy zmianie na 18'' (225/40R18), ale jeżeli zdecydujesz się na 17'' to będzie dokładnie taki sam efekt. Albo duże felgi, super prowadzenie auta na zakrętach, ale większe spalanie i gorsze przyspieszenie. Ja uznałem, że to i tak po prostej nie jedzie, to niech chociaż będzie trochę frajdy po zakrętach :tongue4:

Opublikowano

1,6 szybkie i tak nie jest, więc może chociaż na 18" będzie ładniejsze :tongue4:

Opublikowano

Bierz 18. Postaw na Lans :kox:

Opublikowano

18 tył 255/35 :a4fan:

Bez przesady. :gwizdanie:

225/40 :good:

Opublikowano

widze ze kazdy juz doradza jaka opone zalozyc, a nikt nie wie jakiej szerokosci bedzie felga :gwizdanie: moze kolega kupi 11x18"...

:polew:

Opublikowano

oponki 225/40/18 felga troszke duza do 1.6 :no:

Ja jeżdże na 18" (225/40/18) z silnikiem 1.6 i jakoś daje rade, z tym że ogólnie mało jeżdżę i głównie po mieście

A wygląd wiadomojaki :gwizdanie:

a453.jpg

Opublikowano

Każdy poleca 225/40, bo wąski kapieć ma mniejsze opory, co przy słabszym silniku (poniżej 150PS) ma duże znaczenie.

Zakładanie 255/35 na tył, gdzie taki laczek ledwie się mieści przy idealnym zgraniu opony z nadkolem mija się z celem. Tak samo felga 11J, która niewątpliwie będzie dużo więcej ważyła od normalnego rozmiaru (7,5 do 8,5)

Opublikowano

Ja jeżdże na 18" (225/40/18) z silnikiem 1.6 i jakoś daje rade

Fakt, co tam, że auto nie przyśpiesza ważne, że wygląda. :polew:

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy, to 1.6 i tak nie jedzie i tak, więc dlaczego by nie poprawić jej wyglądu.

Młody ma schwarz pakiet S4 przy silniku 1.9 tdi - i to nawet bez soft'u.

Jakby wychodzić z takiego założenia, to jedynym "mod'em" będzie okresowe dolewanie paliwa i płynu spryskiwaczy :naughty:

Zakładaj fele - nie będzie i tak jeździć, a zyska na wyglądzie :good:

Zakładaj fele 18x8" i kapciochy 225/40

Opublikowano

Kupuj felgi 18" chociaż poprawisz jej wygląd a toczyć się i tak będzie :hi: ja u siebie miałem 17" i dawało radę przy motorze 1.6 :good: W moim podpisie masz link do mojej a4 b5 1.6 to se looknij

Opublikowano

Jezdze na 225/40 18" i szczerze mowiac to nie poczulem wogole zadnej roznicy w osiagach miedzy nimi a 15" stkami .Moze to sa jakies setne sekudny roznicy ale dla mnie nie zauwazalne Jedyna roznica to ze kierownica ciezej chodzi np przy parkowaniu i autko wiecej pali. :tongue4: Zakładaj śmiało 18" :good:

Opublikowano

Ja jeżdze na 235/45/17 i nie narzekam. 1.6 mocy wielkiej nie ma ale przynajmniej jakoś wyglada. Teraz jakbym kupował fele to bym pewnie 18" kupił. Ogromnego spadku mocy nie poczujesz. Ale jak zaglebisz i dasz oponke to w zakretach aż milej sie jeździ :naughty:

Opublikowano

Ja jeżdże na 18" (225/40/18) z silnikiem 1.6 i jakoś daje rade

Fakt, co tam, że auto nie przyśpiesza ważne, że wygląda. :polew:

rav, w Warszawskich korkach takie same przyspieszenie ma maluch na 15" i np.RS4 :polew:

bryndal, bierz 18" i oponki 225/40, szału nie ma z osiągami ale jak jesteś przyzwyczajony już do swojego silnika to duzej różnicy nie poczujesz a zyskasz na wyglądzie i prowadzeniu auta w zakrętach :good:

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy, to 1.6 i tak nie jedzie i tak, więc dlaczego by nie poprawić jej wyglądu.

Młody ma schwarz pakiet S4 przy silniku 1.9 tdi - i to nawet bez soft'u.

Jakby wychodzić z takiego założenia, to jedynym "mod'em" będzie okresowe dolewanie paliwa i płynu spryskiwaczy :naughty:

Zakładaj fele - nie będzie i tak jeździć, a zyska na wyglądzie :good:

Zakładaj fele 18x8" i kapciochy 225/40

Hmmm :mysli: mowa o mnie :bicz3: :wink4: tylko 1.9 130 to nie jeden 1.6 :)

A tak serio co za różnica będzie jak wsadzisz 16 czy 17 i tak szybciej nie pojedzie a na 18 będzie wypas :rolleyes: