Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ASB] 3.0 tdi Audi Exclusive, Milltek, Kiera RS5, BOSE, MS Design DTM, pedały RS4, srabilizatory RS4, hamulce S4, skóry Valcona Black/Cognac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A sluchales wydechu Patroxa? :cool1:

Jak to brzmialo?

Opublikowano

A sluchales wydechu Patroxa? :cool1:

Jak to brzmialo?

Słyszałem go. Muszę przyznać, że dźwięk był całkiem fajny.

Milltek podoba mi się bardziej, ale... jego słyszałem tylko na filmikach.

Opublikowano

to chyba normalne bo w PL Milltek nie jest wszechobecnie popularny :naughty:

Opublikowano

I właśnie w tym problem. Na ile filmiki oddają rzeczywisty dźwięk.

Opublikowano

w PL wiele rzeczy nie jest popularnych i niestety trzeba ryzykowac

kto jest w potrzebie i ma pieniadze to robi :kox: wzorujac sie na EU, USA

ps. Jak zakladalem folie " bardzo czarna " Lamin-x na lampy przednie to rowniez nie moglem sie wzorowac na forach PL

to samo z felga do A4 B6 19" i 9.5 J :shocked: gdzie nie ma najmniejszego otarcia ( opona stretch 235/35/19 )

malo tego postanowilem zalozyc progi ABT dedykowane dla B7 na moja B6 :decayed:

i tu najlepsze :naughty: nigdzie na necie :cool1: nie ma takiego modu

chyba zrobilem go jako pierwszy :tongue4:

no prawie bo czekaja jeszcze, choc przymiarka byla - http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=163060.255

wystaja prawie jak RS4 i bez szpetnych dokladek na nadkola tak jak proponuje Hofele... :gwizdanie:

wiec czasami jak jest zapal :kox: trzeba testowac samemu :wink4: [br]Dopisany: 08 Luty 2011, 12:59_________________________________________________hehe zapomnialem jeszcze o Hamulcach od S4 b8 z 2010r. tez tego nikt w PL nie cwiczyl na B6 :gwizdanie: i musialem sie wzorowac naaudizine.com

ps. tak jak wielokrotnie podkrecalem MILLTEK bedzie :good: :good: :good:

a czy to prawda przekonasz sie na spocie :>

Opublikowano

panowie co wy tak za tym dpf'em wywalci w cholere jak auto ma wiecej przelotu jak 75kkm to i tak dpf jest juz wypalony i przydalby sie nowy zreszta zapytajcie u producenta dpf'ow to samo uslyszycie kolega ostatnio aby dostac tüv musial zmienic dpf na nowy 890euro bo na starym nie przeszlo auto ma 106kkm

w dodatku przez dpf jest utrzymywana sztucznie wyzsza temperatura spalin co przy przytkanym dpfie moze miec negatywny wplyw na uklad zaworowy - nadpalane sa gniazda zaworow itp

wiec nie wiem czego sie tak trzymac skoro badania przejdzie to wywalic i po problemie

Opublikowano
  • Autor

Ja mam DPF w bdb stanie sprawdzam systematycznie vagiem więc po co mam go wywalać :mysli: Auto ma teraz 133kkm więc zapewne jest już przepalony tym bardziej, że większość przelotu robi na trasie. Jeszcze nigdy nie włączył mi się tryb serwisowy związany z filtrem.

DPF to nie katalizator, który ot tak sobie wytniesz. W 3.0 nie tak prosto go usunąć ze sterowników jak w przypadku 2.0tdi i nie jest to tania sprawa. Musiał bym się kulać gdzieś po Polsce i płacić słone pieniądze za usunięcie softowe. Popatrz na programy A6 3.0tdi i się przekonasz, że w niczym nie przeszkadza, a na większym wydechu za filtrem temperatura szybciej powinna spadać.

Opublikowano

Dokładnie. Cięcie DPFa w 3.0TDI to jeszcze nie standard. Nie każdy się tego podejmie i wykona z pozytywnym skutkiem.

A cena wycięcia to też nie grosze.

Opublikowano

Miałem okazję posłuchać tego wydechu przy S4 B7 - bajka :)

Opublikowano

Niestety S4, na pewno nie brzmi nawet podobnie, do jakiegokolwiek TDI.

Opublikowano

Moja wina - nie napisałem o co mi chodzi :) Miałem na myśli porównanie co robi z dźwiękiem wydech Milteka w stosunku do fabrycznego S4 ;) Więc efekt w TDI także musi być przyjemny...

Opublikowano
  • Autor

.. zastawiałem się tylko czy może nie usunąć tego DPF'a nieszczęsnego.

Rdzewek_RdK to ty w BKNie z 2005 masz DPFa ? :mysli:

Opublikowano

wg VINu taa :gwizdanie: pod auto szczerze mówiąc jeszcze nie wchodziłem (jakoś zima aura nie zachęca mnie do czołgania się pod samochodem) :polew:

Opublikowano
  • Autor

To Ty lepiej tam zajrzyj i się dobrze przyjrzyj, bo mi się wydaje, że jednak nie masz :gwizdanie:

Opublikowano

no i że masz tam TDi 1.6 105 KM

Opublikowano

To Ty lepiej tam zajrzyj i się dobrze przyjrzyj, bo mi się wydaje, że jednak nie masz :gwizdanie:

a czemu nie? przeciez byly tez BKN z DPFem.

Opublikowano
  • Autor

a czemu nie? przeciez byly tez BKN z DPFem.

Tak w BKNach były ale z tego co wiem to w tych z późniejszych produkcji chyba od 2006r :mysli:

Opublikowano

.. zastawiałem się tylko czy może nie usunąć tego DPF'a nieszczęsnego.

Rdzewek_RdK to ty w BKNie z 2005 masz DPFa ? :mysli:

Cuber też miał w 2005r :wink4:

Opublikowano
  • Autor

O, to nie wiedziałem, że w 2005 też były z DPFem :)[br]Dopisany: 09 Luty 2011, 15:52_________________________________________________No więc wydech zamówiony. Teraz tydzień będę na nartach, a jak wrócę będzie montaż :kox: . Jeśli chodzi o DPF to wstawię cytat z wątku Patoxa:

właśnie - jak sprawa z DPF ?

DPF Ok( On jest tak duży że przepali wszystko) i autko w manualu. Nie ma sensu dowalać w dolnej partii obrotów, lepiej żeby jechał od 3 tys. Poza tym lepiej dla sprzęgła.

Potem dojdą coolerki od RS4, a na korektę szykuję się w marcu. Chyba zrobię w Good Hope bo mam w miarę blisko a i w Poznaniu siostra więc nie będzie problemu z noclegownią.

PS. jak by ktoś gdzieś widział coolery od rsa to b.proszę o info.

Opublikowano

elegancko :good: